Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

COKÓŁ ELEWACJI

dodi

Recommended Posts

Dodi jeżeli dobrze cie zrozumiałem to chcesz cofnąć cokół przed zamakaniem. Jeżeli planujesz 12 cm na elewacje to myśle że powinieneś dac na cokół 10 cm(wszystko zależy co chcesz jak chcesz wykończyć cokół) Jeżeli będą to płytki ok 1 cm grubości to siatka powinna być 160 i kołki mocowane na siatkę a nie na styropian. Wiech

Dodi jeżeli dobrze cie zrozumiałem to chcesz cofnąć cokół przed zamakaniem. Jeżeli planujesz 12 cm na elewacje to myśle że powinieneś dac na cokół 10 cm(wszystko zależy co chcesz jak chcesz wykończyć cokół) Jeżeli będą to płytki ok 1 cm grubości to siatka powinna być 160 i kołki mocowane na siatkę a nie na styropian. Wiech

dodam ze na mokry klej kołkowane + druga warstwa siatki z klejem

wystarczy w tym przypadku 140 g

Rezi czy dobrze rozumie ze na cokole mam dawac 2x siatke? czy jeszcze gdzies na elewacj nalezy dawac podwójnie siatkę?

pozdrawiam

dodi

tak na cokole x 2 siatka

zbrojenia diagonalne, wcięcia parapetów , pod parapetami- zwłaszcza granitowymi, w strfach narażonych na uderzenia, wszystkie narożniki domu (zazwyczaj daje się kątownik z siatką )

dotyczy to siatki 140 g, tak naprawde powinno sie stosowac siatkę 160 - ale jest ona 2x droższa.

co do gryzoni - widziałem dziury w siatkach ok 300 g ( tzw pancernych) więc wątpie ze x2 zwykła im przeszkodzi

zamykaj drzwi i wstaw kilka łapek na myszy - pomoze na pewno

zależy od profilu

im więcej tum szczelniej ale i gorzej to wygla

ja ma ok 2 cm - wymuszone przez profile przyokienne

Dzięki. W takim razie zerwę tą siatkę, nakleję nową 160-tkę izakołkuję.

2x 140 wystarczy

pierwsza warstwa kołkowana przez siatke

Dzięki za odpowiedź.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na taki cokół mogę położyć / przykleić/ płytki z piaskowca albo płytki z kamienia. Czy może jest to za ciężkie na styropian.