JackD 02.10.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 ale takie sprawy to piwinien załatwiać moderator z urzedu, a nie forumowicze....na innych forach... jest to przestrzegane.... tytułowanie postów, umieszczanie w odpowiednich działach, nagminne powatarzanie pytań...może ktoś zrobi porządek???a moderator dopiero zamyka wątek gdy forumowicze wezmą się za łby i padają cięzkie słowa....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 02.10.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Od 2004 roku nic sie nie zmienilo?W dalszym ciagu wiecej zalet maja plastiki?W artykulach jakos roznie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.10.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 lazik - milo ze cytujesz moje wypowiedzi - nuka jak widze nie idzie w las Sa sytuzcje gdy drewno jest lepsze od PVC chocby wlasnie w momencie gdy pojawiaja sie luki - wynika to z konstrukcji okien PVC bo gdyby komus udalo sie wsadzic na luku wzmocnienie to znow PVC (w mojej ocenie) byloby lepsze domnika - a co mialoby sie zmienic? Chcesz drewno - bierz drewno i nie ma sensu dalsza dyskusja. O jakich akrtykolach mowisz? Tekstach sponsorowanych w prasie codziennej? Chcesz sluchac marketingu - sluchaj - mi nic do tego A jesli chcesz prawdziwego porownania - spisz sobie na kartce za i przeciw i porownaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 02.10.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 ..... o tych artykulach z Muratora tylko i wylacznie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 02.10.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 hmmm nastepna kandydatka do tytulu "- 9 dioptri" (btw. Geno - genialnye okreslenie ) po oczach patrząc to chyba 10 dioptrii, to komplement mam pytanie, czemu służy sprowadzanie kolejnego wątku do pyskówki?? Zielona zadowolona jesteś??? Każdy kiedyś był nowy! Każdy kiedyś nie wiedział o funkcji szukaj! Nie każdemu chce się czytać 100 stron o oknach, bo mu to zabierze miesiąc a ma wybrać za 3-4 dni..... zawsze co tydzień, co miesiąc będą pytania co lepsze ceramika czy beton, pcv czy drewno... zawsze bedą nowi co chętnię podyskutują na ten temat...., ale dlaczego zawsze te same osoby robią pyskówkę???? a teraz ogień na mnie, bo nową broniłem..... p.s. Jest taka zasada netetykiety, pisze się na temat, nie spamuję się wątku... Wybrałem plastiki, schuco dąb, jak drewno, taniej niż oknoplast, mam kilka lat i super.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.10.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 hmmm nastepna kandydatka do tytulu "- 9 dioptri" (btw. Geno - genialnye okreslenie ) po oczach patrząc to chyba 10 dioptrii, to komplement mam pytanie, czemu służy sprowadzanie kolejnego wątku do pyskówki?? Zielona zadowolona jesteś??? Każdy kiedyś był nowy! Każdy kiedyś nie wiedział o funkcji szukaj! Nie każdemu chce się czytać 100 stron o oknach, bo mu to zabierze miesiąc a ma wybrać za 3-4 dni..... zawsze co tydzień, co miesiąc będą pytania co lepsze ceramika czy beton, pcv czy drewno... zawsze bedą nowi co chętnię podyskutują na ten temat...., ale dlaczego zawsze te same osoby robią pyskówkę???? a teraz ogień na mnie, bo nową broniłem..... p.s. Jest taka zasada netetykiety, pisze się na temat, nie spamuję się wątku... Wybrałem plastiki, schuco dąb, jak drewno, taniej niż oknoplast, mam kilka lat i super.... takie tam opowiadanie... np Jareko ma jednak złote nerwy.. co kilka dni te same pytania.... i odpowiada cierpliwie a na forum robi sie bałagan jak jasny gwint... i faktycznie jak dasz opcję szukaj to masz tysiące postów, w których jest dokładnie to samo.... powtarzama jeszcze raz... to jest zadanie dla moderatora... tutaj piszemy o oknach...a ile jeszcze jest podobnych tematów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 02.10.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 "Wybrałem plastiki, schuco dąb, jak drewno, taniej niż oknoplast, mam kilka lat i super...." - DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 02.10.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 hmmm nastepna kandydatka do tytulu "- 9 dioptri" (btw. Geno - genialnye okreslenie ) po oczach patrząc to chyba 10 dioptrii, to komplement mam pytanie, czemu służy sprowadzanie kolejnego wątku do pyskówki?? Zielona zadowolona jesteś??? Każdy kiedyś był nowy! Każdy kiedyś nie wiedział o funkcji szukaj! Nie każdemu chce się czytać 100 stron o oknach, bo mu to zabierze miesiąc a ma wybrać za 3-4 dni..... zawsze co tydzień, co miesiąc będą pytania co lepsze ceramika czy beton, pcv czy drewno... zawsze bedą nowi co chętnię podyskutują na ten temat...., ale dlaczego zawsze te same osoby robią pyskówkę???? a teraz ogień na mnie, bo nową broniłem..... p.s. Jest taka zasada netetykiety, pisze się na temat, nie spamuję się wątku... Wybrałem plastiki, schuco dąb, jak drewno, taniej niż oknoplast, mam kilka lat i super.... takie tam opowiadanie... np Jareko ma jednak złote nerwy.. co kilka dni te same pytania.... i odpowiada cierpliwie a na forum robi sie bałagan jak jasny gwint... i faktycznie jak dasz opcję szukaj to masz tysiące postów, w których jest dokładnie to samo.... powtarzama jeszcze raz... to jest zadanie dla moderatora... tutaj piszemy o oknach...a ile jeszcze jest podobnych tematów??? i co uważasz że parę chamskich tekstów pomoże forum??? Forum jest dla wszystkich, dla nowych też, może jeszcze dziś ktoś zapyta o pcv czy pdrewno, alemasz racje to sprawa moderatora, ale na pewno nie kogoś z forum by pyskówki wszczynał wiesz każdy kiedyś idzie 1 raz do szkoły, ma 6 lat.... i nie wie gdzie kibel.... i zapyta sprzątaczkę grzecznie, ciekawe jak by dzieciak przeżył gdyby zamiast odpowiedzi usłyszał, spadaj na bambus, 1000 razy o tym opowiadałem... piszmy na temat!!! nie będzie bałaganu Dominiko wybierz plastiki, w kolorze, będziesz zadowolona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 02.10.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 tak chyba zrobie - wlasnie jestem na stronie "schuco" i czytam sobie o ich produktach. Jeszcze raz DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 02.10.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 tak chyba zrobie - wlasnie jestem na stronie "schuco" i czytam sobie o ich produktach. Jeszcze raz DZIĘKI Proszę bardzo, cięszę się można po prostu normalnie komuś pomóc i chyba o to na forum chodzi, a pyskówka powyżej chyba powinna trafić do uwag do forum a nie do Dominiki, pozdrawiam i życzę udanych zakupów. p.s. znam bardzo zadowolonych z oknoplastu, także..., ale schuco jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 02.10.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 lazik - milo ze cytujesz moje wypowiedzi - nuka jak widze nie idzie w las Sa sytuzcje gdy drewno jest lepsze od PVC chocby wlasnie w momencie gdy pojawiaja sie luki - wynika to z konstrukcji okien PVC bo gdyby komus udalo sie wsadzic na luku wzmocnienie to znow PVC (w mojej ocenie) byloby lepsze No właśnie i tu jest pies pogrzebany. A nawet czasami jak pisałeś kiedyś do mnie to ten pies pogrzebany bywa i w samym kolorze/okleinie okien. Zapewne wielkości skrzydeł, duże przeszklenia to plus dla drewna? Dodatkowo np. chyba jedynie Schuco robi profile (od połowy tego roku?) na tyle grube by zmieścić w nich zestawy trójszybowe o podwyższonym współczynniku U? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.10.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 w skrocie powiedzmy ze tak jest Co do pakietow trzyszybowych - nie tylko w Schuco mozna je stosowac - wszystko jest kwestia listwy przyszybowej i szerokosci (grubosci, jak kto woli) skrzydla. Wlasciwie, kazdy profil 5 komorowy (prawdziwy 5 komorowy o szerokosci 70 i wiecej mm) to umozliwia Ale tu tez nalezy pamietac o tym ze w przypadku domow pasywnych, gdzie szyba ma ponizej 0,8 a jakze czesto 0,4 warto inwestowac takze w jak najcieplejszy profil - czy to 6-komorowka w Aluplascie Ideal 6000 czy Schuco Elegance Czy to sie ekonomicznie oplaca - nie mnie oceniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 02.10.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 WYBIERZ PCV ja w drewnianych odnalazłem wewnętrzne "phie" i jak to leciało " ukryte fuj" ...mało kto poleci coś czego nie ma...jak ktoś ma drewniane to poleca drewniane i się zachwyca jak ktoś ma albo będzie miał plastiki to poleca to 2 gie co jest lepsze ... sam nie wiem ja osobiście zamówiełm plastiki ze względów czysto finansowych zapłaciłem za okna 13 000 tyś za drewniane było by ponad 20 000 i to było to ukryte "fuj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 26.02.