sylwia13 09.02.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 RuppCeramika Sirius13- brąz barwiony w masie - 26540zł. Braas Romańska z powłoką cisar kasztanowa - 21315zł. W tych cenach jest folia, orynnowanie MARLEY, dachówka i akcesoria, stopnie i ławy kominiarskie. Ale myślę, że jak się zdecydujemy to coś da się jeszcze utargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 09.02.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 WitamTego nie wiem czy to jest to samo, ale Mmadejski dobrze odpisał ten system o którym pisałem.Od wewnątrz możemy mamy dwa sposoby dojścia do skrzynki: od boku lub od dołu(wtedy możemy bok zabudować płytą gk). W Poznaniu jest firma na Szarych Szeregów Variant,tam powiedzieli że nie ma problemu z takimi oknami łukowymi i roletami. Ja dostałem własnie wycenę na okna i rolety. Całość wyszła około 17 tys. Kolor złoty dąb. Pytanie do Mmadejski: czy jak zabudujesz okno łukowe to dojście do skrzynki będziesz miał od dołu czy boku ??POzdrawiam Ja dostałam dzisiaj wycenę ze SkolPlastu za okna 12.200, kolor złoty dąb jednostronny, opcja ze szprosami dodatkowo 1900, rolety nadstawne 7900. Okna są pięciokomorowe, profil deceunick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 11.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Ja zdecydowałem się na rolety nadstawne. Jako że okna będę miał z aluplasta idea 6000 to rolety także. http://www.aluplast.com.pl/index.php?grupa=6&podgrupa=9&module=katalog&kategoria=7 Co do RKSów to mogę powiedzięc że jet to drogi i nie wygodny system. Są to specjalne styropianowe nadproża i w sumie z żadnej strony nie ma do nich dostępu. U mnie system nadstawny przeważył nad Integrą tym iż rewizja jest od środka, a w Integra od zewnątrz. Dodatkowo aby się całośc schowała w systemie Integra nadproże musi miec zmniejszoną szerokośc bo cała skrzynka (20pare centymetró) w samym ociepleniu się nie zmieści. W systemie nadstawnym zabudowywuje się skrzynkę od środka domu w pionie, tylko poziomo nad samym oknem jest rewizja. Polecam ten system. U znajomych już 3lata jest używany i wszystko ok. Co do łukowych okien to nie ma problemu ponieważ od zewnątrz - jeśli ktoś robi ściany nie jednowarstwowe - zabudowywuje się wszystko po łuku okna zostawiając miejsce na żaluzje. Od środka w miejsce łuku wstawia się albo płytę gk do środka wełnę i znów płytę gk (wszystko na grubośc profilu okna) lub tak jak w moim przypadku w to miejsce dotnę bloczek z betonu komórkowego. Witaj mam zapytanie dotyczące podwyższenia budynku. Wtawiając okna z roletami nadstawnymi trzeba powiększyć otwór okienny o 16 lub (przy oknach balkonowych) o 23 cm. W Kornelii nie ma miejsca na powiększenie otworów bez podniesienia ścian Mam zatem pytanie czy jeden pustak (albo coś innego zależy z czego budujesz) wystarczy na podniesienie, żeby zmieściły się okna z tymi roletami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 12.02.2007 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Co myślicie o okrągłym filarze? Tak się zastanawiam, bo nie mam przypór. Zrobiłabym wtedy zaokrąglone schody na taras i chybaby pasowało, proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 13.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 witam, postanowiłem zagłębic sie w dzienniku po wczorajszej wymianie opinii co do tego okrągłego słupka który będzie kwardratowy (nurtowało mnie cały wieczór) no i bardzo fajny Wasz domek no i oczywiscie trzymam kciuki i bede zagladal jak postępy w budowie. a jak bedziesz miała dylemat co wybrać to smiało rzucaj temat doradzę, pozdr. marek m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 13.02.2007 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 witam, postanowiłem zagłębic sie w dzienniku po wczorajszej wymianie opinii co do tego okrągłego słupka który będzie kwardratowy (nurtowało mnie cały wieczór) no i bardzo fajny Wasz domek no i oczywiscie trzymam kciuki i bede zagladal jak postępy w budowie. a jak bedziesz miała dylemat co wybrać to smiało rzucaj temat doradzę, pozdr. marek m. Witam, więc jak zdąrzyłeś przeczytać wybralismy okrągły, który może kiedyś zostanie kwadratowym Na efekt trzeba będzie troszkę poczekać, bo dopiero na gotowo będzie można określić czy jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 13.02.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ale kominek to koniecznie zostaw, moja znajoma tak zrobila i jest bardzo zadowolona, jak bym mogł u siebie to bym zrobil no ale inny projektpozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 13.02.2007 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Nie bardzo, bo wtedy komin musiałby zostać taki wielki, a my nie chcemy takiego komina. A komin już mamy do połowy wymurowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 13.02.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 A ja mam teraz tez duzo dylematów, bo etam wykończenia (płytki i te inne pierdoły), teraz został zrobiony kominek (zreszta pobiłem już szybkę ale co tam). Już jestem tym zmęczony taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki wybór wszystkiego - kiedyś to było jeden rodzaj a tu taki a taki fason a to żonie sie nie podoba - jak chyba kazda kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 13.02.2007 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Aż się boję wykończeniówki, bo cała budowa na mojej głowie, mąż zarabia a ja mam wybierać. Teraz mamy dylemat z dachem. Zastanawiamy się nad RC sirius13 miedziana lub Braas romańska kasztanowa z powłoką cisar. Myślę, że w najbliższych 2tyg zdecydujemy się na jakąś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 13.02.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ja natomiast buduje C33, juz ma dość zazdroszcze tym co już sobie mieszkają i tak myśle za jak bym mial budować jeszcze raz to ja wysiadam. Drzew można jeszcze kilka posadzić ,synów też można .... ale domów nigdy więcej.Miło to zajechac zobaczyć ale latac po sklepach, decydować itp to juz mnie nudzi (chyba dopadła mnie depresja budowania)ale co tam - wiosna sie zbliża....i będzieesz miala strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 15.02.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 widze kolejny dylemat,moja propozycja - Brass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.02.2007 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki zenek_akcent W poniedziałek mamy się wybrać z Krystianem zobaczyć tego Braasa na dachu. Chcemy podjąć decyzję w lutym, bo ponoć od marca mają być podwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 16.02.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 zagladam w dziennik a tu cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej z Wadowic 18.02.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam Z ciekawością obserwuję postępy przy budowie Korneli. Ja jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę, przyglądałem się waszym zdjęciom i jestem ciekaw z czego zrobiliście ściany zewnętrzne. Wyglądam mi na silikaty lub BK ale pewnie nie Ytonga. I jeszcze jedno małe pytanie jaką macie grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 18.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam Z ciekawością obserwuję postępy przy budowie Korneli. Ja jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę, przyglądałem się waszym zdjęciom i jestem ciekaw z czego zrobiliście ściany zewnętrzne. Wyglądam mi na silikaty lub BK ale pewnie nie Ytonga. I jeszcze jedno małe pytanie jaką macie grubość. Witaj kiedy ruszasz z budową? Ja też czekam na pozwolenie. Jeszcze jakieś 2-3 tygodnie i będzie. A potem ruszamy z kopyta z budową. Święta Bożego Narodzenia chcemy spędzić już we własnym domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK SZULGA 18.02.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 19.02.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam Z ciekawością obserwuję postępy przy budowie Korneli. Ja jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę, przyglądałem się waszym zdjęciom i jestem ciekaw z czego zrobiliście ściany zewnętrzne. Wyglądam mi na silikaty lub BK ale pewnie nie Ytonga. I jeszcze jedno małe pytanie jaką macie grubość. My budowalismy ściany z suporeksu 24cm z Solbetu i do tego planujemy 15cm styr. Pozdraiwam i życzę szybkiego dostania pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK SZULGA 19.02.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Aż się boję wykończeniówki, bo cała budowa na mojej głowie, mąż zarabia a ja mam wybierać. Teraz mamy dylemat z dachem. Zastanawiamy się nad RC sirius13 miedziana lub Braas romańska kasztanowa z powłoką cisar. Myślę, że w najbliższych 2tyg zdecydujemy się na jakąś. Witamy, byliśmy osobiście na Waszej budowie. Rozmawialiśmy z Krystianem na wiele tematów odnośnie Kornelii. Wierzymy, że macie dylemat co do dachówki-my to też przerabialiśmy. Wybraliśmy ostatecznie Roben PLUS: ceramiczna, kolor czarno-brązowy. Jesteśmy w 100% przkonani że to właściwy wybór co do koloru oraz jakości. Oczywiście jak ze wszystkim, również mozna spotkać się z różnymi opiniami na temat tej dachówki. Widzieliśmy dachy pokryte tą dachówką dlatego zdecydowaliśmy ją kupić, ponieważ dom buduje się na całe życie a dach to wizytówka domu!!!! Pozdrawiamy Ilona i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 20.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam Podczytuje sobie Twoj dziennik i naprawde domek zapowiada sie super. Wybraliscie juz dachowke? My jednak (po dluuuugich przemysleniach) i za namowa forumowiczow zadecydowalismy sie na Ruppa ,siriusa brazowego Jacek - ja rowniesz chcialam robena czarno-brazowego ale wszyscy mi odradzali i nawet architekt powiedzial, ze jesli mamy 6 koszy na dachu to on by nie ryzykowal i wzial dachowke barwiona w masie Aby na laczeniach nie bylo widac rudego koloru. Co prawda sa specjalne farby angobowane ale prawedopodobnie po roku moga odpryskiwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts