RobertOC 23.04.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 W prasie i nie tylko mówi się o zaletach paroizolacji z warstwą alumnium. Ale nikt nie podaje o ile warstwa aluminum poprawia izolacyjność cieplną oraz czy grubość aluminum ma wpływ na to ile promieniowania cieplnego zostanie odbite. Czy ktoś mógłby mi udzielić takich informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 24.04.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 On 2003-04-23 19:21, RobertOC wrote: W prasie i nie tylko mówi się o zaletach paroizolacji z warstwą alumnium. Ale nikt nie podaje o ile warstwa aluminum poprawia izolacyjność cieplną oraz czy grubość aluminum ma wpływ na to ile promieniowania cieplnego zostanie odbite. Czy ktoś mógłby mi udzielić takich informacji? folia aluminiowa przede eszystkim odbija promieniowanie cieplne. Zapobiega wiec akumulacji ciepla przez warstwe ocieplenia, ktora jest umieszczona za folia. Dlatego tez folia powinna byc jak najciensza aby sama nie tworzyla akumulatora cieplnego a jak wiadomo alu jest bardzo dobrym przewodnikiem cieplnym. Grubosc warstwy aluminium nie ma wplywu na ilosc odbitej energii cieplnej. Wplyw na to ma jakosc (gladkosc) powierzchni aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 mam taka folia obite cale ocieplenie, piękna sprawa. Szybko sie zwraca taki wydatek.MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts