Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna drewniane czy plastikowe - opinie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 267
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli nie rosieją , to pewnie dlatego że są naturalne, albo oddychają, innego wytłumaczenia nie ma...Swoją drogą rozumiem frustrację kogoś nowego, kto musi szybko podjąć decyzję, dokonać wyboru i brakuje mu wiedzy a przebrnięcie przez to morze postów i tematów przyprawia o depresje... Ale to wina zarówno użytkowników tworzących bez potrzeby nowe - stare wątki, dyskutujących bez potrzeby nie w temacie ( co i ja właśnie czynię ale muszę dać upust swojej frustracji) i moderatora, który chyba już dawno przestał panować nad tym co tu się dzieje i porządkować... A okna kupować te które się podobają i na które nas stać. Ja mam plastiki w kolorze i sobie chwalę.

Jeśli nie rosieją , to pewnie dlatego że są naturalne, albo oddychają, innego wytłumaczenia nie ma...

Bzdura! Okna drewniane są pokryte taką ilością lakieru, że z naturą na zewnątrz mają niewiele wspólnego. A mity o rosieniu :lol: są tak samo głupie jak mity o oddychaniu materiałów budowlanych.

A okna kupować te które się podobają i na które nas stać. Ja mam plastiki w kolorze i sobie chwalę.

A tu się zgadzam w 100%. Każdy kupuje, to co mu się podoba i (lub) na co go stać.

Ktoś kto twierdzi że mitem jest to że materiały budowlane nie oddychają niewiele wie o budownictwie. Zajmuję się tą branżą od ponad trzech lat mój mąż od piętnastu i mogę z całą pewnością stwierdzić--ODDYCHAJĄ

Ktoś kto twierdzi że mitem jest to że materiały budowlane nie oddychają niewiele wie o budownictwie. Zajmuję się tą branżą od ponad trzech lat mój mąż od piętnastu i mogę z całą pewnością stwierdzić--ODDYCHAJĄ

To bardzo ciekawe. Oddychają płucami, czy może skrzelami? :lol: :lol: :lol:

• 10 months później...

Wiem , ze podobnych watkow bylo tysiace, ale to nie rozjasnilo moich watpliwosci.

Plastiki sa bezobslugowe a drewniane piekne. :D

Pomozcie w wyborze i napiszcie cos o pielegnacji okien, szczegolnie drewnianych Czy nie zalujecie wyboru??

I pokazcie prosze swoje okna. Z bliska i daleka, przy plastikach pokazcie zblizenia na styki w narozach.

Nie wiedzialam, ze tak ciezko bedzie mi zdecydowac ktore okna :oops:

Pozdrawiam

Marta

Ja mam okna drewniane ze szprosami, robione przez miejscowych stolarzy. Ramy myję wodą z płynem do naczyń albo szarym mydłem, do sucha wycieram ściereczką. Żadnych dodatkowych impregnatów. Jestem zadowolona. W sobote myłam 6. okien normalnych i jedno tarasowe w 2 godziny. To chyba nie tak długo ;).

To okno tarasowe

http://img84.imageshack.us/img84/5013/p1040346tc7.jpg

i normalne

http://img256.imageshack.us/img256/3374/p1040298ke8.jpg

Ja mam okna drewniane ze szprosami, robione przez miejscowych stolarzy. Ramy myję wodą z płynem do naczyń albo szarym mydłem, do sucha wycieram ściereczką. Żadnych dodatkowych impregnatów. Jestem zadowolona. W sobote myłam 6. okien normalnych i jedno tarasowe w 2 godziny. To chyba nie tak długo ;).

]

A powiedz mi z jakiej miejscowości jesteś?

Podoba mi się to połączenie kafelków z parkietem- też tak chcę zrobić. Mogłabym prosić jakiś namiar na wykonawcę? Nic nie "spaprał"? :roll:

]

A powiedz mi z jakiej miejscowości jesteś?

Podoba mi się to połączenie kafelków z parkietem- też tak chcę zrobić. Mogłabym prosić jakiś namiar na wykonawcę? Nic nie "spaprał"? :roll:

odpowiedż na pw.

pozdrawiam.

• 8 years później...

Jak już ktoś odgrzebał ten stary wątek to dodam dwa słowa..

wojna pt. "drewno czy plastik" trwająca od 2000r. już dawno się skończyła. Drewno stało się produktem niemal wyłącznie ekskluzywnym a jego udział spadł do kilku - (może kilkunastu) % rynku. Dlatego już sprzedawcy PCW tak mocno nie "najeżdżają" na drewno :)

A co do spamerów zamieszczających takie posty:

Ja w swoim domu zamontowałem okna drewniane firmy :spam: i jestem bardzo zadowolony. Nie wymieniłby im na pcv. Świetnie komponują się z elewacją domu, a przy tym są praktyczne i eleganckie. to.. oni nie byli na żadnych szkoleniach. Nawet nie wiedzą co reklamują :(

• 2 weeks później...
okna drewniane mają swój klimat i są moim zdaniem duzo bardziej wytrzymałe, ale ich cena w porównaniu do ceny okien z pcv powala. dlatego własnie pcv jest bardziej popularne i częściej kupowane. przeciez wiekszosc z nas patrzy na cenę okien i oczywiście wybiera te tansze ale w miare dobre i polecane przez ogół.

• 1 year później...
Biorąc pod uwagę rozsądną cenę i wysoką jakość polecam okna firmy ****. W moim domu sprawdzają się rewelacyjnie, niedawno brat do swojego domu też zainwestował w te okna i również jest zadowolony. Zrobili mu też drzwi, bramę i ogrodzenie z drewna tak żeby wszystko pasowało kolorystycznie do siebie.

Dodatkowo posprzątali w domu, przekopali ogródek, nakarmili psa... A ty wcale nie robisz reklamy. Jesteś zwykłym, zadowolonym klientem, który tak jak setki innych zakłada konto na FM i pisze pean pochwalny na temat jakiegoś producenta :no: