Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Sylwii - "KORNELIA"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A mieliśmy zaplanowane na początku budowy, że wydamy max 450tyś, ale ponosło nas przy wykończeniówce np. za malutki haczyk na ręcznik, szczotke do wc i uchwyt na papier zapłaciliśmy ponad 500zł. I takich rzeczy się dużo uzbierało... Mieliśmy brać ze średniej półki a jak przyszło co do czego to dokładaliśmy i braliśmy coś lepszego. Ostatnio poszłam zamówić 3 firanki(wczesniej nie kupowałam nigdy sama firanek więc nie wiedzialam ile kosztują) i zapłaciłam 1000zł :o

No tych zdjęć dużo nie ma, ale obiecuję że jak tylko przywiozą wszystkie meble to zrobie zdjęcia wszystkich pomieszczeń. Mam nadzieję, że do końca tychodnia przyjedzie sofa, ława i stolik pod rtv, a za 4 tyg ma przyjsć komoda do pokoju na poddaszu. Zdjęcia zrobię bez komody a jak komoda przyjdzie to napewno pokażę. :wink:

• 2 weeks później...
To w takim razie ekipa kiepska i mają dobrą "bajerkę". Jak niby zamierzają dobić kostkę położoną na chudziaku kilka miesięcy wcześniej. Przecież pod spodem powinien być już zupełny beton. Jeżeli jest położona nie równo i zaczną zagęszczać tylko pokruszą podbudowę, a kostka i tak się nie "dobije".

Nie, mi chodziło że po zakończeniu prac tak będzie. Teraz jak się nie mylę kostaka jest ułożona na pisaku. Dopiero przy ubijaniu mają wypełniać szczeliny cementem(czy czymś takim). Zresztą dokładnie nie wiem jak teraz jest, wiem że napeno przy ubijaniu mają wypełniać. Nas to nie obchodzi czy jest beton, czy nie. Ma być ubite i tyle, ponieważ nie mają całości zapłacone. Z firmy jesteśmy zadowoleni, można się z nimi targować, mają rekomendacje.

• 3 weeks później...

Witam!

Bardzo ładnie i z gustem urządziliście Wasz domek. Mam nadzieję, że zamieścicie więcej zdjęć! Chętnie pooglądam :o . Czy pamiętasz, jakiej szerokości macie wnękę na schody - bardzo podobne sobie zaprojektowałam i jeżeli można, to jaki jest koszt takich schodów (jakie drewno)?

Pozdrawiam

Hej Sylwia

Podsyłam link z fotkami naszej budowy .. kiedyś obiecałem ;)

http://kotbar.fotosik.pl/albumy/399761.html

Schody bardzo ładne, ale mam pytanie czy robiliście większy otwór?

My mamy zamiar zrobić większy bo rezygnujemy z wykonania tej małej ścianki po prawej stronie.

Pozdrawiamy

Adam i AGata