dodi 07.11.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Hey Ile macie wypuszczoną elewacj w stosunku do cokołu? Mam dawać styro 12cm na elewacje i zastanawiam się jaki zastosować na cokolik... doradzcie cosik dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 08.11.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 ja na elewacje dałam 10, na cokół 5. jest ustęp mniej wiecej 3-7 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 08.11.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Hey Ile macie wypuszczoną elewacj w stosunku do cokołu? Mam dawać styro 12cm na elewacje i zastanawiam się jaki zastosować na cokolik... dodi Nie bardzo rozumiem. To nie masz ocieplonych fundamentów? A może chcesz dać jeszcze styropian na ocieplenie fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 08.11.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Dodi jeżeli dobrze cie zrozumiałem to chcesz cofnąć cokół przed zamakaniem. Jeżeli planujesz 12 cm na elewacje to myśle że powinieneś dac na cokół 10 cm(wszystko zależy co chcesz jak chcesz wykończyć cokół) Jeżeli będą to płytki ok 1 cm grubości to siatka powinna być 160 i kołki mocowane na siatkę a nie na styropian. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.11.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Dodi jeżeli dobrze cie zrozumiałem to chcesz cofnąć cokół przed zamakaniem. Jeżeli planujesz 12 cm na elewacje to myśle że powinieneś dac na cokół 10 cm(wszystko zależy co chcesz jak chcesz wykończyć cokół) Jeżeli będą to płytki ok 1 cm grubości to siatka powinna być 160 i kołki mocowane na siatkę a nie na styropian. Wiech dodam ze na mokry klej kołkowane + druga warstwa siatki z klejem wystarczy w tym przypadku 140 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 08.11.2006 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Rezi czy dobrze rozumie ze na cokole mam dawac 2x siatke? czy jeszcze gdzies na elewacj nalezy dawac podwójnie siatkę? pozdrawiam dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.11.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Rezi czy dobrze rozumie ze na cokole mam dawac 2x siatke? czy jeszcze gdzies na elewacj nalezy dawac podwójnie siatkę? pozdrawiam dodi tak na cokole x 2 siatka zbrojenia diagonalne, wcięcia parapetów , pod parapetami- zwłaszcza granitowymi, w strfach narażonych na uderzenia, wszystkie narożniki domu (zazwyczaj daje się kątownik z siatką ) dotyczy to siatki 140 g, tak naprawde powinno sie stosowac siatkę 160 - ale jest ona 2x droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 08.11.2006 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Rezi a czy jest sens zabezpieczać ocieplenie przed myszami czy tam szczurasami? z tego co widze to moga wejsc w sumie w wielu miejscach, np.na poddaszu gdzie konczy sie ocieplenie... i dorzuce jeszcze jedno, ile powinien zachodzic styro na framuge okna? thx dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.11.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 co do gryzoni - widziałem dziury w siatkach ok 300 g ( tzw pancernych) więc wątpie ze x2 zwykła im przeszkodzi zamykaj drzwi i wstaw kilka łapek na myszy - pomoze na pewno zależy od profilu im więcej tum szczelniej ale i gorzej to wyglaja ma ok 2 cm - wymuszone przez profile przyokienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 09.11.2006 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 thx za info Rezi a możesz mi podać jakiś dobry pomysł na sprawdzenie czy dobrze zrobili ocieplenie (bez tynku) tzn. jak/czym sprawdzać i na co patrzeć dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 09.11.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 dużo tego .... nawet bardzo powinnaś przeszukac rachiwum, kiedys Sp5es publikował dużo na ten temat, przeszukaj forum weź ciepły koc i lampka wina i masz co robic przez całą noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 09.11.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Wtam. Mam na cokole siatkę z klejem w jednym miejscu przez pomyłkę pomalowaną dysperbitem. Czy można na to nakleić drugą siatkę i zakołkować, czy trzeba jednak zerwać siatkę i przykleić drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 09.11.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 tak czy owak jezeli miały byc płytki kładzine na klej to dydperbit należy usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 09.11.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Usunąć, tylko którym sposobem. Łatwiej byłoby nakleić na to drugą siatkę i zakołkować nie zrywając poprzedniel pokrytej dysperbitem. Ale czy tak można, czy się nie odklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 09.11.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Usunąć, tylko którym sposobem. Łatwiej byłoby nakleić na to drugą siatkę i zakołkować nie zrywając poprzedniel pokrytej dysperbitem. Ale czy tak można, czy się nie odklei. łatwiej ale nie pewniej wydaje mi się ze jest to zbyt duże ryzyko ze kiedys odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 09.11.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Każda warstwa bitumiczna to warstwa oddzielająca. Dociążenie czegoś takiego przyklejoną ceramiką to droga do samozagłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 09.11.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Dzięki. W takim razie zerwę tą siatkę, nakleję nową 160-tkę izakołkuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 09.11.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Dzięki. W takim razie zerwę tą siatkę, nakleję nową 160-tkę izakołkuję. 2x 140 wystarczy pierwsza warstwa kołkowana przez siatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin - Kucharz 09.11.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 ja mam ocieplenie 15cm, a cokół wymurowany z cegły klinkierowej więc 12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 12.11.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Dzięki. W takim razie zerwę tą siatkę, nakleję nową 160-tkę izakołkuję. 2x 140 wystarczy pierwsza warstwa kołkowana przez siatke Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na taki cokół mogę położyć / przykleić/ płytki z piaskowca albo płytki z kamienia. Czy może jest to za ciężkie na styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts