Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

Mam problem z wentylacja lazienki, wyjscie przewodu wentylacyjnego na dachu za pomoca dachowki wentylacyjnej euronit, zamontowana jest na dolnej czesci dachu, w momencie kiedy wiatr wieje z kierunku prostopadle na dach powietrze wdmuchuje mi do srodka przez ta rure do lazienki, wiadomo dlaczego.chcialem to naprawic, kupilem i zalozylem nasade obrotowa Turbowent, i co sie okazalo, dalej ostro wdmuchuje mi powietrze do srodka. teoria na temat Turbowent jest wrecz idealna na takie warunki, praktyka daleko za teoria.Moze jest cos nie tak?

Nawet gdy uchyle okno tez wdmuchuje do srodka.

https://forum.murator.pl/topic/65373-co-jest-nie-tak-turbowent/

witam

Mam problem z wentylacja lazienki, wyjscie przewodu wentylacyjnego na dachu za pomoca dachowki wentylacyjnej euronit, zamontowana jest na dolnej czesci dachu, w momencie kiedy wiatr wieje z kierunku prostopadle na dach powietrze wdmuchuje mi do srodka przez ta rure do lazienki, wiadomo dlaczego.chcialem to naprawic, kupilem i zalozylem nasade obrotowa Rotowent, i co sie okazalo, dalej ostro wdmuchuje mi powietrze do srodka. teoria na temat Rotowenta jest wrecz idealna na takie warunki, praktyka daleko za teoria.Moze jest cos nie tak?

Jutro jadę do Bieszkowic więc myślę że znajde chwilkę coby "oblookać" temat i może uda mi się coś wymyślić...

https://forum.murator.pl/topic/65373-co-jest-nie-tak-turbowent/#findComment-1439360

witam

Mam problem z wentylacja lazienki, wyjscie przewodu wentylacyjnego na dachu za pomoca dachowki wentylacyjnej euronit, zamontowana jest na dolnej czesci dachu, w momencie kiedy wiatr wieje z kierunku prostopadle na dach powietrze wdmuchuje mi do srodka przez ta rure do lazienki, wiadomo dlaczego.chcialem to naprawic, kupilem i zalozylem nasade obrotowa Rotowent, i co sie okazalo, dalej ostro wdmuchuje mi powietrze do srodka. teoria na temat Rotowenta jest wrecz idealna na takie warunki, praktyka daleko za teoria.Moze jest cos nie tak?

Jutro jadę do Bieszkowic więc myślę że znajde chwilkę coby "oblookać" temat i może uda mi się coś wymyślić...

pomylka w nazwie, nie Rotowent a Turbowent (nasada obrotowa)

https://forum.murator.pl/topic/65373-co-jest-nie-tak-turbowent/#findComment-1439416