Goni_Mnie_Peleton 14.11.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ale przeciez podstawa demokracji sa wolne wybory . Idzie na nie kto chce . Nie jestesmy wiec niedojrzali demokratycznie . Nie da sie tego slowa tak powiazac , podobnie jak nie da sie byc czesciowo w ciazy . Luc uwazasz wiec ze niska frekwencja o niczym nie swiadczy? Wybory sa wolne i mozna na nie oczywiscie nie chodzic , przymusu nie ma. Ale trzeba sie tez liczyc z konsekwencjami takiego wyboru. Wbrew pozorom , rezygnujac z wrzucenia glosu do urny tez wybieramy. Wybieramy poprzez oddanie glosu silom skrajnym. I na tym polega niedojrzalosc demokracji , na nie rozumieniu tego faktu. Skrajnych oszolomow i idiotow nie jest wcale mniej lub wiecej w Polsce , USA , Wielkiej Brytanii ...itd. Roznimy sie tylko frekwencja wyborcza i mnie to nie dziwi bo potrzeba sporo czasu aby do demokracji dojrzec. Mam nadzieje , ze ostatnia dosc wysoka jak na wybory samorzadowe w Polsce frekwencja wyborcza jest zwiastunem tego dojrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 14.11.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Cosik- za duzo słowa idiota uzywasz gdzies piszesz ze podatkow nie płacisz ,a tu sie stylizujesz na patriote trąci to troche hipokryzją skad przekonanie ze osoba ktora nie głosowała ,oddałaby głos np. na P.O ? ..a moze własnie ma bardziej Pis-owskie poglady -pomysl nad tym a tak wogle to idz skopac ogrodek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 14.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Cosik- za duzo słowa idiota uzywasz gdzies piszesz ze podatkow nie płacisz ,a tu sie stylizujesz na patriote trąci to troche hipokryzją skad przekonanie ze osoba ktora nie głosowała ,oddałaby głos np. na P.O ? ..a moze własnie ma bardziej Pis-owskie poglady -pomysl nad tym a tak wogle to idz skopac ogrodek ... Wlasnie , ze staram sie nie uzywac slowa idiota. Przeczytaj uwaznie co napisalem wczesniej. Na patriote sie nie stylizuje , uwazam tylko ze chodzenie do wyborow jest w dzisiejszych czasach najbardziej pozadana forma patriotyzmu. Na szczescie za Ojczyzne nie musimy umierac , wystarczy glosowac i ... placic podatki. Rzeczywiscie budujac dom , zatrudnilem pare razy kogos "na czarno" Ale chyba z faktu ze sie do tego przyznalem nie wynika hipokryzja. A Ty Selimm zawsze placisz podatki i nie bierzesz nawet piasku na budowe bez rachunku? Naiwnoscia jest wiara , ze ludzie bede zawsze placic podatki z pobudek patriotycznych. Dziwny to bylby kraj gdyby tak bylo. Wystarczy jednak podatki obnizyc aby ich sciagalnosc wzrosla. Proste i skuteczne. Zawsze glosuje na tych co podatki moga obnizac , ale nikogo tutaj nie namawialem do glosowania na PO. Niech kazdy sobie glosuje jak chce , ja tylko uwazam ze jak glosujacych bedzie duzo to wynik wyborow bedzie bardziej "przyzwoity" A PiS bylby zupelnie inna partia gdyby przemawial do wyborcow umiarkowanych. Przypomnij sobie PiS sprzed 2 lat , jak dla mnie byl bardziej znosny. Zepsula ich niska frekwencja i chec przejecia eletoratu skrajnego. Mam nadzieje , ze wyciagna jakies pozytywne wnioski z ostatnich wyborow. Zaglosowal na nich elektorat skrajny , teraz powinni pomyslec jak odzyskac umiarkowanych :wink:Niezly cyrk sie szykuje bo to bedzie raczej taniec na linie , aby miec tych i tych rownoczesnie. Wroze im bolesny upadek. A w Polsce nigdy nie bedzie normalnie jak Polacy nie zaczna chodzic do wyborow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 14.11.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Wrozysz im bolesny upadek - a to nic nowego to jest standart jak do tej pory u nas jedni ida w rady nadzorcze -drudzy do rządu jeszcze jeden Twoj slogan mi sie nie podoba - namawiasz ludzi zeby szli do wyborow głosowac- nawet na byle kogo - na chybił trafił to mozna w totka se zagrać co do podatkow -to od lat place i to te najwieksze ..taki ze mnie frajer na budowie nie mam kaca moralnego jak kupie cos bez faktury ,zatrudnie kogos na czarno na wybory bede chodzil tylko i wyłącznie jak bedzie to grozić odsiadką tak naprawde to oni dla mnie nic nie zrobili ,wrecz doswiadczyłem "syndromu Kluski" z ich strony na zadną wojne bym dzisiaj nie poszedł - jedynie czego bym bronił to własnej d@py i rodziny ....teraz sam widzisz ze ja a-społeczny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Selimm - na wojnę bym też nie poszła . I chłopa bym nie puściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 14.11.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Wrozysz im bolesny upadek - a to nic nowego to jest standart jak do tej pory u nas jedni ida w rady nadzorcze -drudzy do rządu No niestety taki standard jest w demokracji z niska frekwencja wyborcza. Gorsze wypiera lepsze , jedego oszoloma zastepuje w kolejnych wyborach inny oszolom , im nizsza frekwencja tym gorszy. jeszcze jeden Twoj slogan mi sie nie podoba - namawiasz ludzi zeby szli do wyborow głosowac- nawet na byle kogo - na chybił trafił to mozna w totka se zagrać Nie polecam takiego sposobu glosowania , aczkolwiek uwazam ze lepsze to niz rezygnacja. Nie glosujac , tez glosujesz tylko , ze na najgorszego. Rozumiesz to? Ja juz nie wiem jak mam Ci to wytlumaczyc wyalienowana , a-spoleczna jednostko. co do podatkow -to od lat place i to te najwieksze ..taki ze mnie frajer na budowie nie mam kaca moralnego jak kupie cos bez faktury ,zatrudnie kogos na czarno To za to Cie lubie. Gdybys jeszcze zaczal uczeszczac na wybory byloby calkiem fajnie. Ale dla mnie unikanie fiskusa jest jednak dyskomfortem , choc nie powiem zebym nie mogl spac po nocach z tego powodu. na wybory bede chodzil tylko i wyłącznie jak bedzie to grozić odsiadką tak naprawde to oni dla mnie nic nie zrobili ,wrecz doswiadczyłem "syndromu Kluski" z ich strony Ide o zaklad , ze kiedys do tego dojrzejesz aby zaglosowac na zadną wojne bym dzisiaj nie poszedł - jedynie czego bym bronił to własnej d@py i rodziny ....teraz sam widzisz ze ja a-społeczny jestem Z tego powodu a-spoleczny nie jestes. Tez nie pale sie do umierania za Ojczyzne. Wole dla niej zyc Polacy to taki dziwny narod , jak Ojczyzna w potrzebie to wszyscy za nia gotowi umierac , ale jak trzeba normalnie dla niej zyc , pracowac , glosowac .... to zaczynaja kombinowac. Czesi pod tym wzgledem bardziej mi imponuja , choc nie powiem zebym nie byl dumny z tego ze jestem Polakiem Za to zdroworozsadkowe podejscie do wojowania to Cie Selimm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Wiesz Uciekający przed Peletonem dlaczego wybory są nieprzewidywalne ? Ano dlatego, że IQ nie ma tu nic do rzeczy !!!!!!!!!!!! Decydują PRYWATNE INTERESY Stąd "skoczkowie" z jednej partii do drugiej. Czy myślisz, że inaczej jest z wyborcami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 15.11.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Wiesz Uciekający przed Peletonem dlaczego wybory są nieprzewidywalne ? Ano dlatego, że IQ nie ma tu nic do rzeczy !!!!!!!!!!!! Decydują PRYWATNE INTERESY Stąd "skoczkowie" z jednej partii do drugiej. Czy myślisz, że inaczej jest z wyborcami ? Ja wolalem IQ zastapic radykalizmem pogladow , ktore tez jak mysle moze opisac krzywa "dzwonowa" Gaussa. I tak jak branie samych tylko pogladow wyborcow pod uwage jest modelem uproszczonym tak i twierdzenie ze decydyja prywatne interesy jest uproszczeniem podobnym. Ja chcialem udowodnic tylko, ze warto chodzic do wyborow , ja nie przewiduje wynikow. O wynikach wyborow decyduje bardzo wiele roznych zmiennych , nawet tak banalna sprawa jak pogoda w danym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.11.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Goniący -nie liczylbym na to z racji tego ze zblizamy sie do konca dnia , w dniu dzisiejszym chciałbym Ci podziekowac za miłą konwersacje i zyczyć sympatycznie spedzonej nocki na łonie rodziny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 16.11.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Goniący -nie liczylbym na to z racji tego ze zblizamy sie do konca dnia , w dniu dzisiejszym chciałbym Ci podziekowac za miłą konwersacje i zyczyć sympatycznie spedzonej nocki na łonie rodziny .... Nie wiem na co mam nie liczyc. Nie rozumiem Za mila knwersacje rowniez dziekuje , choc moj dzien do konca sie jeszcze nie zbliza. A za zyczenia dziekuje , pewnie kiedys sie spelnia. Dobranoc Selimm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 17.11.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Najgorsze jest to, że tacy ludzie, twierdzący, że prezerwatywa prowadzi do niepłodności są posłankami, posłami, i jeszcze mają odwagę publicznie te swoje bzdury prezentować. To ciekawe czego sami używają. Szklanki zimnej wody zamiast? Chyba, ze ilość posiadanych dzieci świadczy o ilości "posług małżeńskich" w ich życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts