Ralfi 05.11.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam wszystkich.Temat wygląda następująco:Działka ma 2.5 tyś m2. Stoi na niej dom moich rodziców. Mam zamiar wybudować się w na tej samej działce. Uzyskałem warunki zabudowy, jutro odbieram pozwolenie na budowę. Warunki zabudowy dopuszczają podział obecnej działki. Jako inwestor nowego domu na razie wszędzie figuruje własciciel działki - mój ojciec.Po rozpoczęciu budowy chcemy podzielić działkę na 2 części, tzn na część z istniejącym domkiem oraz na część z budową.Po podziale działka wraz z budową ma zostać scedowana przez ojca na mnie, bym mógł dokończy budowę przy pomocy kredytu, który będzie obciążał tylko nową wydzieloną działkę.Jak w najprostszy sposób przeprowadzić taką operację? Ile czasu może to potrwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 05.11.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 podział geodezyjny nieruchomości wprowadzony w trakcie realizacji budowy organ nadzoru budowlanego w drodzew decyzji wnosi sprzeciw do użytkowania obiektu. Musisz wybrać się do nadzoru budowlanego niech ci powiedzą jak to zrobić by nie mieć kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfi 12.11.2006 00:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Rozmawiałem z Nadzorem.Stwierdzili że im nic do tego. Nie interesuje ich podział działki ani zmiana inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts