twojan 06.11.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Zamotowali mi parapety z konglomeratu. Mimo moich pytań, czy nie trzeba przy montażu pianką zaprzeć parapet o górny glif, montażyści stwierdzili, że to zbędne. Dziś się okazało, że w środkowej częsci parapet jest wybrzuszony do góry. Nie wiem czy to pianka, czy kliny podporowe, bo to występuje na całej szerokości ( nawet pod słupkiem środkowym okna). Moje pytanie - czy to wybrzuszenie i związane z tym naprężenia mogą w przyszłości spowodować pekanie parapetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twojan 07.11.2006 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Podciągam do góry:). Może dziś znajdzie się ktoś, kto będzie miał jakieś doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu808 07.11.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Jeżeli dotychczas nię pękło to nie pęknie, ale ja bym się domagał poprawy montażu. Jak montaowałem takie parapety u rodziców i u siebie to zapierałem o górny glif i to w dwóch miejscach + gruba deska na parapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twojan 07.11.2006 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Dzięki za odpowiedż. W moim przypadku, chyba wybrzuszenie nie powstało w wyniku działania pianki. Wygląda na to, że to montażyści tak podparli od dołu, żeby przylegał do ościeżnicy( ościeżnica na dole nie jest równa?).Pozostało albo tak przyjąć, licząc że naprężenia jakie powstały z czasem nie spowodują pękania na powierzchni, albo będą musieli poprawić ( znowu dłubanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 07.11.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Miałem podobny problem z tym że sam je obsadzałem i mogę sam być sobie winny: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=40167&highlight= To chyba jednak wina pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twojan 07.11.2006 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Ale czy pianka spowodowała by podniesienie ościeżnicy okna w miejscu gdzie występuje słupek środkowy ( skrzywiłoby całe okno)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts