civic9 05.11.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 -Spotkanie I- Widziałam ją kilka razy jak przemyka między samochodami na parkingu. Była strasznie chuda więc przyniosłam jej jedzonko. Zjadła wszystko do ostatniego kawałeczka. Ocierała się o nogi, kładła łapki na kolanach, dała się miziać nawet po brzuszku -Spotkanie II- Mila - bo tak ją nazwałam już na 2 dzień jak tylko wróciłam z pracy kręciła się koło klatki. Znowu załapała się na jedzonko i były mizianki i zabawa w gonienie listków -Spotkanie III- Tutaj nastąpiła chyba kilkudniowa przerwa, bo Mila się gdzieś zawieruszyła. Wróciła 30 października. Chuda jak patyk. Już nie czekała aż przyniosę jej jedzonko. Poleciała za mną do klatki i wpadła do mieszkania jak burza. I nie pytając Puchatka (nasz kot) od razu przyssała się do miski. Najadła się. Napiła i zapadła w kilkugodzinny sen. Obudziła się rano coś koło 7:30 i poprosiła stojąc pod drzwiami aby ją wypuścić -Spotkanie IV- 31 października po powrocie z pracy Mila czekała już pod schodami. Ucieszyła się na nasz widok i w te pędy pognała pod drzwi mieszkania. Znów jadła ile wlezie, piła, myła się i poszła spać. Obudziła się po 2 h i niby niczego sobie poszła załatwić swoje kocie sprawy do kuwety Puchatka. Puchatek był wielce niezadowolony, że ktoś mu buszuje w kuwetce. Minęło kilka godzin. Mila znów spała. Zaczął padać śnieg. Rano 1.11 było wszędzie biało, ale też i potwornie zimno. Mila nawet nie garnęła się do drzwi. Czasem tylko poszła popatrzeć przez okno. -Spotkanie V- Skoro została już na noc to trzeba było pójść sprawdzić czy z nią wszystko OK. Pani Wet stwierdziła, że Mila jest zdrowa, odrobaczyła chudzinkę, wyczyściła uszka. Powiedziała także, że mimo iż Mila waży tylko 3,2 kg to jest już dorosłą około 2 letnią kotką. Tu było nasze największe zdziwienie bo wydawało się nam (w porównaniu do 5 kg Puchatka), że jest około 7 miesięczną kotką. Od 2.11 Mila jest u nas i szukamy dla Niej dobrego domku Zasłużyła na wspaniałych opiekunów, bo sama jest cudowną kotką, która nie chce się już błąkać po osiedlu. Domku znajdź się, Proszę -Mila CV- wiek: około 2 latka stan zdrowia: dobry ubarwienie: jak ocelot znaki szczególne: - uwielbia mizianki - prawdziwa mruczawka - uwielbia spać na kolankach - kuwetkowa - domek nie musi być wychodzący waga: 3,2 kg aktualny adres: Chorzów (woj. śląskie) http://gallery.agnisia.com/albums/batch_upload/Mila/normal_PB050083.JPG http://gallery.agnisia.com/albums/batch_upload/Mila/1.jpg http://gallery.agnisia.com/albums/batch_upload/Mila/normal_PA190022.JPG Mila ma już swoją galerie Zapraszamy http://gallery.agnisia.com/thumbnails.php?album=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 05.11.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Urocza. Moja kotka 11-letnia też waży tylko 3,5 kg. Jest bardzo podobna do Milki. I jest bardzo szczupła, chociaż jest po sterylce i zawsze ma pełną miseczkę. Domek dla Mili poszukiwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.11.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kocinka jest podobna, do takiej jednej, ktora znalazlam w wakacje )). Eh moj kot tez maly jest straszny niejadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.11.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 hmm..a moja 9 letnia.....wazy 7,6 kg.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.11.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Teska a czym ja karmisz? Chcialabym miec wypasionego kota, moja ma 7 miesiecy wazy moze ze 1,5 kilo, malenka jest, drobna, wybredna okropnie jesli chodzi o jedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 06.11.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Mnie się wydaje, że to jest jakoś genetycznie uwarunkowane, ten wzrost i może apetyt. Moja to znajda, taka dachówka, zawsze ma pełną miseczkę, a jest tak chuda, że się śmiejemy, że odbiorą nam kota, za to że go głodzimy. Przepraszam, za off topic. Mila, cudna kiciu szukamy domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnisia 06.11.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 To ja moze napisze, ze nasz Puchatek wazy teraz 5,2 kg. Ma 14 miesiecy i zaczal sie 'powiekszac' po kastracji. W porownaniu do Mili to jest prawie 2 razy wiekszy Dla Puchatka nadchodza jednak teraz ciezsze czasy poniewaz dotad mial zawsze miske pelna jedzonka, a teraz Pani Wet zarzadzila karmienie 3 razy/dobe. Jednego mu nie odmowie - porannej odrobiny smietanki, o ktora sie doprasza jak tylko zobaczy, ze wyciagam z szafki kubek z napisem Nescafe Mila zas pozdrawia wszystkich i czeka na cieply domek ps. Puchatek civic'a i moj z opisu to ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts