sylwia13 13.09.2007 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 No to dużą różnice mamy, bo my wydaliśmy ok 270tyś.Ale rozpiesze Ci to później jak się dowiem co ile kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmadejski 13.09.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Nas stan surowy otwarty kosztował około 250tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Gosia Górnik 16.09.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 No to dużą różnice mamy, bo my wydaliśmy ok 270tyś.Ale rozpiesze Ci to później jak się dowiem co ile kosztowało. Bardzo proszę - pokaż te koszty. Mamy fundament z chudziakiem. Materiały podobno tanieją, ale wolę się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 17.09.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witaj Sylwio, piękny Twój domek. Widzę, że ocieplacie już poddasze. Czy możesz mi npisać ile mniej więcej kosztuje wełna i płyty gk oraz robocizna żebym miała ogólne pojęcie? My ruszamy z ociepleniem w przyszłym tygodniu. Materiał musimy kupi sami dostaniemy tylko wycenę za robociznę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 18.09.2007 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Hej wszystkim, kurcze nie mam nawet kiedy zobaczyć co z tymi kosztami. My już teraz materiały sami kupujemy i mamy inną ekipę od wykonczeniówki. Jestem teraz taka zalatana wychodze o 7 na praktyke, potem w pracy do 18, zakupy, później terning i w domu o 22. Ale postaram się coś dowiedzieć na temat kosztów ocieplenia poddasza i pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 19.09.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 A więc napiszę to co udało mi się na szybko ustalić:Co do wydanych pieniędzy to mamy wydane 268tyś (suma nie obejmuje działki, projektu i całej papierologii) w tym nie ma jeszcze policzonej(zapłaconej) robocizny za ocieplenie poddasza, taras, schody zew, płot i nie dokońca uregulowane co i cwu.Następnie dla Sylwii poddasze. A więc za wełne 15cm - 21,50 i 5cm - 7,30Regipsy białe 22,50 i 1000zł za stelaże, wkręty i geoździe, do tego ok 800zł. za folię. A robocizna to 30zł za m2(wełna,folia,stelaż, regips). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Gosia Górnik 11.10.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Sylwio napisz (alpo podeślij gdzie o tym jest , bo nie widzę) czy zrobiliście coś poza projektem z wentylacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 11.10.2007 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Nic nie robiliśmy z wentylacją. Mamy 4 kominki wentylacyjne. 1. w małym wc. 2. pralnia. 3.łazienka. 4. kuchnia. Zastanawiałam się jeszcze ewentualnie nad nawiewnikami, ale pani w sklepie odradziła mi, ponieważ mam mikroroszczelnienia w oknach i rolety zewnętrzne. Chyba, że po zamieszkaniu stwierdze, że jednak wymiana powietrza jest niewystarczająca to wtedy można zamontować mawiewniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 12.10.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 witam jestem zdziwiona szybkoscia z jaką budujecie dom.Nie boicie sie grzyba??nas wszyscy ostrzegają,ze trzeba po wylewkach 2x 28 dni odczekac po tynkach- tez. Po 7 tyg był pan od deski ipowiedział,ze wciaz mamy mokra podłoge.Mial taki sprzet do mierzenia wilgotnosci....a wy- poczatek wrzesnia wylewki, a juz płytki....No podziwiam..... nie ma u was tego mitu o odczekaniu?? a domek sliczny....naprawde gratuluje. Tylko koszty u was ogromne. ja za 100tys postawiłam dom w stanie surowym z oknami, mając 220m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.10.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 sylwia, drzwi Ci sie udaly szybko sie posuwasz do przodu, oj szybko... az milo patrzec powiedz cos wiecej o roletach ? tz o firmie ktora Ci to montowala ... jacys przyzwoici fachowcy, jak cenowo wygladaja, moze maja gdzies stronke internegowa, czy dzialaja tez w okolicach Legnicy? hihi ale zadalam pytan, na tony normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 12.10.2007 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 witam jestem zdziwiona szybkoscia z jaką budujecie dom.Nie boicie sie grzyba??nas wszyscy ostrzegają,ze trzeba po wylewkach 2x 28 dni odczekac po tynkach- tez. Po 7 tyg był pan od deski ipowiedział,ze wciaz mamy mokra podłoge.Mial taki sprzet do mierzenia wilgotnosci....a wy- poczatek wrzesnia wylewki, a juz płytki....No podziwiam..... nie ma u was tego mitu o odczekaniu?? a domek sliczny....naprawde gratuluje. Tylko koszty u was ogromne. ja za 100tys postawiłam dom w stanie surowym z oknami, mając 220m2. Już za mc minie rok jak zaczeliśmy budowe, czy to szybko? Wydaje mi się, że tak normalnie. Grzyb to na ścianach a ściany już dawno robione, wiec nie boje się grzyba, tym bardziej, że domek jest wietrzony prawie 24h na dobę, bo mamy stróża i okna są pootwierane. Dopiero teraz jak zrobiło się zimno zamykane są na noc. Co do płytek to tylko te 3 pomieszczenia teraz kładliśmy. Kotłownie musieliśmy, bo wchodzą panowie z piecem itd. Reszty płytek nie robimy, bo nie mamy jeszcze wybranych. Więc podłogi spokojnie doschną zanim reszta będzie położona. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 12.10.2007 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 sylwia, drzwi Ci sie udaly szybko sie posuwasz do przodu, oj szybko... az milo patrzec powiedz cos wiecej o roletach ? tz o firmie ktora Ci to montowala ... jacys przyzwoici fachowcy, jak cenowo wygladaja, moze maja gdzies stronke internegowa, czy dzialaja tez w okolicach Legnicy? hihi ale zadalam pytan, na tony normalnie. Dziękuję Rolety są z firmy Krispol, zamawiane były w Oknoplast Kraków. Ekipa montowała nam okna, rolety, bramę i teraz będą montować drzwi zew. Jesteśmy bardzo zadowoleni z nich. Obsługa w salonie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 12.10.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Mohag to link do salonów z dolnegośląska http://www.oknoplast.krakow.pl/index.php , a tu adres salonu, zktórego my zamawialiśmy GŁOGÓW, P.H.U Gabriela Baszyńska-Dudek ul Morcinka 8 (Mogador) 727 63 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 16.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witaj Sylwia, może to trochę dziwne, ale jeśli pozwolisz wrócę do początku Waszej budowy. Już wyjaśniam dlaczego.Dzisiaj zdjęto humus z naszej działki i kierownik budowy zadecydował, że nie kopiemy wgłąb pod fundament, tylko płytki wykop pod podsypkę i chudziak a ławy szalujemy na poziomie gruntu.Przejrzałam wiele dzienników i tylko (jak na razie) u Was trafiłam na takie rozwiązanie.Powiedz mi dlaczego u Was w ten sposób powstały Wasze fundamenty?U nas jest glina pod humusem, spadek działki ( różnica ok 50 cm między prawą a lewą stroną domu), no i sączenie wody na poziomie 1,3 m. Od paru godzin trwa spór pomiędzy mną a mężem. On upiera się że takie rozwiązanie jest ok, ja niedowierzam. Może Wasze słowa mnie przekonają i uświadomią mi że tak może być. Pozdrawiam w moim dzienniku umieszczę zdjęcia po zdjęciu humusu i częściowej podsypce piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 16.10.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witaj Sylwio cały czas śledzę Waszą budowę. Podobają mi się Wasze pomysły i wybory. Dlatego terz chciałam zapytać czy macie już wybrany kominek. Mam na myśli jego posdowienie (narożny czy inny). Proszę napisz coś. My wzbogaciliśmy się o bramę garażową, drzwi zew będą za około dwa tygodnie. Schody wew mamy już zamówone. U nas w Poznaniu terminy są bardzo odległe.Drzwi zamówiliśmy z Porty. Podobnie jak Ty czekamy na piec. Płytki czkają do odbioru. Jestem ciekawa jaką będziecie mieć kuchnię? Wklej proszę zdjęcia poddasza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.10.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witaj Sylwia, może to trochę dziwne, ale jeśli pozwolisz wrócę do początku Waszej budowy. Już wyjaśniam dlaczego. Dzisiaj zdjęto humus z naszej działki i kierownik budowy zadecydował, że nie kopiemy wgłąb pod fundament, tylko płytki wykop pod podsypkę i chudziak a ławy szalujemy na poziomie gruntu. Przejrzałam wiele dzienników i tylko (jak na razie) u Was trafiłam na takie rozwiązanie. Powiedz mi dlaczego u Was w ten sposób powstały Wasze fundamenty? U nas jest glina pod humusem, spadek działki ( różnica ok 50 cm między prawą a lewą stroną domu), no i sączenie wody na poziomie 1,3 m. Od paru godzin trwa spór pomiędzy mną a mężem. On upiera się że takie rozwiązanie jest ok, ja niedowierzam. Może Wasze słowa mnie przekonają i uświadomią mi że tak może być. Pozdrawiam w moim dzienniku umieszczę zdjęcia po zdjęciu humusu i częściowej podsypce piachu. Musieliśmy tak zrobić, bo ziemie kiepską pod mury mieliśmy. W innym przypadku gdyby to nie dało rezultatu, trzeba było by wymienić ziemię a to ogromne koszty. Dlatego kierownik tak kazał zrobić i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.10.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witaj Sylwio cały czas śledzę Waszą budowę. Podobają mi się Wasze pomysły i wybory. Dlatego terz chciałam zapytać czy macie już wybrany kominek. Mam na myśli jego posdowienie (narożny czy inny). Proszę napisz coś. My wzbogaciliśmy się o bramę garażową, drzwi zew będą za około dwa tygodnie. Schody wew mamy już zamówone. U nas w Poznaniu terminy są bardzo odległe.Drzwi zamówiliśmy z Porty. Podobnie jak Ty czekamy na piec. Płytki czkają do odbioru. Jestem ciekawa jaką będziecie mieć kuchnię? Wklej proszę zdjęcia poddasza. Pozdrawiam Kominek mamy z CTM. Ustawiać będziemy narożnie, obudowa jeszcze nie wybrana. Kuchnia nie wybrana, płytki nie wybrane, schody planujemy wybrać w najbilższym czasie. Zdjęcia poddasza zrobię jutro. Teraz robimy poddasze już na tiptop, żeby nie wracać do niego. Zostanie tylko na później zrobienie półek i drążków na wieszaki w garderobie, ale to mój tato będzie robił w wolnym czasie. Jutro porobię zdjęcia aktualne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.10.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Dzięki Sylwia, mam nadzieję, że nasz kierownik wie co robi . Witaj Sylwia, może to trochę dziwne, ale jeśli pozwolisz wrócę do początku Waszej budowy. Już wyjaśniam dlaczego. Dzisiaj zdjęto humus z naszej działki i kierownik budowy zadecydował, że nie kopiemy wgłąb pod fundament, tylko płytki wykop pod podsypkę i chudziak a ławy szalujemy na poziomie gruntu. Przejrzałam wiele dzienników i tylko (jak na razie) u Was trafiłam na takie rozwiązanie. Powiedz mi dlaczego u Was w ten sposób powstały Wasze fundamenty? U nas jest glina pod humusem, spadek działki ( różnica ok 50 cm między prawą a lewą stroną domu), no i sączenie wody na poziomie 1,3 m. Od paru godzin trwa spór pomiędzy mną a mężem. On upiera się że takie rozwiązanie jest ok, ja niedowierzam. Może Wasze słowa mnie przekonają i uświadomią mi że tak może być. Pozdrawiam w moim dzienniku umieszczę zdjęcia po zdjęciu humusu i częściowej podsypce piachu. Musieliśmy tak zrobić, bo ziemie kiepską pod mury mieliśmy. W innym przypadku gdyby to nie dało rezultatu, trzeba było by wymienić ziemię a to ogromne koszty. Dlatego kierownik tak kazał zrobić i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmadejski 18.10.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 WitamIle płaciliście za styropian i czy nie ma problemu z kształtem, bo mnie odradzają termoorganikę że krzywe płyty robią? Trochę mnie to zaskoczyło bo uważam tą firmę za jedną z najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 18.10.2007 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Hej. Musze się męża zapytać ile płaciliśmy. Pytałam się tego pana co kładzie o to i powiedział, że nie ma styropianów równiutkich, zawsze się trafi jakiś krzywy. Ale jak ktoś jest w kładzeniu styropianu dobry to nie jest dla niego problem, chyba że mocno krzywy. Bo mówiłam mu, że jak coś nie tak to oddamy do reklamacji, ale naszczeście nie ma takiej potrzeby. Cenę się dowiem wieczorem to jutro napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts