Xena z Xsary 20.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 wszystko zależy tez od stylu domu i wyeksoponowania tych okienja tam nie odżegnuje sie od plastików, choć u mnie wyszły drożej i mam drewniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 20.04.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jeśli nie rosieją , to pewnie dlatego że są naturalne, albo oddychają, innego wytłumaczenia nie ma...Swoją drogą rozumiem frustrację kogoś nowego, kto musi szybko podjąć decyzję, dokonać wyboru i brakuje mu wiedzy a przebrnięcie przez to morze postów i tematów przyprawia o depresje... Ale to wina zarówno użytkowników tworzących bez potrzeby nowe - stare wątki, dyskutujących bez potrzeby nie w temacie ( co i ja właśnie czynię ale muszę dać upust swojej frustracji) i moderatora, który chyba już dawno przestał panować nad tym co tu się dzieje i porządkować... A okna kupować te które się podobają i na które nas stać. Ja mam plastiki w kolorze i sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.04.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jeśli nie rosieją , to pewnie dlatego że są naturalne, albo oddychają, innego wytłumaczenia nie ma... Bzdura! Okna drewniane są pokryte taką ilością lakieru, że z naturą na zewnątrz mają niewiele wspólnego. A mity o rosieniu są tak samo głupie jak mity o oddychaniu materiałów budowlanych. A okna kupować te które się podobają i na które nas stać. Ja mam plastiki w kolorze i sobie chwalę. A tu się zgadzam w 100%. Każdy kupuje, to co mu się podoba i (lub) na co go stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata Cywińska 21.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ktoś kto twierdzi że mitem jest to że materiały budowlane nie oddychają niewiele wie o budownictwie. Zajmuję się tą branżą od ponad trzech lat mój mąż od piętnastu i mogę z całą pewnością stwierdzić--ODDYCHAJĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.04.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 nie wywołujmy wojny o płucach ścian - uzywajmy lepiej pojęcia są paroprzepuszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.04.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ktoś kto twierdzi że mitem jest to że materiały budowlane nie oddychają niewiele wie o budownictwie. Zajmuję się tą branżą od ponad trzech lat mój mąż od piętnastu i mogę z całą pewnością stwierdzić--ODDYCHAJĄ To bardzo ciekawe. Oddychają płucami, czy może skrzelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.04.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 nie wywołujmy wojny o płucach ścian - uzywajmy lepiej pojęcia są paroprzepuszczalne Słusznie. Ale w przypadku okien raczej nie możemy o tym mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.03.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Wiem , ze podobnych watkow bylo tysiace, ale to nie rozjasnilo moich watpliwosci. Plastiki sa bezobslugowe a drewniane piekne. Pomozcie w wyborze i napiszcie cos o pielegnacji okien, szczegolnie drewnianych Czy nie zalujecie wyboru?? I pokazcie prosze swoje okna. Z bliska i daleka, przy plastikach pokazcie zblizenia na styki w narozach. Nie wiedzialam, ze tak ciezko bedzie mi zdecydowac ktore okna Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 18.03.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja mam okna drewniane ze szprosami, robione przez miejscowych stolarzy. Ramy myję wodą z płynem do naczyń albo szarym mydłem, do sucha wycieram ściereczką. Żadnych dodatkowych impregnatów. Jestem zadowolona. W sobote myłam 6. okien normalnych i jedno tarasowe w 2 godziny. To chyba nie tak długo . To okno tarasowe http://img84.imageshack.us/img84/5013/p1040346tc7.jpg i normalne http://img256.imageshack.us/img256/3374/p1040298ke8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 18.03.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja mam okna drewniane ze szprosami, robione przez miejscowych stolarzy. Ramy myję wodą z płynem do naczyń albo szarym mydłem, do sucha wycieram ściereczką. Żadnych dodatkowych impregnatów. Jestem zadowolona. W sobote myłam 6. okien normalnych i jedno tarasowe w 2 godziny. To chyba nie tak długo . ] A powiedz mi z jakiej miejscowości jesteś? Podoba mi się to połączenie kafelków z parkietem- też tak chcę zrobić. Mogłabym prosić jakiś namiar na wykonawcę? Nic nie "spaprał"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.03.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Co do piekna okien drewnianych nie mam watpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.03.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A czy z daleka widać wogóle różnicę między typem okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.03.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Widac widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 19.03.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Widac widac Jeżeli mają inny kolor :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 19.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ja mam okna drewniane ze szprosami, robione przez miejscowych stolarzy. Ramy myję wodą z płynem do naczyń albo szarym mydłem, do sucha wycieram ściereczką. Żadnych dodatkowych impregnatów. Jestem zadowolona. W sobote myłam 6. okien normalnych i jedno tarasowe w 2 godziny. To chyba nie tak długo . ] A powiedz mi z jakiej miejscowości jesteś? Podoba mi się to połączenie kafelków z parkietem- też tak chcę zrobić. Mogłabym prosić jakiś namiar na wykonawcę? Nic nie "spaprał"? odpowiedż na pw. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 19.03.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U nas plastikowe - fabryka Plastico, profil Veka, zabezpieczenia antywyważeniowe. Profil 5 komorowy półzlicowany. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Poprosze o zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.11.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Jak już ktoś odgrzebał ten stary wątek to dodam dwa słowa.. wojna pt. "drewno czy plastik" trwająca od 2000r. już dawno się skończyła. Drewno stało się produktem niemal wyłącznie ekskluzywnym a jego udział spadł do kilku - (może kilkunastu) % rynku. Dlatego już sprzedawcy PCW tak mocno nie "najeżdżają" na drewno A co do spamerów zamieszczających takie posty: Ja w swoim domu zamontowałem okna drewniane firmy i jestem bardzo zadowolony. Nie wymieniłby im na pcv. Świetnie komponują się z elewacją domu, a przy tym są praktyczne i eleganckie. to.. oni nie byli na żadnych szkoleniach. Nawet nie wiedzą co reklamują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzik2506 21.11.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 okna drewniane mają swój klimat i są moim zdaniem duzo bardziej wytrzymałe, ale ich cena w porównaniu do ceny okien z pcv powala. dlatego własnie pcv jest bardziej popularne i częściej kupowane. przeciez wiekszosc z nas patrzy na cenę okien i oczywiście wybiera te tansze ale w miare dobre i polecane przez ogół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.04.2018 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Biorąc pod uwagę rozsądną cenę i wysoką jakość polecam okna firmy ****. W moim domu sprawdzają się rewelacyjnie, niedawno brat do swojego domu też zainwestował w te okna i również jest zadowolony. Zrobili mu też drzwi, bramę i ogrodzenie z drewna tak żeby wszystko pasowało kolorystycznie do siebie. Dodatkowo posprzątali w domu, przekopali ogródek, nakarmili psa... A ty wcale nie robisz reklamy. Jesteś zwykłym, zadowolonym klientem, który tak jak setki innych zakłada konto na FM i pisze pean pochwalny na temat jakiegoś producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts