ambroma 21.04.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Od kilku dni czekalismy na potwierdzenie mozliwosci zlozenia zamowienia na pustaki keramzytobetonowe leier, bo juz wiadomo ze ceny od maja ida w gore. Mielismy nadzieje, ze jeszcze zdazymy. Niestey Pani z hurtowni zadzwonila dzis rano, ze Malbork nie przyjmuje juz zamowien po starych cenach Jestesmy "w plecy" ca. 4.000 I trzeba sie juz spieszyc bo nie wiadomo co bedzie dalej. Bylismy tez dzis w hurtowni w sprawie dachowek. Braas nie przyjmuje zamowien do czerwca, potem z realizacja ca. 3 m-ce i nie wiadomo jakie ceny. W tej sytuacji decydujemy sie na to co jest dostepne tj. Euronit podwojne S, kolor ceglasty. Cena niby nie tak wysoka ale poniewaz mamy "porąbany" dach 266 m za sam material (dachowki + wszystkie akcesoria + 2 okna dachowe) skasuja nas ca. 20.000. Dekarz wstępnie wycenil robocizne na 15 tys. a stolarz wiezbę na 7,5 tys. Razem za daszek bagatela ponad 40 tys. Jest za to jedna pozytywna wiadomosc z dzisiejszego objazdu: mamy namiary na kolejna ekipe, zobaczymy kto wygra casting Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 21.04.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Szkoda, że nie zdążyliście przed podwyżką... No właśnie, zmieniły się czasy - dziś spotkaliśmy się z nowymi sąsiadami, spełnionymi już inwestorami i nasłuchaliśmy się opowieści o negocjowaniu cen, kupowaniu w promocji, zupełnie inny świat Nasz dach wychodzi nam podobnie, chociaż na razie nie wstawiamy okien połaciowych. Trzymam kciuki za poszukiwania ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.04.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A ja już jestem chyba jedną nogą po drugiej stronie denerwowania się o ceny i to jak to jeszcze 2 lata było tanio i temu podobnych tekstów. Mam tego juz na tyle dosyć że już chyba będę to ignorował łącznie z "mądrymi" radam że trzeba było wcześnie zaczynać itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 24.04.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A ja już jestem chyba jedną nogą po drugiej stronie denerwowania się o ceny i to jak to jeszcze 2 lata było tanio i temu podobnych tekstów. Mam tego juz na tyle dosyć że już chyba będę to ignorował łącznie z "mądrymi" radam że trzeba było wcześnie zaczynać itp... Dobre podejscie, będziesz zdrowszy Masz racje wkurza mnie to jak wszyscy mówia: trzeba było wczesniej zaczynać, albo: zaczekajcie rok, dwa , teraz jest najgorszy moment A my nie mamy czasu na czekanie Czekaliśmy juz tyle lat Jesteśmu prawie 30 lat po slubie i w końcu chcemy zrealizowac swoje marzenie Wiec musi sie udac A propos, kiedzy zaczynasz? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 25.04.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 A propos, kiedzy zaczynasz? Pozdr. No proszę nie zaczynaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 25.04.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Przepraszam Nie było pytania Ale mimo wszystko - jak cos sie wydarzy - daj znac pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.04.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dam Jadę dzisiaj z majstrem na plac. A tak w ogóle to mogę mieć albo tańszą ekipe ale logistyka po mojej stronie albo droższa ale materiał sami organizują. Oczywiście po mojej akceptacji ilościowej i cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 26.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dam Jadę dzisiaj z majstrem na plac. A tak w ogóle to mogę mieć albo tańszą ekipe ale logistyka po mojej stronie albo droższa ale materiał sami organizują. Oczywiście po mojej akceptacji ilościowej i cenowej. Jak ci ktos zostanie wolny daj sygnal, bo my jeszcze nie mamy nikogo zaklepanego. Ten majster z ktorym rozmawialismy jest jakis niezdecydowany. Chyba ma za duzo roboty i nie bardzo mu na nas zalezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.04.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Myślę że możemy się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.04.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Myślę że możemy się dogadać Dziękuję z góry Jutro wyjeżdżamy na Mazury. Wracamy we czwartek i pewnie piątek / sobotę będziemy w Sowiej. Może się spotkamy ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 27.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Co by tak sie nie wypisywać z terminami na forum wyślij na PM tel do siebie i będzie sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.04.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Co by tak sie nie wypisywać z terminami na forum wyślij na PM tel do siebie i będzie sprawniej. Poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 27.04.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 I wróciło Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 27.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Ach.... zapomniałbym dodać iż dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 05.05.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Ach.... zapomniałbym dodać iż dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowe Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 05.05.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 A teraz walcze o materiały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 05.05.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 A z czego chcesz budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 05.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 06.05.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Zadzwonil dzis jeden z majstrow, z ktorymi prowadzimy rozmowy i podal cene za robocizne. Byc moze sie dogadamy, ale musze poczekac jeszcze kilka dni na druga wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.05.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 To tak jak i u mnie. Ale widze potrzebe cobyśmy się spotkali jakoś w tygodniu bo mam pewien pomysł który chciałbym obgadać osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts