Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Sylwii - "KORNELIA"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze nie wybralam projektu , ale biore pod uwage Kornelie. Zdecyduje sie dopiero wtedy , kiedy zobacze pare projektow domow , ktore mnie interesuja juz wybudowanych. Troche mnie zmartwilo , ze Kornelia nie jest tania w budowie tzn. wiem , ze budowanie domu ogolnie nie jest tanie, ale czy chodzi o drogi dach?

Witam, dziękujemy za odpowiedź. Również cieszymy sie, że w okolicy powstaje KORNELIA. Odnośnie kosztów tego domku to liczymy sie z tym że nie jest to tani w budowie domek. Mamy nadzieję, że będziemy w kontakcie i podzielimy się doświadczeniami, które wyjdą w budowie (te dobre i te złe). Przy najbliższej okazji na pewno odwiedzimy Waszą

budowę ponieważ jesteśmy ciekawi jak on wygląda w rzeczywistości co do wielkości i ogólnego wyglądu.

Mamy pytanie: czy robilście już wstępną wycenę więźby i pokrycia dachu bo my wybieramy się do konkretnych firm, które to realizują.

Czy widzieliście wybudowany domek w Lubinie? Jeżeli tak, to jakie macie wrażenia?

Pozdrawiamy

Witam, my juz zapłacilismy za więźbę dachową zdecydowaliśmy się na dach z dachówki ceramicznej, więc trzeba było zamówić najdroższą wersję drzewa. I wyniosła nas 9500 z :wink: ł.

Jeszcze nie wybralam projektu , ale biore pod uwage Kornelie. Zdecyduje sie dopiero wtedy , kiedy zobacze pare projektow domow , ktore mnie interesuja juz wybudowanych. Troche mnie zmartwilo , ze Kornelia nie jest tania w budowie tzn. wiem , ze budowanie domu ogolnie nie jest tanie, ale czy chodzi o drogi dach?

Dach swoją drogą w sumie mogę powiedzieć, że stan surowy otwarty zamkniemy w 140000 zł.

Hej. Jacku wyceny dachu jeszcze nie robiliśmy. Nam dom buduje fima pod klucz, więc wyceny mamy tylko tych etapów co robimy. Czyli mieliśmy wycenę stanu zero, teraz robimy tylko ściany bez stropu. Na wiosnę będziemy robić strop i potem dach(wtedy będzie wycena, bo ceny cały czas się zmieniają). Domku w Lubinie nie widzielismy, bo oni też dopiero budują.

Dach swoją drogą w sumie mogę powiedzieć, że stan surowy otwarty zamkniemy w 140000 zł.

Mam pytanko do Ciebie czy zmniejszaliście okno w jadalni?

Mam pytanko do Ciebie czy zmniejszaliście okno w jadalni?

Nie, nie zmniejszaliśmy- jest duże! Ale za to zrezygnowaliśmy z jednych drzwi balkonowych w sypialni a na strychu będą nam montować 4 okna dachowe aby doświetlić strych.

Nota bene- muszę w końcu powklejać te zdjęcia!!!! Zmotywujcie mnie!

Czy ten stan za 140000 jest z oknami?

140000 za stan surowy to super nam wyszlo 180 000 (ale tu juz ceny sa warszawskie)..

Dzis zaczynamy wiezbe

My stawiamy z porothermu i ceramika na dach.

zmiany jakie zrobilismy w projekcie to okna w garazu (dwa male), podzielismy te duza lazienke na dwie, tak ze wejscie do jednej jest z sypilani. i dpodnieslimy troche poddasze.

teraz jak stoja sciany i jest strop dopiero widac jaki ten dom jest duzy i mysle ze bardzo funkcjonalny.

My też zrezygnowaliśmy z drzwi balkonowych w sypialni. Zastanawiam się czy nie zmniejszyć tego okna w jadalni o 20 cm z szerokości, mam 30min na to.

Sylwia nie wiem co Ci doradzić okno jest duże to fakt ale ładnie wygląda i doświetla oprócz jadalni przedpokój, a Z drugiej strony nie wiem czy mozna sobie ot tak zmienić szerokości :oops: okna?

Czy ten stan za 140000 jest z oknami?

Niestety nie, okna przed nami. :-?

140000 za stan surowy to super nam wyszlo 180 000 (ale tu juz ceny sa warszawskie)..

Dzis zaczynamy wiezbe

My stawiamy z porothermu i ceramika na dach.

zmiany jakie zrobilismy w projekcie to okna w garazu (dwa male), podzielismy te duza lazienke na dwie, tak ze wejscie do jednej jest z sypilani. i dpodnieslimy troche poddasze.

teraz jak stoja sciany i jest strop dopiero widac jaki ten dom jest duzy i mysle ze bardzo funkcjonalny.

No to życzę powodzenia, u nas zaczęli więźbę zaraz przed świętami a w piątek już zaczynają kłaść dachówkę. I chcą za dwa tygodnie skończyć. I wtedy coś tak czuję dopiero się zacznie!!!! Elektryka, okna i cała wykończeniówka. dzisiaj mąż pojechał zamówić już piec, ciekawe jaki wybrał?

I obiecuję wkleję zdęcia. :p

Aha, my zdecydowaliśmy się na ytong 36,6 i dachówka też ceramiczna angobowana.

Czyli stan surowy otwarty moze mnie kosztowac 180 tys. Budowa pod Warszawa.Bardzo prosze o poprawienie mnie , poniewaz sama bede budowala i jak do tej pory o budowaniu wiem tylko z tego forum. Juz wiem ze stan zero kosztowal sylwie13 - 36tys.- caly dach licze z dachowka ceramiczna lub cemetowa ok 50tys, to ile beda kosztowaly sciany z robocizna i ile okna do Korneli. Interesuje mnie koszt stanu surowego zamknietego.

Budowac bede najprawdopodobniej z maxa , okna plastikowe, nie bede robila poddasza mieszkalnego. Zmiany jakie chce wprowadzic to wydluzenie garazu o ok. 2m i zrobienie dodatkowego pomieszczenia gosp . Czy 350 tys. starczy mi na wybudowanie Korneli nie liczac dzialki , uzbrojenia i dokumetacji ?

Bardzo dziekuje za odpowiedz.

Jednak zmniejszyliśmy okno, zrobiliśmy je 180/170.

No i dobrze, ja w sumie nawet nie myslałam o oknach oprócz tylko tych drzwi balkonowych, resztę robili majstrowie jak w projekcie.

My dzisiaj zamawiamy piec wybralismy grecki piec na wszystko czyli na węgiel, ziarna zbóż, drzewo itd. podobno najlepsze. Chociaz w projekcie jest piec gazowy to niestety na gaz chyba bysmy nie wyrobili....hi, hi a tak sięśmiejemy kupimy pole i będziemy siać owies i ogrzewać dom..... :lol:

Czyli stan surowy otwarty moze mnie kosztowac 180 tys. Budowa pod Warszawa.Bardzo prosze o poprawienie mnie , poniewaz sama bede budowala i jak do tej pory o budowaniu wiem tylko z tego forum. Juz wiem ze stan zero kosztowal sylwie13 - 36tys.- caly dach licze z dachowka ceramiczna lub cemetowa ok 50tys, to ile beda kosztowaly sciany z robocizna i ile okna do Korneli. Interesuje mnie koszt stanu surowego zamknietego.

Budowac bede najprawdopodobniej z maxa , okna plastikowe, nie bede robila poddasza mieszkalnego. Zmiany jakie chce wprowadzic to wydluzenie garazu o ok. 2m i zrobienie dodatkowego pomieszczenia gosp . Czy 350 tys. starczy mi na wybudowanie Korneli nie liczac dzialki , uzbrojenia i dokumetacji ?

Bardzo dziekuje za odpowiedz.

Te 36tyś jest bez chudziaka i rur. Stan zero trzeba liczyć ok40tyś. Okna nam policzyli 20tyś(złoty dąb dwustronny-profil veka, rolety-złoty dąb-system integra, brama garażowa-złoty dąb). Teraz te ściany(suporeks) co robią to kosztorys mamy na niecałe 18tyś. Mam nadzieję, że wystarczy Ci, bo my też liczymy na ok300tyś.