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 WYBIERZ PCV ja w drewnianych odnalazłem wewnętrzne "phie" i jak to leciało " ukryte fuj" ... mało kto poleci coś czego nie ma... jak ktoś ma drewniane to poleca drewniane i się zachwyca jak ktoś ma albo będzie miał plastiki to poleca to 2 gie co jest lepsze ... sam nie wiem ja osobiście zamówiełm plastiki ze względów czysto finansowych zapłaciłem za okna 13 000 tyś za drewniane było by ponad 20 000 i to było to ukryte "fuj" Mam pytanko co to za okinka posiadasz?Bardzo mi sie podobaja. Moja koncepcje okien PCV w okleinie zburzyl sprzedawca mowiac ze okna kolorowe PCV wypaczaja sie od slonka, czy ktos spotkal sie z czyms takim? pozdrawiam, Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.02.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 jesne ze sie wypaczaja tak samo drewniane tylko ze nie od slonca lecz wilgocijedne i drugie sa do d... ?Guzik prawda. Nie ma klopotow ani z PVC ani z drewnianymi jesli sa dobrze wykonane i z dobrego materialuzajrzyj do "co lepsze" w mojej stopce - podzial jest mniej wiecej po rowno zwolennikow drewna i PVC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 26.02.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 jesne ze sie wypaczaja tak samo drewniane tylko ze nie od slonca lecz wilgoci jedne i drugie sa do d... ? Guzik prawda. Nie ma klopotow ani z PVC ani z drewnianymi jesli sa dobrze wykonane i z dobrego materialu zajrzyj do "co lepsze" w mojej stopce - podzial jest mniej wiecej po rowno zwolennikow drewna i PVC Dzieki przeczytalam cala ta ankiete i wiem ze nic nie wiem hehehe Pol na pol a wiec znowu dylemat hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 26.02.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 moje okna to wyrob Oklandu z Krakowa co do "wypaczania" sie okien pod wpływem nagrzewania od (słońca, temp.) może źle to zostało nazwane - bo jak się coś "wypaczy" to nie wraca do swojego pierwotnego kształtu to prawda ze okna ciemniejsze "rozszerzają sie bardziej niż biale" ale to logiczne jest podobnie z kazdym materialem ktory rozszerza sie pod wplywem temp. mam 3 okna od południa w tym najwieksze balkonowe jak narazie nie zauwazyłem z nimi problemu "wypaczenia" co do wielkosci oknien ciemnych plastikowych sa otpowiednie normy ktore mowia o max. wielkosci oka ze względu na inna rozszerzalnosc stolarki "ciemnej" niz bałej [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 26.02.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 plastikowe 5 komór i w okleinie drewnopodobnej oczywiście firmowe okucia i dobrze wyregulowane. Chodzą jak trzeba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ...co do "wypaczania" sie okien pod wpływem nagrzewania od (słońca, temp.) może źle to zostało nazwane - bo jak się coś "wypaczy" to nie wraca do swojego pierwotnego kształtu .. i niestety takie zjawisko w oknach PVC czasem wystepuje - ale tylko w tych gdzie przekracza sie narzucone przez dany system wymiary maksymalne, gdzie ulega sie presji klienta i robi sie np. balkony powyzej pewnej wysokosci bez poziomej poprzeczki, gdzie producent zastosowal pocienione wzmocnienia, gdzie zamontowano je w sposob uragajacy zasadom sztuki itd.... itd.... Niestety mozliwosci wystepowania takiego zjawiska jest wiele i sa bardziej zlozone niz przy drewnie. Stad tak istotny jest producent, pozniej montaz i na koncu profil i jego zalety (w dzisiejszych czasach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 26.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ...co do "wypaczania" sie okien pod wpływem nagrzewania od (słońca, temp.) może źle to zostało nazwane - bo jak się coś "wypaczy" to nie wraca do swojego pierwotnego kształtu .. i niestety takie zjawisko w oknach PVC czasem wystepuje - ale tylko w tych gdzie przekracza sie narzucone przez dany system wymiary maksymalne, gdzie ulega sie presji klienta i robi sie np. balkony powyzej pewnej wysokosci bez poziomej poprzeczki, gdzie producent zastosowal pocienione wzmocnienia, gdzie zamontowano je w sposob uragajacy zasadom sztuki itd.... itd.... Niestety mozliwosci wystepowania takiego zjawiska jest wiele i sa bardziej zlozone niz przy drewnie. Stad tak istotny jest producent, pozniej montaz i na koncu profil i jego zalety (w dzisiejszych czasach) ale to ja wiem i się z tym jak najbardziej zgadzam odniosłem sie jedynie do poprzednich postow które (tak mi się wydaje) troszke mieszały te dwa pojecia tzn. większe rozszerzanie sie okien ciemniejszych i "wypaczanie sie okren" a 1 nie oznacza jednoczesnie 2 go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts