katarzyna kulpinska 06.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 No wlasnie. Jakie polecacie i dlaczego?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.11.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 nie znam sie na oponach - poczytałam opinie na http://www.oponyinteria.pl i kupiłam...Dębice Frigo 2. ( generalnie chodzilo mi tez o cene opny- jezdze tymczasowym autem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.11.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Poprzednie dwie zimy przejeździłem na Dębicach Frigo i zraziłem się do firmy. Na 2 oponach porobiły się bąble. Czym grozi wystrzał, zwłaszcza na śliskiej nawierzchni, chyba każdy wie. Kupiłem teraz Fuldę Montero. 170 zł z montażem, 140 sama opona. Kupiłem same opony, a za montaż i wyważenie zapłaciłem w innym warsztacie 40 zł za 4 sztuki. Jak na razie, subiektywne oczywiście odczucie, trzymają lepiej niż Dębica lub Barum których używałem wcześniej. Pojeździmy zobaczymy. Wszystkie te opony są z niższej półki cenowej. Godne polecenia mogą być też fińskie Nokiany - cena podobna, a chyba Finowie wiedzą co robią. O droższych oponach się nie wypowiadam. Autko mam tanie, więc zakładanie drogich opon mogłoby spowodować, że opony będą cenniejsze niż samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 06.11.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Ja na oponach wolę nie oszczędzać. Polecam Micheliny i Continentale. Może drogie, ale jeżdżę kilka sezonów i nie dość że świetnie sprawdzaja się na wsi to jeszcze mało widać zużycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 06.11.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kupiłam samochód z oponami zimowymi jakieś tam winterstar, a mojemu mężowi kupowałam dunlopy, nawet nie wiem jak to się pisze. Dostałam dobrą cene. Letnie to kupowałam fulde. Kierowałam się tylko ceną, a wyboru dokonywał Pan w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.11.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Patrzac na zaleznosc cena/jakosc to Nokiany sa swietnym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 06.11.2006 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Wielkie spasiba!No wlasnie autko mam nienajnowsze i wcale nie wypasione ale chodzi mi o opony na pare sezonow a szczegolnie na wiejski drogi z dziurami, wyrwami i koleinami.Reasumujac mowicie, ze Debica do d...y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.11.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jako czlowiek "z branzy" powiem ze debica przede wszystkim sie wlasnie skonczyla, to co jest na rynku to ostatki produkcji i nie bedzie juz produkowana, wiec jak np pojdzie ci jedna sztuka moga byc problemy z dobraniem drugiej za kilka miesiecy . Same w sobie nie sa jakies takie najgorsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.11.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Poprzednie dwie zimy przejeździłem na Dębicach Frigo i zraziłem się do firmy. Na 2 oponach porobiły się bąble. Czym grozi wystrzał, zwłaszcza na śliskiej nawierzchni, chyba każdy wie. Kupiłem teraz Fuldę Montero. 170 zł z montażem, 140 sama opona. Kupiłem same opony, a za montaż i wyważenie zapłaciłem w innym warsztacie 40 zł za 4 sztuki. Jak na razie, subiektywne oczywiście odczucie, trzymają lepiej niż Dębica lub Barum których używałem wcześniej. Pojeździmy zobaczymy. Wszystkie te opony są z niższej półki cenowej. Godne polecenia mogą być też fińskie Nokiany - cena podobna, a chyba Finowie wiedzą co robią. O droższych oponach się nie wypowiadam. Autko mam tanie, więc zakładanie drogich opon mogłoby spowodować, że opony będą cenniejsze niż samochód. My jeździmy na GoodYear'ach, ale to będzie ich ostatni sezon. Dębicy na pewno nie kupimy. Mój brat pracuje w warsztacie, gdzie między innymi wymienia sie opony. Ma przegląd jakości i twierdzi, że dębica szybko się odkształca. Traci wyważenie a i pęknąć może. O Nokianach słyszałam sporo dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.11.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jeździłem na 16 kach MICHELIN a tydzień temu zakupiłem i zamontowałem NOKIAN , które są o wiele cichsze od poprzedników i tańsze. Sprzedawca zachwalał, że Finlandia ma zimowe tradycje w technologii opon na tę porę roku i min. 50 tysięcy km na nich zrobię. NOKIAN to średnia półka cenowa - gdyby nie sprzedawca to bym kupił coś droższego ale mu zaufałem. Pojeździmy > zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.11.2006 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Byłem kiedyś w Finlandii, w Tampere, gdzie powstała firma NOKIA. Jest tam muzeum fabryczne. Pierwszym ich produktem były... gumiaki O gumie i śniegu wiedzą więc chyba wszystko A teraz telefony komórkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.11.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Fakt, Finowie wiedządużo o śniegu. Skoro Nokian to fińska firma,to miłoi przypatrzę się im. Ale to że Nokia produkuje opony może być tym samym, co produkcja opon przez Dewoo ( z PET-ów chyba je robili, bo o przyczepności słyszały tylko jak akurat w radio o tym mówili). Najlepiej doczytać o nich w testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.11.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Najlepiej doczytać o nich w testach Testy bywają tendencyjne. A skoro niektórzy już na nich jerzdżą to ja wolę posłuchać praktyków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 07.11.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 ja powiem tak haha kupujcie nokiany zanim nie zaczna ich produkowac w Polsce lub Rumunii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.11.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Poprzednie dwie zimy przejeździłem na Dębicach Frigo i zraziłem się do firmy. Na 2 oponach porobiły się bąble. Czym grozi wystrzał, zwłaszcza na śliskiej nawierzchni, chyba każdy wie. Kupiłem teraz Fuldę Montero. 170 zł z montażem, 140 sama opona. Kupiłem same opony, a za montaż i wyważenie zapłaciłem w innym warsztacie 40 zł za 4 sztuki. Jak na razie, subiektywne oczywiście odczucie, trzymają lepiej niż Dębica lub Barum których używałem wcześniej. Pojeździmy zobaczymy. Wszystkie te opony są z niższej półki cenowej. Godne polecenia mogą być też fińskie Nokiany - cena podobna, a chyba Finowie wiedzą co robią. O droższych oponach się nie wypowiadam. Autko mam tanie, więc zakładanie drogich opon mogłoby spowodować, że opony będą cenniejsze niż samochód. Tomek to mnie nastraszyles......hmm..kupilam je bo mialy niezle opinie, do tego tak jak u ciebie moja zastepcze autko byloby tansze od lepsiejszych opon...hmmm moze dwa sezonny syn mu przejezdzi??? no i ja,,, ja mialam zawsze pirelki, calkiem porzadne oponki....w nowym aucie napewno zaloze Nokiany( zimowki oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.11.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Być może trafiłem na jakiś bubel. Jesli nie jeździsz bardzo dużo, to spoko. Ja przez dwie zimy zrobiłem ok 40 tys. km.Jak kupię nowy samochód to też chyba kupię Nokiany na zimę. Cena ok. 170 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 07.11.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Oceny opon, które można poczytać na stronach typu http://www.opony.com czy http://www.baloon.pl są to subiektywne oceny użytkowników. W większości przypadków taki użytkownik nie ma w danym momencie porównania z innymi oponami. Na tych stronach to można sobie porównać ale tylko ceny. Jeśli chodzi o prawdziwe porównaia to polecam niezależne testy ADAC na http://www.adac.de (zakładka Tests/Reifen/Winterreifen - potem wybór rozmiaru i link Alle Testergebnisse in Uberblick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Robertus, dzięki za link do ADAC. Wstawiłem do ulubionych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 07.11.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 a co powiecie o Firestone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 07.11.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 a co powiecie o Firestone? A co chcesz wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts