rafal9 07.11.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Czy do odbioru budynku muszą być balustrady na balkonach?Czy ktoś może odebrał bez wykończonych balkonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 07.11.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Czy do odbioru budynku muszą być balustrady na balkonach? Czy ktoś może odebrał bez wykończonych balkonów? Powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.11.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Do całkowitego powinny być. Jak nie masz, to zrób to co ja zrobiłem. Zbiłem ramkę z desek (koniecznie min 110 cm wysokości, takie przepisy) i zamontowałem przy drzwiach balkonowych (od zewnątrz) na kołkach nawierconych w balkonach (nie mam ich pokrytych, więc było prosto. Tak, zeby nie dało się wyjść z drzwi na balkon Przyszli, popatrzyli, zmierzyli wysokość i poszli. A potem te ramki jakoś same odpadły od balkonów, bo ładne nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 07.11.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 ja nie miałem (czytaj. dalej nie mam ) i odebrałem fakt że nikt nie przychodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 ja nie miałem (czytaj. dalej nie mam ) i odebrałem fakt że nikt nie przychodził To miałeś fart, u mnie w okolicy (powiat Żyrardów) zawsze przypełzają i są czepliwe. Ale mają o co. Funkcjonuje człek, co robi za "kierownika budowy" nigdy jej nie oglądając. WIęc z PINBU jeżdżą i sieiweją oglądajac budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 07.11.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 u mnie u żadnego sąsiada nie byli - może to zależy od regionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 07.11.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 każde schody, dziura, wyjście na balkon bez balustrad itp musi być zabezpieczone, jak wcześniej napisano na wys.110cm i dodatkowo na 60cm (przy dziurach jescze dołem) wtedy nikt się nie będzie czepiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 07.11.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 U mnie był ale obejrzał dom z daleka bo zapomniałem powiedzieć w domu że będzie odbiór. Zadwonił że jest OK i zwrócił uwagę że dobrze że miałem zrobioną balustradę na balkonie bo inaczej by nie odebrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.11.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Aha, żeby było ciekawie nie przypięli się do balustrad schodó, które nie miały 110 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.11.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Znam przypadek, ze za brak balustrad kierownikowi budowy odebrano uprawnienia. Dziwie sie, ze sa tutaj tacy kierownicy, ktorzy cos takiego przyjeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 23.04.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Podbijam, czy w kwestii balustrad coś się zmieniło? Czy dalej trzeba je mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.04.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Trzeba mieć , u mnie odbiór kwiecień 2014 , chyba że od tej pory coś sie zmieniło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts