kasica1234 09.11.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 po czretecg dniach umyłam płyki płynem uniwersalnym ajax i fuga która była w kolorze ceglastym zrobila się prawie biała... okropnie to wygląda ...szukałam pimentu który da mi kolor ceglasty ale nie moge znaleźć a łaczenie dwóch różnych odcieni nie daje i tak takiego koloru...jak moge ją przyciemnić...najgorsze jest to ze to dopiero połowa płytek druga połowa bedzie kladziona za miesiac i bedzie to beznadziejnie wygladac jesli jedna część fug będzie prawie biała a druga w prawidłowym kolorze...czy jedynym wyjsciem jest wydłubanie jej i położenie na nowo?... (fuga firmy knauf) ...nastepnym razem będę wiedziala ze nie należy używać tak szybko żadnych detergentów do jej mycia...myślałam ze mogę już to zrobić po 24 godzinach... i jszcze jedno żebym nie popełniła drugi raz takiego błędu po ilu mogę myć płytki detergentami na opakowaniu pisze tylko tyle ze można poddawać fuge dużej ilości wody po 1 tygodiu i nic więcej ...proszę o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 10.11.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Zwykłym, jadalnym. Wiem co mówię, sama tak przyciemniałam:) Zaciapałam i zostawiłam na pół dnia. Potem umyłam wodą z ludwikiem. Bardzo nie ściemniały ale efekt widać. Pomysł wzięłam z kuchni, gdzie fuga w kolorze manhatan przyciemniła mi się do prawie grafitu, niestety w wyniku wypadku z olejem:( I na dodatek nie da się odbarwić nawet domestosem. Spróbuj wykonac test na jakimś mniej widocznym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasica1234 10.11.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Zwykłym, jadalnym. Wiem co mówię, sama tak przyciemniałam:) Zaciapałam i zostawiłam na pół dnia. Potem umyłam wodą z ludwikiem. Bardzo nie ściemniały ale efekt widać. Pomysł wzięłam z kuchni, gdzie fuga w kolorze manhatan przyciemniła mi się do prawie grafitu, niestety w wyniku wypadku z olejem:( I na dodatek nie da się odbarwić nawet domestosem. Spróbuj wykonac test na jakimś mniej widocznym miejscu. dziękuje bardzo...spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 16.11.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Aaaa, kasica, Ty masz trochę inny problem niż ja, moja fuga była po prostu za jasna z urzędu, nie z powodu wypadku przy pracy. Bardzo jestem ciekawa czy w Twoim przypadku patent z olejem zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madula 19.11.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 A co myślicie o renowatorze do fug? Kupiłam coś takiego. Też mam za jasną i chcę ciemniejszą. Po niedzieli chce spróbować. Warto?http://allegro.pl/renowator-odswiezacz-do-fug-fugi-mapei-kurier-i1946189089.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts