sylwia13 30.01.2007 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Przepraszam pomyliłam się z nazwą nie Integra tylko Integro. A to linka do strony o tym systemie http://www.aluprof.eu/index.php?site=art&id_d=413&id_a=392 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Gosia Górnik 30.01.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Może da się kupić taniej zamawiając dwa (albo i więcej) komplety? Jak to dobry system, to ja się piszę. Mimo, że jeszcze nie mam fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 30.01.2007 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Ja też mam nadzieję, że uda mi się jeszcze coś utargować z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_yellow 30.01.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, powiem szczerze że nie rozmawiałam z właścicielami tego domu w Swarzędzu jaki mają system rolet. Obdzwoniłam wczoraj kilka firm w Poznaniu, które handlują roletami zew. i zmartwiłam się. Dowiedziałam się, że na okrągłe okno nie można zamontować rolety a na to z łukiem trzeba pokombinować.Jestem w kropce. Sir_yellow czy rolety nadstawne to system RKS? WitamTego nie wiem czy to jest to samo, ale Mmadejski dobrze odpisał ten system o którym pisałem.Od wewnątrz możemy mamy dwa sposoby dojścia do skrzynki: od boku lub od dołu(wtedy możemy bok zabudować płytą gk). W Poznaniu jest firma na Szarych Szeregów Variant,tam powiedzieli że nie ma problemu z takimi oknami łukowymi i roletami. Ja dostałem własnie wycenę na okna i rolety. Całość wyszła około 17 tys. Kolor złoty dąb. Pytanie do Mmadejski: czy jak zabudujesz okno łukowe to dojście do skrzynki będziesz miał od dołu czy boku ??POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 30.01.2007 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 A nam chodzi o to, żeby roleta nie miała rewizji od środka, ponieważ "System INTEGRO zapewnia perfekcyjną izolację termiczną i akustyczną, ponieważ jako dodatkowe zamknięcie otworu nie ingeruje w konstrukcję nadproża, okna i drzwi, a tym samym nie narusza ich właściwości izolacyjnych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 30.01.2007 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, powiem szczerze że nie rozmawiałam z właścicielami tego domu w Swarzędzu jaki mają system rolet. Obdzwoniłam wczoraj kilka firm w Poznaniu, które handlują roletami zew. i zmartwiłam się. Dowiedziałam się, że na okrągłe okno nie można zamontować rolety a na to z łukiem trzeba pokombinować. Jestem w kropce. Sir_yellow czy rolety nadstawne to system RKS? Witam Tego nie wiem czy to jest to samo, ale Mmadejski dobrze odpisał ten system o którym pisałem.Od wewnątrz możemy mamy dwa sposoby dojścia do skrzynki: od boku lub od dołu(wtedy możemy bok zabudować płytą gk). W Poznaniu jest firma na Szarych Szeregów Variant,tam powiedzieli że nie ma problemu z takimi oknami łukowymi i roletami. Ja dostałem własnie wycenę na okna i rolety. Całość wyszła około 17 tys. Kolor złoty dąb. Pytanie do Mmadejski: czy jak zabudujesz okno łukowe to dojście do skrzynki będziesz miał od dołu czy boku ?? POzdrawiam Ale to dobra wiadomość dla tych co im rewizja od środka nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmadejski 30.01.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Sylwia13 Oczywiście że od dołu, bok będę miał zabudowany. Dzięki za linka. Przypuszczam że na okno balkonowe musi byc skrzynka skrzynka 18cm, a żeby ją zakryc trzeba jeszcze z 1-2cm wełny albo styropianu i dopiero na to tynk. Tyle ocieplenia będziesz dawała? Jeszcze jedno co mnie martwi to to, że zmniejszenie skrzynki do 16cm musi byc jakimś kosztem. Jedyne co mi przychodzi do głowy to tylko to że profil rolety musi byc bardziej cienki żeby się nawinął i tam zmieścił, a co za tym idzie będzie delikatniejszy i zimniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_yellow 30.01.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Do mmadejskiDzięki za odpowiedź. A masz może już wycenę okien razem z roletami ??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 30.01.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Ocieplenie będzie 15cm. Ja Ci dokładnie tego nie wytłumacze. Mogę dać Ci ewentualnie na priv tel. do tego pana co montuje te sytemy i on Ci dokładnie to wytłumaczy. I możesz jeszcze pogadac z Rezi, bo on ten system ma zamontowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 31.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Pięknie wygląda Wasza budowa i działeczka zimą Śnieg jakoś tak fajnie nastraja - jest tak jasno ,biało. Ale to pewnie dlatego że zimą zawsze brakuje światła. Mam nadzieję, że następna zimajuż w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 31.01.2007 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Hej Rom Kolejna zime jeszcze nie, ale kolejna wiosna TAK. Mam nadzieję, że Święta Wielkanocne 2008 spędzimy w nowym domku, czekając na nowego członka rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 31.01.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Hej Rom Kolejna zime jeszcze nie, ale kolejna wiosna TAK. Mam nadzieję, że Święta Wielkanocne 2008 spędzimy w nowym domku, czekając na nowego członka rodziny a coś się "kroi"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 31.01.2007 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mamy takie plany na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 31.01.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mamy takie plany na ten rok No to do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Załamaliśmy się Dostaliśmy wycenę stropu Teriva I - 30tyś ile????????????? 30tys????? jaka powierzchnię ta ten strop?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 01.02.2007 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ok 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 01.02.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Rozejrzyj sie może za stropem z płyt, może masz producenta w okolicy. Ja też buduje Kornelie i własnie taki strop będe robił bo wyszedł o połowe taniej niz terriva. Nie wiem czy u was na śląsku są tak wybitnie wysokie ceny ale u mnie terriva wyszła razem z robota 18-19 tyś. Płyty z transportem i dzwigiem do rozładunku a potem do ułożenia wyniosą mnie 8 k. Za wykonanie stropu płace 1,6k do tego kilka prętów i beton z betoniarki wiec max 11k i strop zalany. Na pocieszenie podam, że za wybudowanie całej Kornelii od fundamentów po ścianki działowe, chudziak na posadzkach, taras, schody wejściowe, kominy płace 10k. I to w mojej czesci Wielkopolski jest raczej standard (no może troszke sie targowałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 01.02.2007 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 W kosztorysie wyszło 20tyś za sam materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 01.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 To by wskazywało na to, że 10k to wykonastwo - tragedia Tyle to fachowcy chyba nawet w Anglii nie zarabiają. Ale jeszcze raz podpowiadam przejścia na płyty stropowe - kosztorys materiałów wyjdzie o połowe mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 01.02.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 To jest niecałe 9tyś. w trym robota i sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts