bratki 08.11.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 oranżada w proszku jak na blaszanym bębenku i butelki do otwierania "zręcznym ciosem karate" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 08.11.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 oranżada w proszku jak na blaszanym bębenku i butelki do otwierania "zręcznym ciosem karate" A krachle pamiętacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.11.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 oranżady w proszku jadło się na sucho jak już rzucili w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 08.11.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 oranżada w proszku jak na blaszanym bębenku i butelki do otwierania "zręcznym ciosem karate" A krachle pamiętacie ? Nieeeee ! Chyba że to Klik-klaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.11.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Hm... młodzież. mam suwak logarytmiczny, firmy "Skala", wykonany chyba z tektury . Używał go mój Ojciec, używałem i ja . Na 100% pewien nie jestem czy wszystko, ale coś tam policzę. Jeśli dobrze pamiętam, to Ojciec go kupił w 1952 r. Ja wtedy suwakiem jeszcze się nie posiłkowałem. A tablice trygonometryczne ktoś pamięta i Fizykę dla kandydatów na wyższe uczelnie, albo Zyllingera? A stalówki to były jeszce poza wspomnianymi "redisówkami" do opisywania rysunków, krzyżówki i serki. Tymi ostatnimi ćwiczyło się ortografię. Miałem taki praedmiot w szkole podstawowej Jednak nie pozostawił on na moim charakterze* żadnego śladu. Chodzi o charakter pisma, tylko i wyłącznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.11.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Syfon z wodą sodową. Główka, czyli cały mechanizm, początkowo wykonany był z ... ołowiu (zdrowe jak cholera), a później z tworzywa sztucznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 08.11.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Nuu, prawie tak zdrowe jak płytki azbestowe pod garnki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.11.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Nuu, prawie tak zdrowe jak płytki azbestowe pod garnki. A Cesarstwo Rzymskie podobno upadło za sprawą ołowianych rur wodociągowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 09.11.2006 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 EKSTRAREWELA ABRAKADABRYSTYCZNY Słowa może nie stare i wychodzące z uzycia , ale za to wedlug mnie kapitalne ( dzieki ponury za przypomnienie tego fajnego slowka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.11.2006 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 "Czego?" często "sklepowa" w sklepie Obecnie: czym mogę służyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.11.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 "Czego?" często "sklepowa" w sklepie Obecnie: czym mogę służyć z tego kompletu była jeszcze dyżurna odzywka "sklepowych" : " zbrakło!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 09.11.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 oranżada w proszku jak na blaszanym bębenku i butelki do otwierania "zręcznym ciosem karate" Oranżadę w proszku to widziałam niedawno w sklepie, tylko nie wiem, czy musująca - ale jak ktoś chce poświntuszyć to można spróbować. Czy ktoś przypomniał słowo"obywatel"? "Obywatelu, a co wy tu robicie?" "Teraz nie ma panów, teraz są obywatele." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.11.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 oranżada w proszku jak na blaszanym bębenku i butelki do otwierania "zręcznym ciosem karate" Oranżadę w proszku to widziałam niedawno w sklepie, tylko nie wiem, czy musująca - ale jak ktoś chce poświntuszyć to można spróbować. Czy ktoś przypomniał słowo"obywatel"? "Obywatelu, a co wy tu robicie?" "Teraz nie ma panów, teraz są obywatele." Obywatelu, nie pieprz bez sensu! Oczywiście cytuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.11.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Rzucanie towaru do sklepów Np. papieru toaletowego czy kawy Extra Select albo Orient . Albo butów zimowych w lecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.11.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 I kartki na buty - jedna para w roku. I kartki na majtki - tylko dla pracujących na drabinie No, dooobra - to drugie to tylko próbka ówczesnego humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.11.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 z tego kompletu była jeszcze dyżurna odzywka "sklepowych" : " zbrakło!" He he he w hurtowniach to Ciągle słyszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.11.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Czy ktoś przypomniał słowo"obywatel"? "Obywatelu, a co wy tu robicie?" "Teraz nie ma panów, teraz są obywatele." cudna zwłaszcza ta forma mnoga stosowana przez "wadze" wobec pojedynczego obywatela: "robicie ?", "zapłaciliście ?", "stawiliście się ?" często w dziwacznej formie "my" "Co robimy ? Pracujemy czy uczymy się ?" nawet w formie nakazowej "No to pójdziemy na komisariat" Był dowcip na ten temat: Kanar do pasażera: - Bilety do kontroli. - Nie mam. - Dokumenty. - Nie mam. - No to idziemy. - No to idźcie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 09.11.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 jak już przy obywatelu jesteśmy to warto też przypomnieć Towarzysza np. Tomarzysz Grudzień.... pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.11.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 jak już przy obywatelu jesteśmy to warto też przypomnieć Towarzysza np. Tomarzysz Grudzień.... pozdrawiam, gaga2 To wymawiali jakos tak "tearzszsz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.11.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 jak już przy obywatelu jesteśmy to warto też przypomnieć Towarzysza np. Tomarzysz Grudzień.... tow. Dycymber końcówka -iźmy, -iźcie zrobiliźmy, zabezpieczyliźmy, oddaliźmy do użytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts