rysiek one 06.11.2006 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 W trakcie remontu w czasie wakacji, hydraulicy zamontowali mi jeden ze standardowych, oferowanych w castoramie grzejnikow. Grzejnik zostal zanstalowany normalnie do sieci centralnego ogrzewania w bloku, tak aby zima grzal nas normalnie, a dodatkowo ma grzalke elektryczna-zeby grzac w wakacje reczniki. Jeszcze zanim przyszeld okres grzewczy napelnilem grzejnik zimna woda, sprawdzilem szczelnosc, odpalilem grzalke wszytsko gra, teraz zaczeli grzac, a ja grzejnik pomimo ze powinienem miec cieply - mam zimny:/Nie wiem o co chodzi, grzejnik jest odpowietrzony, zawory poodkrecane, Ba, patrzylem to przy zaworach nawet sa cieplerury wiec teoretycznie grzejnik tez powinien miec ciepla wode, ale nie ma:/ Moze wiecie o co chodzi?Moze pozakrecac zawory spusic wode grzejnika, i odkrecic dopiero? Licze na odpowiedz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.11.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 U mnie tak bylo, okazalo sie ze uszczelki byly tak zalozone, ze blokowaly przeplyw cieplej wody, wymienilam uszczelki i bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 06.11.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A zawory odcinajace odkręcone?Mówię o tych śrubach, które są zasłonięte zaślepkami na tym ustrojstwie, w które wchodzą doprowadzenie i odprowadzenie wody z grzejnika. A ppoza tym, jak zalałeś ten grzejnik wodą?Bo mnie zastanowiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek one 06.11.2006 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A zawory odcinajace odkręcone? Mówię o tych śrubach, które są zasłonięte zaślepkami na tym ustrojstwie, w które wchodzą doprowadzenie i odprowadzenie wody z grzejnika. A ppoza tym, jak zalałeś ten grzejnik wodą? Bo mnie zastanowiło... Odkrecilem zawory w pionie- doplywu i odplywu, odkrecilem pokretlo do regulacji doplywu wody przy samym grzeniku (takie biale male) i woda poplynela, odpowietrzylem, wlaczylem grzalke elektryczna i caly grzejnik sie nagrzal stad wnioskuje ze grzejnik napelnil sie zimna woda. Mufka, te uszczelki zmienialas przy samym grzejniku?Przy odplywie czy doplywie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek one 06.11.2006 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Chyba mas zracje Bart, chyba zapomnialem o odkreceniu zaworu "odcinajacego"- odslonilem zaslebke, odkrecilem, i cos jakby ruszylo, zobacze za parenascie minut co z tego bedzie, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 06.11.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Chyba mas zracje Bart, chyba zapomnialem o odkreceniu zaworu "odcinajacego"- odslonilem zaslebke, odkrecilem, i cos jakby ruszylo, zobacze za parenascie minut co z tego bedzie, dzieki. Się polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fumfol 25.01.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Dołączam do tematu.Wczoraj uruchomiłem piec. Wszystkie grzejniki grzeją a jeden zimny. Woda puszczona, zawory otwarte, grzejnik odpowietrzony. Co za diabeł? Rury doprowadzające wode też zimne. Co może być powodem? Czy to że 2 grzejniki w domu są aktualnie zdjęte i mają zakręcone zawory może mieć na to jakiś wpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts