JarL 09.09.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Nie wiem jak są zakonserwowane nowoczesne okna drewniane i czy trzeba je malować od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 09.09.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Nie wiem jak są zakonserwowane nowoczesne okna drewniane i czy trzeba je malować od czasu do czasu. Właśnie odkryłem niedawno, że na łączeniach (mówię o drewnianych "fabrycznych") zaczyna farba odstawać. Okna praktycznie nie otwierane nigdy. Wiek około 7-8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.09.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No pewnie że drewniaki są lepsze - są droższe to fakt ale drewno to drewno a nie jakiś sztuczny plastik. Z tą drożyzną to lekka przesada. Mam kupione drewniane. Cena za m2 z założeniem i transportem 460 zł. Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 09.09.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No pewnie że drewniaki są lepsze - są droższe to fakt ale drewno to drewno a nie jakiś sztuczny plastik. Jak dla mnie drewienko!!! A znasz naturalny plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.09.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 sznowni Panstwo Mam dla niezdecydowanych karkolomna propozycje polowa domu w drewnie - druga w pvc - po pieciu latach opowiesc tutaj ktore sa lepsze po dziesieciu takze (o ile dozyjemy ) A moze z innej beczki? Ktore Swieta sa lepsze? A) Wielkiej Nocy B) Bozego Narodzenia Juz JSS rospatrywal i do wnioskow jedynie slusznych nie doszedl Dyskutanci w temacie drewno/pvc w podobnej sytuacji bedac tez nie dojda A wiec ...... Dla drewniarzy - drewno a dla partyzantow - PVC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 09.09.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ktore Swieta sa lepsze? A) Wielkiej Nocy B) Bozego Narodzenia zdecydowanie ważniejsze są Wielkiej Nocy i drewniane oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 09.09.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Już dawno dowiedziono w trójce o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.A z oknami większy problem.Jareko ja właśnie tak mam jak opisujesz. Dlatego twierdzę-plastik.Niedawno rozmawiałem z producentem drewnianych. Jeden tylko powód podał wyższości-zaznaczam producent drewnianych: tworzą mikroklimat, czyli są mniej szczelne. Zapomniał o farbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.09.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Janussz - pieprza glupoty i jedni i drudzy jak w Twej swiadomosci drewno lepsze to nic cie nie przekona do pvc i odwrotnie Moze tylko powiem tak - jesli juz ktos sie decyduje na drewniane niech czyni to czym predzej. Ogolne tredy wskazuja na to ze relacje medzy PVC a drewnem beda coraz bardziej dla drewna nie korzystne I niestety om lepsze drewno tym wyzsza cena - tak jak w PVC wiec po co bic piane co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.09.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Janussz przywal mu....jareko nie daj się.... kurcze już widzę, że kłaki będą latały.... Szkoda, że to nie ktoś inny bo by się pewnie sprawdziło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.09.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Już dawno dowiedziono w trójce o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy. poczytaj Nowy testament lub spytaj Księdza, które są ważniejsze a nie Trójkę uff, znikam na 2 dni, bo forum się skiepsiło przez niezadwolonego z drewnianych, uważam iż to działanie wybitnie celowe i powinien być ban, dzisjaj będę montował stelaż do WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 11.09.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 wyluzuj Zalewski, Janussz widać stary radiowiec na powtórce z rozrywki wyrósł, to i zdrowe poczucie humora ma. ja bym tam się nie stresował wyborem, gdybym sam mógł zadecydować. Wtedy jako człek ciągle na dorobku , wziąłbym plastiki. Ale, że dobry ze mnie człowiek i ze zdaniem, i poczuciem estetyki mojej połowicy się liczę, to zagryzłem wary i spisuję na moje straty a na zyski oknarzy-drewniarzy dodatkowe miesiące niewolniczej pracy... Jakby miała żona moja być całkiem nieszczęśliwa przez plastikowe okna i mi je wypominać... to ja wolę spłacać kredyt parę m-cy więcej i mieć w tem asortymencie spokój. Ale na szczęście też uważam, że okna drewniane to okna z klasą no i godzę się, że za takie fanaberie trzeba bulić jak za... drewno... Osobiście jeszcze uważam, że malować okien też bym nie chciał musieć ale chyba będę musiał kiedyś zechcieć jeszcze jeden minus, pomimo którego idę "w drewno".... ... Tylko kłopot Panie z tymi oknami, tylko kłopot Panie..., jeździć, szukać, wybierać, męczyć się, użerać, oglądać, pytać, porównywać, upraszać, wydzwaniać, dopominać się... i na koniec jeszcze ZAPŁACIĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrool 05.03.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Można też \białe drewniane lub kolor pcv, nie ma znaczenia kolor, lecz materiał z którego jest wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarp 08.05.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 W wyborze okien trzeba się raczej kierować zasobnociš portfela i własnym poczuciem estetyki. Stylowe wnętrze z oknem PCV? Sš gusta i guciki... Do bloku polecałbym okno PCV. Do domu jednorodzinnego, kamienicy drewno. Nie prawda, że okna drewniane sa mniej trwałe. Wystarczy spojrzeć na niektóre blisko stuletnie okna w budynkach zabytkowych. Czasem, aż żal wyrywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.05.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 W wyborze okien trzeba się raczej kierować zasobnociš portfela i własnym poczuciem estetyki. Stylowe wnętrze z oknem PCV? Sš gusta i guciki... Do bloku polecałbym okno PCV. Do domu jednorodzinnego, kamienicy drewno. Nie prawda, że okna drewniane sa mniej trwałe. Wystarczy spojrzeć na niektóre blisko stuletnie okna w budynkach zabytkowych. Czasem, aż żal wyrywać... Nowoczesne pcv-ki w kolorze są na tyle zblizone wyglądem do drewnianych (włącznie z fakturką drewna), że tu akurat bym polemizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarp 08.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Nowoczesne pcv-ki w kolorze są na tyle zblizone wyglądem do drewnianych (włącznie z fakturką drewna), że tu akurat bym polemizował. Sztuczne kwiaty też są podobne do naturalnych, ale to jednak nie to samo. Jest to jednak tylko i wyłącznie moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.05.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Jarp - zdradz nam jakimi oknami handlujesz Bo widzisz nie raz widzialem okna drewniane imitujace plastiki i wygladajace paskudnie i tez PVC ladniejsze i nie do odroznienia od drewnianych Wszystko jest kwestia wyboru i wlasnego poczucia estetyki bo o ekologii.... nie... tego watku o zdrowym drewnie lepiej nie zaczynac Jeden i drugi material ma swoje plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarp 09.05.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Jarp - zdradz nam jakimi oknami handlujesz Nie handluję oknami natomiast z racji pewnych powiązań interesuje mnie ten rynek. Wszystko jest kwestia wyboru i wlasnego poczucia estetyki. Jeden i drugi material ma swoje plusy i minusy To samo napisałem parę postów wyżej i w innych. W żadnym z postów nie stwierdziłem, że okna drewniane sa lepsze czy gorsze. Są trochę inne. Mi osobiście lepiej się mieszka w pomieszczeniach z tymi z drewna. Nie podoba mi sie natomiast zachowanie wielu Sprzedawców PCV, którzy ( prawdopodobnie z powodu ogromnej konkurencji w tym segmencie rynku) rozprzestrzeniają informacje często niezgodne z prawdą i stanem faktycznym, dyskredytując okna drewniane w oczach klientów. Nie spotkałem natomiast takiej polityki ze strony producentów okien drewnianych. Może dlatego, że to "okniarze" PCV stanowią sami dla siebie konkurencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dilbert 12.05.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Akurat handluję między innymi oknami i to zarówno PCV jak i drewnem. Jeśli klienta nie stać -PCV, jesli stać drewno. Plusy PCV, to brak konieczności okresowej konserwacji polegającej na przecieraniu ich (oczywiście oprócz normalnego mycia) specjalnymi preparatami do konserwacji drewna. Plusy drewna - większa sztywność, szczególnie istotna w przypadku okien o bardzo dużych wymiarach. Dlatego też w standardzie w PCV okna dwuskrzydłowe mają tzw. "słupek stały", a za "ruchomy" w (w drewnie standard) trzeba dopłacać W przypadku PCV mój dostawca często ogranicza pole pow. skrzydła w zalzności od koloru (białe, czy okleina). Natomiast dla dostawcy drewnianych okien nie jest problemem zrobienie balkonowych drzwi o szer. 4, a nawet 6 m i wysokości np. 2,3 m (boki witryny, środek dwuskrzydłowe drzwi). [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek30 13.05.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Nowoczesne pcv-ki w kolorze są na tyle zblizone wyglądem do drewnianych (włącznie z fakturką drewna), że tu akurat bym polemizował. Sztuczne kwiaty też są podobne do naturalnych, ale to jednak nie to samo. Jest to jednak tylko i wyłącznie moja opinia. a zywnosc tez kupujesz tylko w ekologicznych sklepach ze zdrowa zywnoscia opakowane w ekologiczny papier. ciekawy jestem jak ci smakuja produkty zapakowane w plastik z roznymi chemicznymi dodatkami E.... . To tez jest tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarp 13.05.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 a zywnosc tez kupujesz tylko w ekologicznych sklepach ze zdrowa zywnoscia opakowane w ekologiczny papier. ciekawy jestem jak ci smakuja produkty zapakowane w plastik z roznymi chemicznymi dodatkami E.... . To tez jest tylko moja opinia. Nie rozumiem czemu wyrażenie własnych pogladów na temat okien wywołuje wśród osób sprzedających okna taką furię, że od razu zaczynają atakować. To jest forum dyskusyjne i mam prawo napisać, że wolę drewno. Nie piszę przecież, ze okna PCV są gorsze. Nie mówię też o ekologii, więc po co ta aluzja. Jedni lubią krasnale w ogrodzie, innym podoba się kwietnik ze starej opony, a mi podobają sie okna z drewna. Tak samo wolę buty ze skóry od tych ze skaju, czy kwiaty naturalne od tych sztucznych. Jeżeli ktos ma inne poglądy to ja to szanuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts