Doro_M 18.11.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Bardzo interesujący jest pomysł z kostką brukową. Proszę tylko o kilka szczegółów odnośnie wykonania, obecnie mamy tylko wylewkę fundamentu. Czy pod kostkę dawaliście wysiewkę, czy nie macie kłopotów z wilgocią od parowania wody, jak wykończyliście przy wjeżdzie i wejściu do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 18.11.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 a powloka w rodzaju betondur'u ? wyglada zachecajaco ... co o tym myslicie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.11.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 ja mam najtańszy gres ok.20 zł/m2....szkoda że wcześniej nie poczytałam o kostce - pomysł mi sie podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 19.11.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Czy macie kratki - ile średnio na 1 samochód? W garazu kratki nie są konieczne, ani wymagane. Wystarczy wykonać spadek w stronę bramy o nachyleniu ok. 3-4 mm na mb. Odnośnie kostki w garażu - zapewne każdy z was widział parkingi z niej wykonane. Jest na nich pełno plam po olejach i innych płynach samochodowych - są one baaardzzzo trudne do usunięcia, bo kostki mają strukturę porowatą w którą ciecz łatwo wsiąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 19.11.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Jak na razie mam wrazenie, ze wylewka epoksydowa jest najlepsza. Sa jakies minusy? Cena?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.11.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 koszt - farba 12l + impr. 12l = ok.330zł, 5 paczek chipsów 30 zł to wszystko wystarczyło na 50 m2 (impr 1x, farba 2x) ... to wchodzi ok. 7.2zł/m2 jakie chipsy? pod kolor? Czipsy są w kolorze biały, czarny, popiel - to produkt do posypywania betonduru. Roland - też chciałam zastosować betondur ale słyszałam tylko negatywne opinie . peilin - jedyną wadą posadzki epoksydowej jest właśnie cena - coś ok. 80-100zł/m2 - poprawcie mnie jeżeli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 od 60zł/m2, dochodzą nawet do 180 ale to nie dla garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 19.11.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Od 60 cena calkowita (robocizna i material)?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 tak, ale wszystko zalezy od konkretnej sytuacji i firmy. to znana mi cena bez vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 19.11.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Dzieki za odpowiedz, jeszcze nie wiem, czy sie na to zdecyduje, ale przynajmniej mam orientacje cenowa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 19.11.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Roland - też chciałam zastosować betondur ale słyszałam tylko negatywne opinie . a moglabys powiedziec jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 20.11.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Słyszałam, że potrafi zaschnąć za szybko podczas rozprowadzania i że może się łuszczyć - do tego cena też nie jest wcale zbyt atrakcyjna. Fakt, że ładnie wygląda na próbkach w sklepie - ale wszystkie opinie znam z opowiadań o kimś kto stosował a nie od bezpośrednich użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 28.11.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 najlepszy jest gres a żeby woda nie stała to musi być lekki spadek w stronę kratki lub drzwi a na ścianę wysoki cokół na około 1m to ani błoto ani rowery ściany nie zniszczą to może drogo ale kogo stać na remont po 5 latach jestem glazurnikiem to znam to od podszewki i często robię poprawki po oszczędnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaLenarczyk 29.11.2004 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Dziekuje wszystkim za rady, wczoraj zakupiłam gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 29.11.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Doro_M kostkę robiliśmy tak:Posypka z piasku, ubicie, podsypka i td aż do poziomu kładzenia kostki a ostatnia wastwa piasek +cement wymieszany na to kostka i znowu ubicie. Podsypanie i wmiecienie w szpary piasku.Oczywiście zachowanie przerwy dylatacyjnej po brzegach.Wjazd zrobiliśmy też z kostki, takiej bardziej chropowatej , a do garazu poszła najgładsza jaka była na stanie. Kłopotów z wodą nie mamy bo i spadek jest zachowany a i elegancko wsiąka w podłoże.A na stykach dom-garaz widziałam normalne progi zrobione od strony mieszkalnej wykończone ładna listwa od strony garazu- drzwi + wycieraczka wpuszczona w kostkę taka do wymiatania ze środka chroni dom przed przeniesieniem brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 01.12.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 a ja nie mam garażuK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 05.11.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witajcie, jak w tytule......jakąś wylewkę betonową malowaną dać, czy płytki ceramiczne, czy też gres szkliwiony lub nieszkliwiony??nie jestem pewien wytrzymałości płytek a jeśli wytrzymają to które w praktyce są najlepsze do czyszczenia ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 05.11.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witajcie, jak w tytule......jakąś wylewkę betonową malowaną dać, czy płytki ceramiczne, czy też gres szkliwiony lub nieszkliwiony?? nie jestem pewien wytrzymałości płytek a jeśli wytrzymają to które w praktyce są najlepsze do czyszczenia ? pozdr Do garazu śiwtnie nadaje się gres techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 05.11.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Koleżanka mi podsunęła pomysł, który się świetnie sprawdza u jej rodziców, mają wyłożone ściany garażu płytkami do wysokości 0,7 - 1m. Bardzo ułatwia to sprzątanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 05.11.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Tani gres z wyprzedaży (15,- zł) doskonale mi sie sprawdza. Nawet młotek z wys. 1 m/. nie zrobił na nim żadnego wrażenia. Koleżanka mi podsunęła pomysł, który się świetnie sprawdza u jej rodziców, mają wyłożone ściany garażu płytkami do wysokości 0,7 - 1m. Bardzo ułatwia to sprzątanie. Też mam, ale tylko 33 cm. Rzeczywiście ułatwia sprzatanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts