Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telewizor w salonie czy w innym pomieszczeniu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiam się nad tym poważnie. Nie jestem zwolenniczką tv w salonie, ponieważ z moich obserwacji wynika, iż bez niego dni są dłuższe i ciekawsze. Zaznaczam, że to tylko moje zdanie.

Ciekawa jestem czy wiele osób świadomie zdecydowało "wynieść" tv do innego pomieszczenia.

Do innego pomieszczenia - RÓWNIEŻ :):)

My od poczatku o tym myslelismy i mamy nawet w nazwie pokoj telewizyjny z bilardem. Nie chcielismy telewizora w salonie na dole a to ze wzgledu ze czesto to przyciaga dzieci i bawia sie i jedza przy telewizji (teraz tez mieszkamy w domu stad te doswiadczenia) jak beda glodne to zjedza na dole w kuchni. Pozatym jak przyjda goscie to mozna w spokoju pogadac nie ogladajac pudla ktore zaglusza, jak nie maja nic do powiedzenia to pojda sobie na gore pod pretekstem pogrania w bilarda.

Oczywiscie siec jest pociagnieta do wszystkich pokoi. zastanawiamy sie czy dziewczyny beda mialy telewizje w swoich pokojach.

CMyK

A ja marzę o tym, aby nie mieć w domu telewizora, albo schowany tak, aby nie kusił, a czas ten poświęcić na coś co może ze mnie wyjść a nie tylko wchodzić zatruwając mózg m.in. polską polityką i telenowelami. Ponoć alpinista Krzysztof Wielicki oraz któraś z rodzin Pospieszalskich nie ma w zwyczaju korzystania z tego cudu techniki. Nie ukrywam jednak, że bezproduktywne leżenie przed TV jest bardzo wygodne, tylko, że życie ucieka ;-) Pozdrawiam i życzę dobrych programów. :wink:

Najlepsze miejsce dla tv to chyba Woronicza w Warszawie. Nie mam tv i nie planuję go mieć (już chyba ponad dekada minęła bez tego ...).Marzę o moim pięknym wspomnieniu z dzieciństwa "Lazuryt" w fornirze, jako akwarium podświetlanym różnymi kolorami z pilota...tak, wtedy koniecznie w salonie, wieczorem w czerwonej poświacie kino grozy: pirania vs. gupik.

Czy wyniesc tV z salonu ???

To nie łatwe pytanie :cry: , bo albo wyniesc na smietnik albo wcale chyba :-? . To juz jest element naszej kultury życia codziennego. Nie jest to pewno dobre ale siedze z dzieckiem kiedy po raz 100 tny oglada tubisie i hefelumpy i pyta mnie o rózne rzeczy nawet pozytywne których sie uczy,oglada nianie na tvn i wie jak zachowyja sie niegrzeczne dzieci, tak ze ogladanietvw odizolowaniu (kazdy u siebie) chyba nie ma sensu. Ponadto z 1 strony człowiek ma dosc tego co sie dzieje np w polityce i nie czytujegazet bo niema czasu i ochoty gdyz to jest zdominowane przez te własnie czynniki,a tv krótki serwis informacyjny i po krzyku. Według mnie nie ma co wynosic tv z salonu (zwłaszcza jak tojest kinko domowe jakiejs przyzwoitej klasy, natomiast warto pomyslec o dodatkowym telewizorze dla tychk tórzy np: oglądaja magde m a reszta gryzie jak widzi brodzik (nie ten w łazience) :wink: :D

Bez tv można przeżyć.

Ale jeśli koniecznie musisz mieć tv to tylko Twój wybór, gdzie go umieścić.

Mnie wkurza, gdy idę do kogoś w gości i zamiast rozmowy wszyscy patrzą w tv, bo jakoś nikt nie wpadnie na pomysł, żeby wyłączyć to ustrojstwo.

CZESC NO I ZGADZAM SIE Z TYM ZE TV w syialni nie powinno byc raczej ale moja zona wymyslila ze ona lubi dvd i bedzie telewizor po mojaj namowie lcd oile nie lepszy a ona wybrala rozmiar 50 cali o ile nie wiekszy i co powiecie na takie cudo w salonie bo gdzie indiej sie nie zmiesci salon bedzie mial 50 metrow kwadratowych