Oldswan 06.11.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Mam taki dylemat. Na mojej działce mam studnie głębinowa z woda - niestety dość zażelazioną. Na tyle, że w domu mam spory odżelaziacz, aby armatura i urzadzenia nie ucierpiły technicznie i estetycznie. Co 2- 3 miesiące musze ów odżelaziacz płukać wstecznym ciagiem wywalając z warstw filtrujących to, co sie uzbierało. Do tej pory nie maiłem trawnika więc bez kompleksów lałem wodę na zachwaszczoną działke. Wraz z nadejściem wiosny jednak w planach jest spory trawnik i roślinki dookoła. Stąd pytanie: czy wywalanie brunatnej od żelaza wody zaszkodzi trawnikowi? A gdyby wlewać to pod inne roslinki? czy któreś maja szanse sobie z tym poradzić? Czy ktoś ćwiczył podobne rozwiazanie?Będę wdzięczny za opinie i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 06.11.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Mam ten sam problem z wodą ale nie mam filtra. Polewam tą wodą rośliny czyli drzewka,krzewy, kwiaty, trawnik i nie zauważyłem zadnych szkód. A wtym roku w lipcu wody poszło na podlewanie sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 06.11.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 tadzel - mam to samo. Niektóre kawałki trawy rosną już trzeci sezon i były podlewane taką właśnie wodą - nic się nie działo... Ale nie wiem jak na dłuższą metę coś takiego można stosować... To może już głos zabiorą specjaliści z fiz-chem podejściem - też chętnie posłucham...buzia_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 06.11.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Taką wodę z żelazem szczególnie lubią hortensje . Lej wszystko będzie OK . Ale mi się rymło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts