ziomo88 06.11.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 W czasie intensywnych opadów deszczu przy jednoczesnym wietrze przecieka mi komin z cegły klinkierowej drążonej. (Wiem, po fakcie, że to błąd że drążona). Komin wymurowany był z użyciem zaprawy do klinkieru i tą samą zaprawą spoinowany. Podejrzewam, że przeciek występuje na spoinach i następnie woda wnika poprzez wydrążenia w cegle do wnętrza budynku. Czy są jakieś porządne impregnaty, które zabezpieczą fugi przed wnikaniem wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 06.11.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 a zobacz dwa tematy niżej (w tej chwili) http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=85192 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 06.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Bardzo dobrze podejrzewasz impregnaty owszem są ale z reguły wystarczają na krótki okres czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 06.11.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Nie panikuj, miałem tez ten problem i tez wydawało mi się ze swiat się wali. Kupiłem impregnat firmy MAPEI ( drogi jak cholera) ale po 3 krotnym zaimpregnowaniu problem zniknšł. Warunek- zrobiłem to w lecie kiedy były upaly i komin byl suchy. jak na razie 2 lata i spokój.pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 06.11.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Ja nie mam z czym panikować bo to jest problem oszczędnego inwestora nie mój komin prawidłowo wykonany oraz kosze dachowe do podstawa szczelności dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.07.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 28.10.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 W czasie intensywnych opadów deszczu przy jednoczesnym wietrze przecieka mi komin z cegły klinkierowej drążonej. (Wiem, po fakcie, że to błąd że drążona). Komin wymurowany był z użyciem zaprawy do klinkieru i tą samą zaprawą spoinowany. Podejrzewam, że przeciek występuje na spoinach i następnie woda wnika poprzez wydrążenia w cegle do wnętrza budynku. Czy są jakieś porządne impregnaty, które zabezpieczą fugi przed wnikaniem wody? Alternatywnym rozwiązeniem jest zastosowanie gotowej obudowy komina. Problem z przeciekaniem, pękaniem, śniegiem będziemy mieli rozwiązany. Komin bedzie non stop wentylowany. Obudowę tą można montowac nawet na istniejący już komin i bez ingerencji w konstrukcję komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts