frykow 06.11.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jedna z potencjalnych działek do kupienia, ma wydane obecnie warunki zabudowy, zgodnie z którymi można się na niej budować. Jednak jak dowiedziałem się dzisiaj w urzędzie, w studium zagospodarowania tereny te nie są przeznaczone pod budownictwo, a plan zagospodarowywania jest aktualnie opracowywany i powinien być gotowy w około 12 miesięcy. Czy mogą mi zabronić się budować? Co robić? Ekhm, gdzie są idealne działki bez żadnych wad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 06.11.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Nawet jeśli wybudujesz się na podstawie tego zezwolenia, a jak piszesz tereny te w przyszłości mają nie być pod zabudowę jednorodzinną, to jest ryzyk,o że jako sąsiada będziesz miała np spalarnię śmieci. lub inne świństwo. Bo nie wiesz na co będzie przeznaczony pozostały teren. Dużo ryzykujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 06.11.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Przy ustalaniu nowego planu jest możliwość zgłaszania wniosków oraz protestów. Jeśli są tam już inne domy mieszkalne, to bardzo wątpliwe, żeby w nowym planie taki numer wykręcono. Miasto raczej będzie wolało uniknąć procesów o odszkodowanie za obniżenie wartości działek (przez lokalizacje przy nich np. spalarni śmieci). Są ważne warunki? Można się według nich budować. Byle by złożyć wniosek o pozwolenie przed upływem ich ważności. Oczywiście może się zdarzyć, że dostaniemy decyzje odmowną, a nowego wniosku już nie złożymy, bo zmieni się w tym czasie plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 06.11.2006 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Po tej stronie drogi co wzmiankowana działka najbliższe domy znajdują się około 200-300 metrów dalej. Po drugiej stronie stoi kilka domów. W warunkach zabudowy, jest wzmianka, iż "moja" potencjalna budowla "utrwali charakter zabudowy mieszkaniowej".. Jutro jadę oglądać kolejne działki. Ale mam już dojść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.11.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Jednak jak dowiedziałem się dzisiaj w urzędzie, w studium zagospodarowania tereny te nie są przeznaczone pod budownictwo, a plan zagospodarowywania jest aktualnie opracowywany i powinien być gotowy w około 12 miesięcy. A powiedzieli na co sa przeznaczone? Obecnie przy spozradzaniu planow obowiazuje zasada tzw. dobrego sasiedztwa, tzn. ze np. przy domach nie moga byc tereny na duze inwestycje. Czy mogą mi zabronić się budować? Co robić? Nie moga, jesli masz wazne warunki zanudowy, a Twoje sa wazne do czasu uchwalenia nowego planu, czyli teoretycznie w Twoim przypadku 12 miesiecy, a w praktyce moze byc o wiele dluzej. Tak wiec z warunkami do Starostwa po pozwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 07.11.2006 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Jadę jutro jeszcze do urzędu. Zobaczymy co tam dokładnie w studium stoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts