Snowdwarf 23.04.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 raf13 ten temat jest wałkowany od kilkunastu miesięcy i na kilku forach jednocześnie...proponuję przejrzęc inne posty w tym temacie...zresztą cokolwiek się powie na te temat zawsze się znajdzie ktoś kto z tą opinią się nie zgodzi...snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2003 Uff...przeczytałem,sporo tego.Co człowiek,to inna opinia.A muszę wybrać.Doszedlem do wniosku:jeżeli biale,to tworzywo,jezeli w kolorze,to drewno.Czy słusznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PiterCh 04.09.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Mam do was pytanie. Jestem na etapie kupna okien do mojego nowego domu i nie wiem jakie okna mam wybrać ? Proszę o wasze doświadczenia i porady w tym temacie Chciałbym z nich zbudować jakąś najbardziej obiektywną opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 04.09.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Nie, to na pewno znowu jakaś prowokacja Już tylu kruszyło kopie, profile i klejonki na ten temat, że jak wrzucisz okna w wyszukiwarkę, to znajdziesz aż nadto odpowiedzi - które i tak tylko powiększą Ci mętlik w głowie.... Pozdrowienia[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceka 04.09.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 No pewnie że drewniaki są lepsze - są droższe to fakt ale drewno to drewno a nie jakiś sztuczny plastik. Jak dla mnie drewienko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Do Pietra Ch: Jedno jest pewne: na tym forum nie znajdziesz odpowiedzi na tak zadane pytanie.Wiec odpusc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 05.09.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Nawet o to nie pytaj ...znajdziesz tu tyle opinii na temat wyboru okien, że i tak Ci to w niczym nie pomoże Są plusy i minusy zarówno jednych jak i drugich okien.Za plastikami przemawia zdecydowanie niższa cena (niż drewnianych) i jest jeszcze jedna ważna sprawa, okna drewniane żeby były DOBRE to muszą być dobrze zrobione, a te odpowiednio kosztują...w żadnym wypadku nie decyduj się na tanie okna drewniane bo kupisz badziewie, więc jeśli już drewniane to porządne-drogie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 05.09.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Mi podoba się najbardziej argument "drewno to drewno".Ceka - ja już jestem przekonany - wyrywam moje plastiki, bo "drewno to drewno"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.09.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Dajcie spokój Plastik vs drewno to typowe udowadnianie wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Swiętami Wielkiej Nocy. Dobrze zrobione okna (bez względu na materiał) będą dobre, z kiepskimi (również bez względu na materiał) będą kłopoty. Zastanów się jakie okna bardziej ci pasują wizualnie i emocjonalnie (np.: nawiedzony ekolog nie może mieć PCV ). Oblicz ile możesz wydać na nie pieniędzy. I poszukaj takich, które są najbliższe twojemu ideałowi, a kosztują nie więcej niż mozesz wydać. Oszczędzaj raczej na prestiżu niż na jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grubs 03.10.2003 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 jakie sa njalepsze pcv lub drewniane ile one moga kosztowac i ile moga kosztowac z szybami nie przepuszczajacymi slonca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Nie obraź się, ale jeżeli mają nie przepuszczać słońca to najlepiej nie wstawiać okien tylko zrobić ścianę. Dobra ściana jest dużo cieplejsza niż najlepsze okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 03.10.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 dokładnie tak jak napisał mój przedmówca... a raczej przed-piszca po co Ci wogóle okna jeśli mają nie przepuszczać światła - zabetonuj otwory okienne i z głowy nawet taniej wyjdzie....bo te parabety...obróbki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Szyba antisol - nie przepuszcza słońca. Okno drewniane czy PVC - kwestia wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2003 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Od kiedy szyba antisol nie przepuszcza słońca??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.10.2003 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 ja mam okna pcv firmy M&S sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.10.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 grubs - a o oknach to i tak wszystko wie pchelek... Polecam wątek ,,szukam dobrych okien" w Wymianie doświedczeń, kilka stron niezłej wiedzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svenska 16.10.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Drodzy Forumowicze, jakie okna sa wedlug Was lepsze, drewniane czy plastikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 17.10.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Zarówno plastikowe jak i drewniane mają swoje wady i zalety. Wszystko zależy co komu mniej przeszkadza. Na temat tego dylematu wiele już było na forum - proponuję poszukać.Osobiście: w bloku miałem plastiki, teraz do domu bedę wstawiał drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przepiura 17.10.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 WitamJa osobiscie optuję za plastikami .Tyle tylko że mając plastiki trzeba często wietrzyc mieszkanie bo są aż za szczelne .Mam na poddaszu okno dachowe drewniane i nie jestem z niego w 100% zadowolony . Podczas osadzania się pary wewnątrz (sypialnia) okno w narożnikach zmienia już swoją strukturę .Nie wiem jak jest z normalnymi oknami , ale już mam uraz.No i co najważniejsze okno drewniane jak nie było by skonstruowane zawsze będzie z DREWNA.PozdrawiamPrzepiura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 17.10.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Niezależnie, które okna się wybierze w obecnej technologii wszystkie będę "zaszczelne", dlatego albo należy wykorzystywać mikrowentylację, albo zafundować sobie nawiewniki np. Aereco - i problem zbytniej szczelności rozwiązany zarówno w drewnianych jak i plastikach. Osadzenie się pary wodnej to efekt zbytniej wilgotności w pomieszczeniach - trzeba coś poprawić w wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts