Sylwia z Poznania 12.05.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witaj Sylwo. Postępy na budowie niesamowite. Patrząc na wasze poddasze rzeczywiście dużo tych belek. My chcieliśmy zmieścić tam dodatkową sypialnię i małą łaienkę. Czy zmienialiście kąt dachu. My chcemy zmienić z 28% na 32%. Może dzięki temu zyskamy trochę więcej miejsca na poddaszu. Mam jeszcze pytanie odnośnie kominka i systemu na który się zdecydowałaś Proszę napisz coś więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 14.05.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Cześć moja imienniczko Kąta dachu nie zmienialiśmy. Spokojnie sypialnie i łazienkę zmieścisz, bo już u kogoś w kornelii widziałam, że tak miał zagospodarowane poddasze. Jeszcze konkretnej firmy kominka nie wybraliśmy, ale napewno będzie system DGP. Poddasze kornelii idealnie się do tego nadaje, bo jak widać na ostatnim zdjęcieu jest duża przestrzeń między ścianką kolankową a ścianką z belek. Ten tunel będzie super dla rozprowadzenia Dgp, bo on jest na około domu. Spokojnie można pomieścić w nim rury, kable itp. rzeczy. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_yellow 18.05.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam, czy ktoś może deskował lub będzie deskować dach w Korneli?? Czy jest to konieczne ? Ważna kwestia bo musimy się szybko zdecydować, gdyż bardzo to podraża wykonanie dachu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaGrzegorz 21.05.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam!my będziemy deskować dach napewno bo dach jest wtedy bardziej szczelny i nie grożą mu żadne wichury!jak dobrze rozumiem to na deski będziecie dawać jeszczę papę tak?podobno jest wtedy dużo ciszej na poddaszu jeśli ma być użytkowe nie słychać deszczu ani wiatru|!Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_yellow 21.05.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Tak zgadza się, na to ma iść papa. No właśnie napewno jest dużo stabilniejszy dach, tylko ta cena zwalila mnie z nóg. Zrobimy chyba tylko deskowanie na tych dwóch łukach. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 30.05.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Cześć Sylwia Szkoda, że tak Was przystopowało. Jak śledzę Waszą budowę, to się szczerze cieszę, że udało nam się jescze załapać na normalne dostawy materiałów. Tym sposobem dzisiaj montują nam meble w kuchi i kominek w salonie, a w piątek schody. A skoro już się chwalę to dodam jeszcze, że złożyłem już papiery do odbioru.Powodzenia i spokoju ducha życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 31.05.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 To super, że już macie tyle zrobione. My z jednej strony też się cieszymy, że zdecydowaliśmy się stawiać ściany w "zimę". Chociaż tyle jesteśmy do przodu. Ta dachówka najwięcej opóźnienia zrobiła. Ale mam nadzieję, że to już koniec większych problemów. Dzięki wizycie u Was zdecydowaliśmy się na Robena i mam nadzieję, że nie będzie z nim problemów. Ale to się okaże już niebawem, bo w następnym tyg. mają zacząć kłaść dach. Pozdrawiamy Was serdzecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 31.05.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 no dużoooo się zmieniło od naszego ostatniego tu zaglądania brawo , pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 31.05.2007 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Dzięki Chociaż dla mnie to ten przestój ciągnął się w nieskończoność, ale teraz mam nadzieje, że już będzie cały czas się coś działo. Ja też kibicuję Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubac14 12.06.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 czesc moglby mi ktos podac jakies namiary na domek kornelia w okolicach radomia lub radomiu bardzo prosze (moze to byc nawet numer telefonu do wlascicela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 12.06.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witaj Wasz domek pięknie rośnie. Ładna jest wasza dachówka. Czt to Roben? Bo nie pamiętam na jaką ostatecznie się zdecydowałaś. Kiedy będziecie wstawiać okna? Chętnie zobaczę fotki. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 13.06.2007 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Tak to Roben miedziany, chociaż mi się bardziej podobał kasztanowy, ale Krystian się uparł na miedzianego. Okna będą wstwiane pod koniec czerwca, bo teraz wyjeżdżamy na wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 13.06.2007 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 A zapomniałam dodać, że faktycznie jest trochę krzywy, ale jak są dobrzy dekarze to potrafią go tak położyć, że nie widać tego. Jak oglądaliśmy RuppCeramike to też była troszkę krzywa, więc nie żałuję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łopatyńska 14.06.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witam !!! nazywam sie Violetta mieszkam we Wrocławiu i kupiłam właśnie Kornelię- mam kilka pytań - jak duża jest powierzchnia zadaszonego tarasu, bo z rysunku ciężko mi sobie to wyobrazić - a mamy dylemat z dachem i chcemy go właśnie nad tarasem przedłużyć tak żeby uzyskać większą powierzchnię zadaszenia - czy da się zrobić wyjście na poddasze z garażu, chyba tak właśnie zrobiliście ? [email protected] - za wszystkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 14.06.2007 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Cześć. Co do powierzchni tarasu to nie wiem, bo my jeszcze nie mamy zrobionego, ale i tak nie robimy takiego jak jest w projekcie tylko taki w kształcie nerki. Wejście mamy z garażu(wysuwane schody) ale tylko na poddasze nad garażem, bo dalej jest zamurowane - ale można nie zamurowywać i wtedy można się dostać na poddasze. Tylko ciężko będzie wnieść coś większego przez te schody. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łopatyńska 15.06.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Dzięki serdeczne ! Chodzi mi o to czy pod tym zadaszeniem ,które jest w projekcie można spoko posiedzieć np. w 6 os, czy jest tam tego daszku na tyle mało,że nie da rady , bo my to załamanie w miejscu nad tarasem chcemy zlikwidować i wyprostować tam krawędź dachu ,żeby uzyskać jak największą powierzchnie zadaszenia !!! Nie będzie kominka zewnętrznego więc liczę na to ,ze tego miejsca zadaszonego na trasie trochę się wygospodaruje !!! Nie mam nikogo w okolicy Wrocławia, kto buduje Kornelie i nie mogę tego na żywo zobaczyć !!! viola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 15.06.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Jeżeli zrobisz tak jak napisałaś to wtedy powinno wystarczyć miejsca zadaszonego. Bo w orginale to raczej 6 osób się nie zmieści pod zadaszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmadejski 30.06.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witaj sylwio widzę że prace szybciutko brną do przodu. Planujecie się wprowadzić w tym roku?My was powoli gonimy - dach nam właśnie skończyli i będziemy murować ścianki działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 01.07.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam Planowana wprowadzka to luty-marzec, ale jeżeli wyrobimy się ze wszystkim wcześniej no to wprowadzimy się wcześnie. Choć nie ukrywam, że wprowadzanie się na samą zimę to nie bardzo mi się uśmiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 01.07.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Domek pięknie Wam rośnie. Nam murują już ścianki działowe. Dekarz wchodzi w środę. Mamy ambitny plan wprowadzić się na Święta. Chciała zapytać czy zmienialiście strop tak żeby do góry można było postawić ścianki działowe murowane. Nam sugerują z nidy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts