warkot 06.11.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 mam okazję kupienia modrzewiaplanowałam sosnęna podłogi oczywiście, w sypialniachwiem że sosna to miękkie drewno, w porównaniu z sosną jaki jest modrzew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 06.11.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Brać, brać - ja mam w salonie, przy dużo większym "ruchu pieszym". Leży już 30 lat i jest piękna ta podłoga. Część z daglezji - w jadalni też fajnie się sprawuje. Do sypialni i tak raczej w paputkach się wchodzi juz kiedyś poruszaliśmy temat, http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=850309&highlight=pod%B3oga#850309 tylko moje zdjęcia wcięło, może zamieszczę ponownie - specjalnie dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piramidon 06.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 mam kolumny z modrzewia i trochę podłogówki. Po kilku latach modrzew zczerwieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 07.11.2006 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 poplosię Cpt o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 07.11.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Brać. Ja też mam w salonie ze względu na twardoć, a w innych pokojach sosnę. Sosna z czasem ciemnieje w miód, a modrzew bardziej w róż. Moim zdaniem pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 07.11.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 brac mam belki stropowe modrzewiowe i podlogowke - ladnie sie starzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.11.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 poplosię Cpt o fotki Plosiem baldzo : http://cptq.photosite.com/~photos/tn/10592_1024.ts1050854022000.jpg http://cptq.photosite.com/~photos/tn/10591_1024.ts1127548398000.jpg Pragnę zwrócić uwagę na: 1. Szpary - niestety drewno nie było wystarczająco wysuszone. Ten proces napradę trwa długo. Najlepiej by było, aby wysezonowane deski poleżały sobie w ogrzewanym i suchym pomieszczeniu jeszcze przez kilka miesięcy. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy może. U brata kiedyś dechy leżały w nowym, niezamieszkałym mieszkaniu (dobrze ogrzewanym) przez jakieś pół roku i dopiero wtedy kładliśmy podłogę. Efekt był świetny, nawet po kilku latach użytkowania nie porobiły się najdrobniejsze szpary. 2. Jeżeli już się szpary porobią, to moim zdaniem żadne szpachlowanie nie pomoże. Już ktoś opisywał, jak to wypadło - kicha. Podłogę w zasadzie trzeba zerwać i dobić na nowo. Planuję to zrobić, zwłaszcza, że pod podłogą jest żużel jako izolacja 3. Piesek - zauważcie, jak się chytrze układa tam gdzie słoneczna smuga. Lubi ciepełko 4. Sęki - nie był to najwyższy gatunkowo materiał, ale w tamtych czasach się brało, co było... i tak uważam, że po 30 latach materiał zdał egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 08.11.2006 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 CPt - baaardzo fajna podłoga, coś takiego mnie bierze sęki@- ja bardzo chcę mieć sęki i szpary też i podłoga przynajmniej na fotach wygląda jak dla mnie rewelacja lubię takie ciepełko i też mam futrzaki do wygrzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.11.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 my też ją lubimy - mimo szpar i sęków - thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutenhamon 10.11.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Cpt Q ale fajna podłoga sęki i rysunek słojów - cudo, toż to cały urok drewna, dla mnie im bardziej różnorodne tym ładniejsze, a szpary mi nie przeszkadzają , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts