Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Sylwii - "KORNELIA"

Recommended Posts

A tak poza tym to powoli zwozimy swoje graty. Najpóźniej w poniedziałek chcemy się przeprowadzić. Już się doczekać nie mogę. Skończy się latanie mieszkanie-dom... Będzie można się wyciszy, zapanuje spokój w naszym życiu, bo jak na razie to jesteśmy zaganiani :-? Brakuje nam czasu na wszystko...

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po 2 tyg mieszkania przyszedł czas na refleksje.

W domku mieszka się wspaniale:) Bardzo nam się podoba życie na wiosce - cisza, spokój...

Pierwszą rzeczą z jakiej jesteśmy zadowoleni to stół, ponieważ w mieszkaniu jedliśmy przy ławie :evil: . Kolejna to dobre ocieplenie domu - temp.24-27, pewnej nocy obudziłam się i musiałam otworzyć okno, bo było tak ciepło (grzejemy tylko kominkiem z płaszczem wodnym). Podłogówka + kaloryfery. Następnie to pralnia z suszarnią :) No i oczywiście 2 x wc - nie trzeba nikogo poganiać :wink: Dla mnie super sprawą jest to, że blat w kuchni mam na wysokości 91cm i jest dodatkowo spiżarka. Super sprawą jest garderoba i pomieszczenie gospodarcze. Fajną rzeczą jest brama wjazdowa i garażowa na pilota :D No to chyba na razie tyle...

Udało nam się mało popełnić błędów :lol: Pierwszy z nich to brak gniazdka w spiżarce i przy podłodze w holu i salonie, które by się przydały do podłączenia normalnego odkurzacza, ponieważ mamy wyjścia na odkurzacz centralny, ale nie zamówiliśmy jeszcze jednostki centralnej :-? Drugim błędem jest to, że wstawione zostały drzwi zewnętrzne przed płytkami, w wyniku czego osadzono nam za wysoko drzwi i trzeba było dawać dużo kleju pod płytki, przez co w niektórych miejscach płytki się lekko pozapadały :-? Ale uważam, że to nie są jakieś wielkie błędy :wink:

Do zrobienia zostało:

- elewacja - kwiecień

- płytki na tarasie i wejściu - kwiecień

- ogród(trawa, drzewka itp.)

- zamówić odkurzacz centralny

- odebrać firankę do sypialni i zazdroskę do kuchni (przed świętami)

- kupić wazoniki i jakieś drobiazgi do dekoracji :)

- kupić telewizor i kino domowe

- kupić nowy czajnik, żelazko, deskę do pracowania, garnki - nie ma to jak nowe rzeczy w nowym domku hihi...

- kupić haczyki, uchwyt na papier i szczotkę wc do łazienki

Tak na marginesie to planuję kupić sobie worek treningowy, żebym mogła też potrenować w domu - a nie tylko na treningach :wink:

Mam nadzieję, że uda nam się to wszystko zrealizować jak najszybciej, wtedy domek będzie skończony na tip - top. A my będziemy mogli się poddać błogiemu lenistwu i korzystać z uroku tarasu :wink:

Pogratulować :)

U nas w końcu ruch na budowie.

Murarz stawia mury, instalatorzy robią instalacje pod posadzkowe, studnia wykopana.. tylko ta pogoda .. za mokro bo mi się ciężarówki zapadają :(

Poza tym OK jak na razie.

Wybieramy dachówkę.. szukamy drewna .. i pomalutku do przodu :)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 year później...