Mały 06.11.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A tak mnie dzisiaj naszło . Wczoraj w trójce słyszałam jak prof. Strumiłło użył słowa - gawęda .Pomyślałam że jest słowem którego nie da się zastąpić żadnym innym . Samo brzmienie tego słowa jest takie bajkowe. Jakie inne możecie wymienić ? Akurat z tym mam naprawdę baaardzo częsty kontakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 06.11.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Lafirynda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 06.11.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A tak mnie dzisiaj naszło . Wczoraj w trójce słyszałam jak prof. Strumiłło użył słowa - gawęda .Pomyślałam że jest słowem którego nie da się zastąpić żadnym innym . Samo brzmienie tego słowa jest takie bajkowe. Jakie inne możecie wymienić ? Akurat z tym mam naprawdę baaardzo częsty kontakt... bo Ty pewnie gawędziarz jakiś jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 06.11.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 "motyla noga" zamiast standardowego "k. mać". ale namawiam do tego moich znajomych. pewne efekty już widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Blizni nie przeginaj z tymi bliznimi w dzisiejszych czasach to smieszne ... To cytat z tego forum. Smutno mi sie zrobilo jak to przeczytalem Tylko mi nie piszcie , ze wyrawane z kontekstu bo juz mi sie nie chce na ten temat dyskutowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.11.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Blizni nie przeginaj z tymi bliznimi w dzisiejszych czasach to smieszne ... To cytat z tego forum. Smutno mi sie zrobilo jak to przeczytalem Tylko mi nie piszcie , ze wyrawane z kontekstu bo juz mi sie nie chce na ten temat dyskutowac. to wyrwane z kontekstu przykro mi ze ci przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 06.11.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 To już było. Zobaczcie http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=85213 Proszę nie powtarzać wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.11.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kocham Cię! Zgadzam sie... Cos nie slychac ostatnio...Od ilu to lat, bo licznik mi sie juz zepsul... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 To już było. Zobaczcie http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=85213 Proszę nie powtarzać wątków dzień świstaka do wyliczanki: * łapserdak * balanga [teraz jest impra albo impresska, ewent. bounce - po polskiemu bauns] * zbyty [jaja, kawały, wice] * papier [dolary, baksy] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.11.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 * balanga [teraz jest impra albo impresska, ewent. bounce - po polskiemu bauns] Idąc za ciosem: - prywatka - wolny kwadrat - wieczorek zapoznawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.11.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 - wolny kwadrat = kwadrat odwapniony ["starych ni ma, chata wolna, oj, będzie bal" ] ciekawi mnie jeszcze, jak duży odsetek młodych na podnoszenie oczek odesłałby do okulisty bądź do gabinetu chirurgi plastycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 06.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 czołem ! Tak zawsze nas, studentówi a potem doktorantów, witał nasz kochany promotor ... i tylko on.... to słowo zawsze mi się kojarzyło z jakimś cudownie świeżym wspomnieniem jego lat młodości... pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.11.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 * godność - w znaczeniu nazwiska [Pana godność ?] * niewiasta * kapitalne - obecnie funkcjonuje chyba głównie jako "remont kapitalny" [realizowany przez wykonawcę świadczącego usługi kompleksowe ], a nie jako określenie czegoś wspaniałego; ciekawe, czy etymologicznie pochodzi od angielskiego capital Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 06.11.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 * godność - w znaczeniu nazwiska [Pana godność ?] ciekawe, jak raz ja często używam tego słowa w tym właśnie kontekście... często w czasie rozmowy telefoniczej - jak dzwoni nieznana mi osoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.11.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 pracując niegdyś w usługach nagminnie stosowałem tę formę ale gdybym jej się usilnie trzymał, musiałbym dojść do zaskakującego wniosku, że większość klientów nosi nazwisko 'Słucham' bądź 'Coproszę'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 07.11.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 pracując niegdyś w usługach nagminnie stosowałem tę formę ale gdybym jej się usilnie trzymał, musiałbym dojść do zaskakującego wniosku, że większość klientów nosi nazwisko 'Słucham' bądź 'Coproszę'.... A ja zawsze pytam klienta o pana/pani godność. I zawsze wiedzą o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.11.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Zawsze odpowiadają "Oj bardzo niska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 07.11.2006 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 ponury napisał ; ciekawi mnie jeszcze, jak duży odsetek młodych na podnoszenie oczek odesłałby do okulisty bądź do gabinetu chirurgi plastycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 07.11.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Palto jechać koleją (z elementarza Falskiego - kupiłam mojemu dziecku, bo jest fajniejszy niż dziesiątki książek do zerówki - różniących się tylko nazwą wydawcy i kolorem okładki) Moje dziecko natrętnie używa słowa:zaś, ale to akurat usłuszał u prezentrów TVP1 Obstalować (to chyba już archaizm, ale uwielbiam) jesionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.11.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 WieczerzaPodkurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts