sylwia13 23.03.2007 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Fix - okno nie otwierane, ale jeszcze zastanawiam się. Z tym parapeten to nie wiem. Czy parapet będzie równy to zależy jakie wysokie meble będą. Ta wysokość okna kuchennego jest taka jak w projekcie - ja je tylko zwężyłam. Ale jak mierzyłam tak na oko to chyba parapet wychodzi wyżej niż blat, ale nie jestem pewna na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 24.03.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Bardzo dziękuję udało mi się wkleić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Cześc Sylwia Widzę, że praca na budowie wrze To dobrze. Dachówką się nie stresuj, taki czas oczekiwania to przy dzisiejszym boomie budowlanym normalka. My co prawda dachówkę kupiliśmy dożo wcześniej, ale za to kilka miesięcy czekaliśmy na dekarzy - mają wejść dopiero za tydzień, najpóźniej po świętach (a dachówka była kupowana chyba jakoś pod koniec sierpnia, czy we wrześniu). Całe szczęście że mieliśmy deskowanie z papą - tyłki uratowane Krokwie masz śliczne - jak robiliśmy dach, to nawet nie wiedziałam, że coś takiego można wyczarować Ale jakoś dużo was wyniósł strop, te koszty to sam materiał, czy już z robocizną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 26.03.2007 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Wszyskie koszty podawane są materiał + robocizna, strop 176m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.03.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 eeeee, to nie jest tak źle. U nas strop chyba 110 m2, plus schody betonowe (same materiały) wyniósł coś ok,. 15 tys. chyba, ale to w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 26.03.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 U nas 19tyś. to materiały, reszta to robocizna + sprzęt. Skłamałam, sprawdziłam w kosztorysie stropu jest 165m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Nawet jeśli o te parę metrów się pomyliłaś, to i tak twój strop jest sporo większy (tylko u nas były jeszcze schody). Tak więc nie jest źle Myślałam, że ta kwota to za same materiały, dlatego tak się zdziwiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaGrzegorz 28.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 mam pytanie czy ma ktoś może kosztorys Kornelii potrzebny mi dla firmy budowlanej i nie bardzo wiem skąd go wziąć.Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 29.03.2007 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ja nie mam, wiem że można zamówić w archipelagu. Zapytaj się jeszcze tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1719491&highlight=#1719491 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 13.04.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Witaj Sylwio, cieszę się zę wszystko dobrze na Waszej budowie. Napisz proszę na jakie okno zdecydowakiście się w jadalni? My cały czas mamy dylemat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.04.2007 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 W jadalni będzie fix z ramą w ramie, szer.180 wys.160. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Gosia Górnik 18.04.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Sylwio, czy 17.600 to cena za to wszystko, co wymieniasz w info z 16go kwietnia? Znaczy z roletami itd? Czy masz tam szyby P4 (antywłamaniowe) i czy masz szprosy, al jak tak, to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 19.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Słuchajcie potrzebuję porady- bo juz sama nic nie wiem. Jaki tynk propnujecie na elewację zewnętrzną do Ytonga?! Każdy z fachowców mówi co innego. waszym zdaniem jaki tynk najlepiej sprawdza się na ytongu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 19.04.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Szybciej dostaniesz odpowiedź jak ten post wrzucisz do wymiany doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 20.04.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 gratuluje postępów prac budowlanych,(też wybraliśmy dachówki roben średzka falista) życzymy powodzenia w dalszych pracach ,będziemy obserwować wasze postępy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 20.04.2007 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzięki Ja też Wasz dziennik przeglądam Jeżeli nie macie kupionej wełny na ocieplenie i styropianu to proponuję zacząć się rozglądać, bo u nas już są zapisy na pare miesięcy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Wojtek 02.05.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witaj Sylwio! Sprawa ma się nastepująco: na jesień br. chcemy ruszyć z budową "Kornelii". Mieszkamy w Opolu. Tak się składa, że 06.05.2007 (niedziela) będziemy na komunii w Głogowie. Chcielibysmy Was prosić abyście zechcieli pokazać nam swój domek. Jeżeli wyrazicie zgodę i zaineresowanie naszym pomysłem bardzo prosimy o kontakt: 603 761349. Pozdrawiamy gorąco!!! Marta i Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 09.05.2007 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Mam nadzieję, że wizyta pomogła Wam zdecydować się na Kornelię Do zobaczenia przy kolejnej wizycie u rodzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaGrzegorz 10.05.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witaj Sylwio! postępy na budowie widzę!też bym tak chciała ale jeszcze muszę poczekac troszkę!macie już jakiś pomysł na zagospodarowanie poddasza?mówisz że niewiele tam miejsca? ja miałam nadzieję że zmisci się tam sypilnia z łazienką zakładajac że jeszcze nieco uszczuplimy tą powierzchnię bo chcemy miec antresole nad salonem!zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistosści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 10.05.2007 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ogólnie to mamy. Ma być "zapasowa sypialnia", garderoba sezonowa i graciarnia. Ale ciężko ustawne te pomieszcenia będą, bo wszędzie są belki. Chyba, że podniesiecie ściankę kolankową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts