iguana27 07.11.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Mam prośbę do tych, którzy robili ogrodzenie murowane od frontu. W starostwie trzeba przedstawić projekt tego ogrodzenia. Skąd go braliście, czy ktoś Wam je projektował czy też może jest gdzieś jest w Internecie? Może mogłby się ktoś nim podzielić? I jeszcze pytanie - jak to jest ze zgodą urzędu, chcą wydawać zgodę na murowane ogrodzenie czy nie. W mojej gminie Pan powiedział że raczej nie dostaniemy (przy drodze powiatowej). I faktem jest że w okolicy jest tylko 1 takie ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 08.11.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.11.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 U nas potrzebne było w projekcie:1. Położenie bramki w stosunku do granic działki2. Położenie bramy j.w.3. Położenie śmietnika4. Opis z czego będzie ogrodzenie5. Opis czy wypełnienie bedzie ażurowe czy nie. Mój mąz jak sie rozpędził nie wiedząc o tym, to wyrysował ładnie położenie wszystkich słupków (już mielismy to rozplanowane) długopisem na kartce papieru. Pan w urzędzie sie zmarszczył popatrzył na kartke i naniósł na mapke położenie tych elementów, które wymieniłam i kaząl dopisac resztę. Jednym słowem pódź do urzędnika i zapytaj go co konkretnie rozumie przez pojęcie 'projekt'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iguana27 09.11.2006 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Dziekuje za odpowiedzi Złożyliśmy wniosek w urzędzie i czekamy do przyszłego tygdnia na decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ogrodzenie wykonywane jest na podstawie zgłoszenia. Do zgłoszenia należy dołšczyć m. in. rysunki. Nie muszš to być rysunki techniczne, ale im porzšdniej wykonane i w skali, tym lepiej. Ważne, aby zawierały niezbędne dane.Do tego musi być zgoda administratora drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotki 10.11.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 a administrator drogi nie moze sie niezgodzic moze co najwyrzej kaac odsunac ogrodzenie od drogi albo zarzadac wykonaia podjazdu dla samochodu by nie blokowac drogi na czas otwierania bramy poprzez cofniecie platu na odcinku bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveali 09.02.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Jestem aktualnie na etapie zgłoszenia projektu budowy ogrodzenia. Projekt ogrodzenia robi mi architekt ( w ramach adaptacji projektu budowlanego). Poinformuję na bieżąco co i jak należy wykonać, jednak moim sąsiadem jest droga gminna a nie powiatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts