Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Sylwii - "KORNELIA"

Recommended Posts

andrewp i JACEK SZULGA postaram się coś wieczorem Wam podać. Przepraszam, że tyle czekacie ale od rana do wieczora jesteśmy zaganiani, ja jeszcze egzaminy mam.

Podaję to co na szybkiego udało mi się znaleźć:

więźba dachowa - 13,23m3

beton B20 na strop - ok 21 m3

brton B20 na stan zero - ok20m3

pręty fi 18-14mm do zbrojenia fund - 1007,16 kg

Wielkie dzięki za odpowiedź. My wydłużamy garaż o 1 metr a także robimy zadaszenie tarasu poprzez przedłużenie krokwi (dach nad tarasem kończy się z tylną ściana) stąd może wyszło nam te 14,87m3.

My też mamy wydłużony garaż o 1metr. A z tym drewnem to w 3 wycenach były zawsze inne wyliczenia.

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sylwio_13 bardzo dziękuję. Proszę napisz jeszcze coś ciekawego o kominku z systemem DGP. Czy może być rozprowadzone to ogrzewanie w domu parterowym, a jeżeli tak to w jaki sposób.

Pozdrawiam

Napewno może być, ale dokładnie jeszcze się nie orientowałam. Ja zajmuję się wszystkim etapami po koleji. Teraz będę musiała dokładnie rozplanować wodę, kanalizację, prąd. :roll:

Witam!

Wczoraj byliśmy pooglądać dom który budowała firma która u nas najprawdopodobniej będzie u nas budowała,robocizna około 25 tys,bez fundamentów ,materiały mamy,dachówka Jopek karpiówka grafitowa,maxy także juz zadnego ocieplenia nie będziemy dawali.Brakuje nam jeszcze więżby,cementu,gwozdzi itp.,ale to już chyba nie jest wielki problem.Zastanawiam się tylko ile kosztują fundamenty na normalnym terenie.

Mamy też dylemat czy na przykład nad salonem zostawić otwarty przestrzeń aż do dachu-bardzo efektownie to wygląda tylko nie wiem czy akurat w Kornelii da się tak zrobić,no i napewno poddasze się uszczupli.Może ktoś z was myślał nad czymś takim????????????dajcie znać

Pozdrawiam

Witam forumowiczów. Kto z Was zmieniał okna. Nasza projektantka uważa, że okna w pokojach są za duże i przez to pokoje są mało ustawne. Proponuje zamiast 180/150 okna 150/150.

Sylwia my mamy zmienione. Orginalne wymiary zostały tylko przy oknach tarasowych i garażowych, a reszta została zmieniona:

- okna w pokojach 150/150

- kuchenne 150/120

- fix w jadalni 180/170

- kotłownia 90/120

- łazienka 90/120

Pozdrawiam

Hej Sylwia,

dziękuję ci za namiar na panią od adaptacji. co do firmy, widziałąm zdjęcia w dzienniku ale wolałam się upewnić czy to własnie ta ekipa. Piszesz,że nie należy do najtańszych - czy koszt budowy Waszej Kornelii w Budremie znaczaco przewyższa inne oferty - czy nie szukaliście innych propozycji ??

Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie zamawialiście materiały ??? Macie jedną hurtownie czy zaopartujecie się w różnych miejscach ???

Z góry dzięki za informację i pozdrawiam !!!! :D :lol: :D

Witam forumowiczów. Kto z Was zmieniał okna. Nasza projektantka uważa, że okna w pokojach są za duże i przez to pokoje są mało ustawne. Proponuje zamiast 180/150 okna 150/150.

Sylwia my mamy zmienione. Orginalne wymiary zostały tylko przy oknach tarasowych i garażowych, a reszta została zmieniona:

- okna w pokojach 150/150

- kuchenne 150/120

- fix w jadalni 180/170

- kotłownia 90/120

- łazienka 90/120

Pozdrawiam

Co to znaczy fix w jadalni? Czy przy oknie kuchennym 150/120 blat od mebli kuchennych wejdzie w parapet?