Bartłomiej 23.04.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Poszukuję pompy do zasilania w wodę na czas budowy. Powinna być to pompa ssąca, nie głębinowa. Zasysanie z poziomu ok 10m.Jeżeli ktoś ma taką pompę i mógłby pożyczyć bądź chciał odsprzedać, proszę o kontakt. Serdecznie pozdrawiam,Bartłomiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 13.06.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 sorry Bartłomiej że się wtrące, niezainteresowany, ale przeglądając ogłoszenie zastanawiam się, czy jest możliwe zassanie wody z głębokości ok. 10m. O ile się nie mylę max poziom zassysania wody to 7 - 8m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 22.06.2003 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Istotne jest na jakiej głębokości jes lustro wody w rurze, a nie poziom żyły wodnej. U mnie żyła jest 9-10 m , ale ciśnienie podnosi wodę do ok. 2 m. I sprawdza się zwykła pompa Kama 10 kupiona od ruskich. Popytaj w sklepach hydraulicznych, np. Sanbud, ew. widziałem coś w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 29.06.2003 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Olmis dobrze gada. Mi studniarz powiedział to samo, że pompa od ruskich sobie z tym poradzi. A tak na marginesie możesz odpowiedzieć Olmis jak Ci się sprawuje taka pompa, czy wystarcza jej wydajność, i w ogóle jak z jej żywotnością??? Woda jest u mnie podobnie jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 01.07.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Szymeq, pompa póki co - bez problemu, wydajność 1800 l/h. Jaja mieliśmy tylko z pierwszym wystartowaniem - konieczny jest zawór zwrotny i trzeba było ją zalewać parę razy. Nie jest też zbyt cicha, ale to nie przeszkadza na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 01.07.2003 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 ... o widzisz dzięki że podpowiedziałeś - zawór zwrotny- no jasne bo jak go nie będzie to za każdym razem trzeba będzie od nowa pompę zalewać. No u mnie we czwartek jest studniarz w sobote (mam nadzieję) prąd ... zobaczymy jak KAMA 8 sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 02.07.2003 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 I tak po każdym zdjęciu pompy trzeba ją zalać. Na początku mozesz mieć trudności z "odpaleniem" sama z siebie słabo zasysa powietrze. My zalewaliśmy pompę, odpalaliśmy na chwilę, zalanie, odpalenie, zalanie... i tak kilka razy. Ale jak już poszło to było ok.Niech studniarze założą ci zawór zwrotny i podciągną wodę abisynką ( zwykle tak sprawdzają studnię) - to od razu będzie łatwiej. No i szczelne sztywne połączenia - na pakuły ew. teflon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts