frykow 08.11.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Jeżeli są wydane warunki zabudowy i mój projekt będzie zgodny z nimi, to czy urząd może na jakiejś innej podstawie nie wydać zgody na budowę? Czy będzie to raczej działanie bezprawne? Jakie przepisy to regulują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 08.11.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 reguluje te sprawy.Tego typu informacje mogą być zawarte także w rozporządzeniach do ustawy.Najlepiej wejść na http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html i wyszukać po nazwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 08.11.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Może nie wydać jeli np: 1. Budowa domu kłóci się z warunkami zagospodarowania przestrzennego dla danego terenu.2. Nieruchomoć będzie ucišżliwa dla otoczenia,3. Jeli projekt budynku nie pasuje do okolicy (tak, tak, ja mieszkam w parku krajobrazowym i domu "nowoczesnego" by nie klepnęli.4. Usytuowanie budynku jest niezgodne z liniš zabudowy. itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Jeżeli są wydane warunki zabudowy i mój projekt będzie zgodny z nimi, to czy urząd może na jakiejś innej podstawie nie wydać zgody na budowę? Czy będzie to raczej działanie bezprawne? Jakie przepisy to regulują? oprócz warunków okreslonych w WZ, projekt musi spełniać wymagania okreslone w "prawie budowlanym" i w rozporządzeniach wykonawczych do ustawy, czyli np w "warunkach technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie", czy też w rozporządzeniu w sprawie szczegółowego zakresu i formy projektu budowlanego. zresztą aktów, rozporządzeń i norm u nas dostatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 08.11.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Urząd może wiele, bardzo wiele On jest bardzo "mogący" i potrafi zrobić kuku Trochę się nabijam ale trochę jest w tym gorzkiej ironii. Moje doświadczenia z urzędami w 90% są przykre i przykre jest to, że w naszym kraju długo się jeszcze to nie zmieni... W Twoim konkretnym przypadku to zgadzam się z przedmówcami ale życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 09.11.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 napewno nie wyda pozwolenia jesli projekt jest niekompletny albo są jakieś błędy (niezgodny z wz, warunkami technicznymi itp.) a Ty po otrzymaniu postanowienia od Urzedu w okreslonym terminie nie uzupelnisz dokumentów. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 09.11.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 frykow, napisz po prostu czego się obawiasz i czego nie masz zrobione, ze podejrzewasz że urzad nie wyda Ci pozwolenia. Jak będzie dokładnie wiadomo o co chodzi, to będzie można dokładniej zwyrokowac co w danej sytuacji moze zrobić urząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 10.11.2006 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Sprawa dotyczyła pewnej działki, którą chciałem nabyć. Były na nią wydane WZ, ale w opracowywanym planie zagospodarowania tereny te były oznaczone jako niemieszkalne (pisałem o tym w innym wątku). Dlatego bałem się, że kupując ją teraz, urząd odmówi mi zgody na budowę "bo tak", a za rok wejdzie plan zagospodarowania i będzie po ptokach. Ale już jej nie kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts