Charlik 05.11.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.11.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Przede wszystkim chciałbym pogratulować wyboru projektu C126. Bardzo sympatyczny domek. Był na naszej "short" liście, ale musielibyśmy zrobić sporo zmian więc wybraliśmy inny, trochę większy. Nawet coś pisałem o tych zmianach na forum. Życzę szybkiego rozpoczęcia budowy. Z ciekawością będę śledził Twoje poczynania, tym bardziej że marzy mi się parterowy dom. Ale to może za ileś lat, jak pomieszkam w tym, czego jeszcze nie wybudowałem do końca. Jesteś pierwszy z C126, czy ktoś już buduje? Wstaw jeszcze link do projektu, żeby nie trzeba było szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlik 06.11.2006 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jesteś pierwszy z C126, czy ktoś już buduje? Z tego co wiem budowę zaczyna również CuoreRosso. Próbowałem się dowiedzieć równiez o innych inwestorach, ale odzewu nie ma na razie. Projekt jest stosunkowo "świeży", więc pewno będę jednym z pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 14.11.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Charlik bardzo ładny ten projekt, ostatnio też wpadł mi w oko Powiedz czy wprowadziłeś jakieś zmiany, z czego budujesz? Wjazd na działkę masz od południa? Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlik 15.11.2006 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Wjazd na działkę mam od pólnocnego-zachodu. Zmiany jakie na pewno będę wprowadzał to:- likwidacja tarasu od frontu na rzecz powiększenia salonu- likwidacja łazienki w pokoju na rzecz zwiększenia tego pokoju i zwiększenia pomieszczenia gospodarczego- likwidacja wyjścia na zewnątrz z pomieszczenia gospodarczego przy garażu- zmiana miejsca drzwi do garażu, jest z pomieszczenia gospodarczego, będzie bezpośrednio z wiatrołapu - zmiana pokrycia dachu z blachodachówki na cementowąTe są najważniejsze, nad innymi drobnymi (typu przeniesienie drzwi) jeszcze się zastanawiam.Co do tego z czego buduję, to jeszcze się zastanawiam i czekam na projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia1966 01.12.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam.Projekt SUPER - wybraliśmy taki sam Przebrnęliśmy już przez całą papierologię i od 3 listopada mamy pozwolenie na budowę.Czekamy na wiosnę 2007 a w międzyczasie zleciliśmy zrobienie kosztorysu stanu surowego otwartego dwóm firmom-jedna zaśpiewała 33.500 druga-40.000.Będę śledziła wasz wątek i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlik 08.12.2006 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 renia1966, a w jakim miejscu budujesz, w jakich okolicach? Ja również prawie już mam pozwolenie:) W zasadzie już jest, czekamy tylko na uprawomocnienie się. Z budową ruszamy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia1966 12.12.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witam serdecznie.Przepraszam że nie zaglądałam tutaj troszkę ale praca,praca... .Budujemy się na południu kraju-okolice Skoczowa.Parę dni temu kupili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia1966 12.12.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Myśli ciąg dalszy... coś mi przeskoczyło i wysłałam niepełną odpowiedź.Wracając do poprzedniego zdania-parę dni temu kupiliśmy materiał na ściany zewnętrzne-budyjemy z Ytong-a.Dachówka-"chyba"ceramiczna,do końca jeszcze nie wiem ale takie mamy plany.Co do firm zdecydowaliśmy się na tą tańszą tzn.jeszcze mam parę wątpliwości odnośnie umowy.Teraz tylko będziemy czekać na wiosnę i ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 22.01.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 >Rozpoczęliśmy powolutku ... , planowanie zakończeń gniazdek, oświetlenia itd. Nie zapomnij o instalacji dla RTV-SAT i systemu alarmowego. Podstawowe opracowanie dla RTV-SAT można znaleźć nahttp://www.dipol.com.pl/schematy.htm . Schematy 3 lub 4 sa tymi, które można wykorzystać na potrzeby domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 16.02.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witaj Rafibor. Właśnie dziś, po przejrzeniu ok. 2 tyś projektów - zdecydowaliśmy się wraz z żoną na budowę na naszej uroczej 1040 metrowej działce położonej miedzy Zgierzem a Łodziom domku C126. Szukamy kontaktu z osobami które również wybrały ten projekt aby wymienić doświadczenia i uwagi, a także poszukujemy kontaktu do jego projektantów (chcielibyśmy ustalić kilka kwestii zanim ostatecznie zakupimy projekt). Z góry dziękując czekamy na odpowiedź. Pozdrawiamy serdecznie Agnieszka i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisiu 16.02.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ... położonej miedzy Zgierzem a Łodziom ... Przepraszamy, oczywiście miało być "Łodzią", ale z uwagi na przeniesienie postu nie mogliśmy już poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tckrakow 23.02.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 W pierwszych slowach pragnę sie przedstawić - mam na imię Tomek jestem z Krakowa , lat 35 i zamierzam również zakupić projekt tego domku. Mam tylko pewien dylemat - moja działka jest trochę (jakby tu powiedzieć ) mało wymiarowa pod ten projekt (mimo że ma ponad 9ar- jeden bok działki 25m ,drugi 15m , trzeci 40m , czwarty 43m) W/g wszystich norm nie bardzo chyba wejdzie mi na tą działkę.A w dodatku chciałbym jeszcze dodatkowe stanowisko garażowe i ewentualnie poddasze użytkowe.Dlatego moje rozgoryczenie tą sytuacją jest dosyć poważne. Zastanawiam się czy jest jakaś możliwosć tak przerobienia projektu aby ten domek o bardzo ciekawych kształtach po równo zmnieszyć o ok. 1-2 metry.Czy macie jakieś informacje na ten temat.Jeśli tak bardzo proszę o pomoc w tej kwestii.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tckrakow 23.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dodając tylko informacje do tego co napisałem u góry wymiary działki patrząc od strony wejscia na nią w kier zgodnym z kier. zegara podstawa 40m lewy bok 25m , góra 43m , prawy bok 15m. Moze ktoś jest w stanie ustawić mi ten domek na tej działeczce tak aby zapewnić wszystkie odpowiednie wymiary i odległości przewidziane w prawie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.06.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Czy ktos wybudowal juz dom vis-a-vis??? Najlepiej w rejonie Poznania lub Wroclawia? Chcialbym go obejrzec zanim zdecyduje sie na projekt. Rozwazalem tez Irme II i jestem w rozterce. Pozdrawiam Tomek [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.07.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Moze jakies zdjecia daloby sie zamiescic na forum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 17.10.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 My już mieszkamy w Vis-a-Vis Zapraszam do naszego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.01.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 JA YEZ JESTEM ZAINTERESOWANA WYBUDOWANIEM TEGO DOMKU NARAZIE TO JESTEM W LESIE BO DOPIERO KUPILAM DZIAłKE ALE TEN PROJEKT JEST CUDNY ZYCZE WAM POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 20.01.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witajcie. U mnie budowa c126 jest obecnie na etapie zakończenia st.0. Apropos zmiany dachu- na ceramiczny lub cementowy.Czy wprowadzaliscie większe zmiany do więzby??Ta w projekcie wydaje sie bardzo solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr-jg 01.03.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witaj, my tez zmienilismy pokrycie dachu na dachowke ceramiczna i wczoraj zlozylismy papiery do starostwa. Architekt powiedzial, ze wytrzymalosc jest wystarczajaca dla dachowki, widzialem ze zmienil szerokosci belek z 14x6 na 14x8, ale w tej chwili nie powiem dokladnie gdzie bo nie mam projektu. Widzilem, ze jeden z inwestorow zainstalowal wentylacje mech. z GWC. Czy moglby sie odezwac na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts