Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym przyciemnić fugę??? Pomocy!!!

malutka123

Recommended Posts

po czretecg dniach umyłam płyki płynem uniwersalnym ajax i fuga która była w kolorze ceglastym zrobila się prawie biała... okropnie to wygląda ...szukałam pimentu który da mi kolor ceglasty ale nie moge znaleźć a łaczenie dwóch różnych odcieni nie daje i tak takiego koloru...jak moge ją przyciemnić...najgorsze jest to ze to dopiero połowa płytek druga połowa bedzie kladziona za miesiac i bedzie to beznadziejnie wygladac jesli jedna część fug będzie prawie biała a druga w prawidłowym kolorze...czy jedynym wyjsciem jest wydłubanie jej i położenie na nowo?... (fuga firmy knauf) ...nastepnym razem będę wiedziala ze nie należy używać tak szybko żadnych detergentów do jej mycia...myślałam ze mogę już to zrobić po 24 godzinach... i jszcze jedno żebym nie popełniła drugi raz takiego błędu po ilu mogę myć płytki detergentami na opakowaniu pisze tylko tyle ze można poddawać fuge dużej ilości wody po 1 tygodiu i nic więcej ...proszę o rade

Zwykłym, jadalnym. Wiem co mówię, sama tak przyciemniałam:) Zaciapałam i zostawiłam na pół dnia. Potem umyłam wodą z ludwikiem. Bardzo nie ściemniały ale efekt widać. Pomysł wzięłam z kuchni, gdzie fuga w kolorze manhatan przyciemniła mi się do prawie grafitu, niestety w wyniku wypadku z olejem:( I na dodatek nie da się odbarwić nawet domestosem. Spróbuj wykonac test na jakimś mniej widocznym miejscu.

Zwykłym, jadalnym. Wiem co mówię, sama tak przyciemniałam:) Zaciapałam i zostawiłam na pół dnia. Potem umyłam wodą z ludwikiem. Bardzo nie ściemniały ale efekt widać. Pomysł wzięłam z kuchni, gdzie fuga w kolorze manhatan przyciemniła mi się do prawie grafitu, niestety w wyniku wypadku z olejem:( I na dodatek nie da się odbarwić nawet domestosem. Spróbuj wykonac test na jakimś mniej widocznym miejscu.

dziękuje bardzo...spróbuje :)