Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Sylwii - "KORNELIA"

Recommended Posts

Fix - okno nie otwierane, ale jeszcze zastanawiam się. Z tym parapeten to nie wiem. Czy parapet będzie równy to zależy jakie wysokie meble będą. Ta wysokość okna kuchennego jest taka jak w projekcie - ja je tylko zwężyłam. Ale jak mierzyłam tak na oko to chyba parapet wychodzi wyżej niż blat, ale nie jestem pewna na 100%.

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześc Sylwia :D

Widzę, że praca na budowie wrze :wink: To dobrze. Dachówką się nie stresuj, taki czas oczekiwania to przy dzisiejszym boomie budowlanym normalka. My co prawda dachówkę kupiliśmy dożo wcześniej, ale za to kilka miesięcy czekaliśmy na dekarzy - mają wejść dopiero za tydzień, najpóźniej po świętach (a dachówka była kupowana chyba jakoś pod koniec sierpnia, czy we wrześniu). Całe szczęście że mieliśmy deskowanie z papą - tyłki uratowane :lol:

Krokwie masz śliczne - jak robiliśmy dach, to nawet nie wiedziałam, że coś takiego można wyczarować :(

Ale jakoś dużo was wyniósł strop, te koszty to sam materiał, czy już z robocizną?

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witaj Sylwio!

Sprawa ma się nastepująco: na jesień br. chcemy ruszyć z budową "Kornelii". Mieszkamy w Opolu. Tak się składa, że 06.05.2007 (niedziela) będziemy na komunii w Głogowie. Chcielibysmy Was prosić abyście zechcieli pokazać nam swój domek. Jeżeli wyrazicie zgodę i zaineresowanie naszym pomysłem bardzo prosimy o kontakt: 603 761349. Pozdrawiamy gorąco!!! Marta i Wojtek. :D

Witaj Sylwio!

postępy na budowie widzę!też bym tak chciała ale jeszcze muszę poczekac troszkę!macie już jakiś pomysł na zagospodarowanie poddasza?mówisz że niewiele tam miejsca? ja miałam nadzieję że zmisci się tam sypilnia z łazienką zakładajac że jeszcze nieco uszczuplimy tą powierzchnię bo chcemy miec antresole nad salonem!zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistosści. :) :)