emma1719500095 07.11.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Pochwalcie sie swoimi patentami na czyszczenie drewnianych wewnętrznych żaluzji. Bo to straszna praca!!! więc pewnie są jakieś sposoby by ją ułatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 07.11.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Hm... niestety nie mogę podzielić się żadnym sprawnym sposobem czyszczenia żaluzji. Dziś "zmęczyłam" te w łazience. Były mocno zakurzone, jakoś wcześniej nie mogłam się zebrać Ale teraz wyglądają jak nowe - czyściłam je od razu ściereczką namoczoną sidoluxem w płynie. Jak dla mnie prezentują się rewelacyjnie. Jedyny minus - to czas jaki mi to zajęło. Bałam się, czy sidolux nie zostawi jakiś zacieków lub innych nierównych powierzchni, ale nie... wszystko idealnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 12.11.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ja taką żaluzję ścągam z zaczepów i myję w wannie mokrą gąbką z preparatem do mycia drewna pronto i płuczę szybko prysznicem wodą, ale chłodną . Suszę, przecieram szmatką z Pronto do drewna. Jest to dużo szybciej niż myć po jednej deseczce na oknie. Nie wypaczy się jeśli woda jest chłodna i nie moczy się długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.11.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 ... są specjalne szczotki do czyszczenia drewnianych żaluzji dostępnę w tych wszystkich wysykowych historiach..J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 12.11.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ja taką żaluzję ścągam z zaczepów i myję w wannie mokrą gąbką z preparatem do mycia drewna pronto i płuczę szybko prysznicem wodą, ale chłodną . Suszę, przecieram szmatką z Pronto do drewna. Jest to dużo szybciej niż myć po jednej deseczce na oknie. Nie wypaczy się jeśli woda jest chłodna i nie moczy się długo. U mnie "problem" polega na tym, że żaluzje mają 1,60 m szerokości a 2,5 m długości, więc mnie kobietce ;o) ciężko samej udźwignąć je i zmieścić swobodnie w wannie. Może rzeczywiście poszukam wspomnianych powyżej specjalnych sprzętów. Gdyby ktoś znalazł link itd. poproszę o jego umieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 13.11.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Pomysl ze sciaganiem zaluzji i myciem w wannie jest niezly - ale to jestem w stanie robic ze dwa razy do roku Jesli ktos uzywa jakis specjalnych urzadzen i/lub preparatow - upublicznijcie je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 14.11.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Drewniane żaluzje nie brudzą się aż tak bardzo. Ja to robiłam góra trzy razy do roku i to nie wszystkie na raz tylko "przy okazji". Przeciągnięcie Prpnto powoduje że mniej się kurzą. W międzyczasie dość łatwo czyszczą się miekką szczotka odkurzacza po zamknięciu na płasko, na jedną, potem na drogą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts