ersste 05.11.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 jak postarzyc deske podłogowa z drewna dab , w procesie produkcji lub na surowej ułozonej na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 05.11.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Wypiaskować b. drobnym ścierniwem i pomalować na kolor starego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 05.11.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Zależy jaki chcemy efekt osiągnąć. Mamy do wyboru: 1. Sposób a'la chemiczny Ali (czyli traktowanie kwasem). 2. Sposób parowy (czyli parzenie drewna). 3. Sposób przypalanie żywcem (czyli termo obróbka). 4. Sposób artystyczny (czyli woski/bejce antyczne). 5. Sposób kulturalny (czyli maratony taneczne bab na szpileczkach). 6. Sposób spontaniczny (czyli niepokorna młodzież na przystanku Woodstock). 7. Sposób prymitywny (czyli miejscowy barbarzyńca obrabia parkiet za pomocą podstawowych narzędzi (topór, miecz, maczuga)). 8. Sposób perfekcyjny (czyli zlecamy wykonanie poszczególnych desek artyście/rzeźbiarzowi). 9. Sposób wyuzdany (czyli na ułożonej podłodze urządzamy orgie seksualne : szał uniesień i pazury "kociaków" dokonują dzieła zniszczenia). itp., itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.11.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 pomoge zwłaszacza kiedy będziesz postarzal dechy zgodnie z 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 05.11.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 my malowaliśmy ciemną bejcą. wygląda megastaro, bo najwidoczniej 3 warstwy lakieru to za mało - w miejscach uczęszczanych podłoga wyślizagała się już do białości /po roku lub 2, skleroza.../. no i psy i dzieci robią swoje. pań w szpilkach nie testowałam, bo jakoś w gronie znajomych takowych nie odnotowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 07.11.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 A ja słyszałam kiedyś od parkieciarzy że jakaś klientka kazała im robić kapslami od piwa "niby dziurki po kornikach" na zupełnie nowych deskach po to wlasnie żeby wyglądały na strare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piramidon 15.11.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Stosowałem szczotkę do rustyfikacji drewna firmy SIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 15.11.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Zależy jaki chcemy efekt osiągnąć. Mamy do wyboru: 1. Sposób a'la chemiczny Ali (czyli traktowanie kwasem). 2. Sposób parowy (czyli parzenie drewna). 3. Sposób przypalanie żywcem (czyli termo obróbka). 4. Sposób artystyczny (czyli woski/bejce antyczne). 5. Sposób kulturalny (czyli maratony taneczne bab na szpileczkach). 6. Sposób spontaniczny (czyli niepokorna młodzież na przystanku Woodstock). 7. Sposób prymitywny (czyli miejscowy barbarzyńca obrabia parkiet za pomocą podstawowych narzędzi (topór, miecz, maczuga)). 8. Sposób perfekcyjny (czyli zlecamy wykonanie poszczególnych desek artyście/rzeźbiarzowi). 9. Sposób wyuzdany (czyli na ułożonej podłodze urządzamy orgie seksualne : szał uniesień i pazury "kociaków" dokonują dzieła zniszczenia). itp., itd. - trzeba sie sluchac najlepszych doradcow na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.11.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ... woda amoniakalna i masz odrazu 100-letni dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 18.03.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ... woda amoniakalna i masz odrazu 100-letni dąb a sosnę też postarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 19.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 a sosnę też postarzy? ....a tego to nie wiem, ale wystarczy spróbować. Pzdrv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.03.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 spróbuję powiedz tylko, jak to zrobić. Posmarować, odczekać i jakiego efektu się spodziewać? czy to wyżera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 19.03.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ten gość mnie zachwyca, ma głókę do robienia interesów. Podaję za ersste Witam ,zapraszam wszystkich zainteresowanych materiałami i technologiami stosowanymi w budownictwie do odwiedzenia targów we Wrocławiu w dniach 16-18 marca w hali ludowej.przy okazji zwiedzania stoisk zapraszamy na stoiskao nr 25 gdzie wystawiamy wyroby klinkierowe i postarzane podłogi z drewna. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1701095&highlight=#1701095 Widziałam jego podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 20.03.2007 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dzieki za miłe słowa ,goha i inni klijeci poleceni przez uzytkownika o nicu goha maja u mnie rabat na podłogi postarzane ,pod koniec kwietnia wprowadzm nowa technologie produkcji podłóg postarzanych ,kazdy znajdzie cos dla siebie.dziekuje wszystkim odwiedzajacym moje stoisko z zainteresowanie i opinie które pomoga w stworzeniu podłogi ponad czasowej,(nadgryzionej zebem czasu.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts