Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaloryfer w lazience-zimny, a powinien byc cieply:/

rysiek one

Recommended Posts

W trakcie remontu w czasie wakacji, hydraulicy zamontowali mi jeden ze standardowych, oferowanych w castoramie grzejnikow. Grzejnik zostal zanstalowany normalnie do sieci centralnego ogrzewania w bloku, tak aby zima grzal nas normalnie, a dodatkowo ma grzalke elektryczna-zeby grzac w wakacje reczniki.

Jeszcze zanim przyszeld okres grzewczy napelnilem grzejnik zimna woda, sprawdzilem szczelnosc, odpalilem grzalke wszytsko gra, teraz zaczeli grzac, a ja grzejnik pomimo ze powinienem miec cieply - mam zimny:/

Nie wiem o co chodzi, grzejnik jest odpowietrzony, zawory poodkrecane, Ba, patrzylem to przy zaworach nawet sa cieplerury wiec teoretycznie grzejnik tez powinien miec ciepla wode, ale nie ma:/

Moze wiecie o co chodzi?

Moze pozakrecac zawory spusic wode grzejnika, i odkrecic dopiero?

Licze na odpowiedz, pozdrawiam

A zawory odcinajace odkręcone?

Mówię o tych śrubach, które są zasłonięte zaślepkami na tym ustrojstwie, w które wchodzą doprowadzenie i odprowadzenie wody z grzejnika.

A ppoza tym, jak zalałeś ten grzejnik wodą?

Bo mnie zastanowiło...

Odkrecilem zawory w pionie- doplywu i odplywu, odkrecilem pokretlo do regulacji doplywu wody przy samym grzeniku (takie biale male) i woda poplynela, odpowietrzylem, wlaczylem grzalke elektryczna i caly grzejnik sie nagrzal stad wnioskuje ze grzejnik napelnil sie zimna woda.

Mufka, te uszczelki zmienialas przy samym grzejniku?Przy odplywie czy doplywie?

• 2 months później...

Dołączam do tematu.

Wczoraj uruchomiłem piec. Wszystkie grzejniki grzeją a jeden zimny. Woda puszczona, zawory otwarte, grzejnik odpowietrzony. Co za diabeł? Rury doprowadzające wode też zimne. Co może być powodem? Czy to że 2 grzejniki w domu są aktualnie zdjęte i mają zakręcone zawory może mieć na to jakiś wpływ?