hanka55 08.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 "„Według mnie zło zaczęło się w chwili, kiedy złamaliśmy umowę ze zwierzętami, traktując naszych partnerów z pozycji siły. Kiedy wykształciliśmy tak jednostronny obraz świata, doszło do zachwiania równowagi w przyrodzie, którego nie jest w stanie kontrolować nawet nasza największa pomysłowość (...) Warunki umowy człowieka z psem były proste: wy będziecie dla nas wykonywać dla nas pewne prace, a my będziemy was za to karmić i pielęgnować. Uczciwi ludzie dotrzymywali warunków tej umowy, dzięki czemu jako partnerzy harmonijnie się uzupełniali. Kiedy jednak człowiek okazywał się zły lub nieczuły, umowa stawała się niesprawiedliwa, gdyż pies był zawsze stroną, która dawała z siebie więcej i pozwalała się wykorzystywać.” Tak moi drodzy mimo setek lat trwania tej umowy stale ją łamiemy." http://www.rabka24.com/UserFiles/HappyUsersLogo2.jpg Polecam artykuł : Nasi mniejsi bracia – czyli czy dotrzymujemy umów ?http://www.rabka24.com/index.php?dzial=1&art=158 Pies - http://www.rabka24.com/index.php?dzial=23&rozdzial=382 Karm mnie jak PSA ! http://www.rabka24.com/index.php?dzial=23&rozdzial=578 i coś szokującego w naszej kulturze - Pies jako..mięso http://www.rabka24.com/index.php?dzial=23&rozdzial=552 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 08.11.2006 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Taki @ dostałam od kolegi lekarza. Może ktoś z Was potrzebuje w domu kochaństwa? > Kto chce pieska goldena retriver za darmo - inaczej psy zostanŕ uúpione. > Jesli nie Wy, to moýe Wasi znajomi? > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 08.11.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Mam już dwa psy ze schroniska. Misiek (mały rasowy kundel ) oraz Korsa (owczarka niemiecka). Ponadto w ubieglym roku znalazłem w lesie przywiązanego drutem do drzewa takiego dużego kudłatego psa (mieszaniec). Wyżył z pomocą weterynarza i „wcisnąłem" go moim znajomym. Nawet go polubili .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 08.11.2006 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Dzięki za dobre serce. Siostra jest weterynarzem. Także wolontariuszką w schronisku......... Homo lupus est. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 08.11.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Miejsce na takie wzruszajace watki jest w innym dziale forum. PS Tez bede mial psa ze schroniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 09.11.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ostatnio czytałem w gazecie ,że miły piesek zjadł trzy paluszki dziecka. Ciekaw jestem czy to dziecko jak dorośnie jego mama nie wystąpi o rente. Czyli my zapłacimy. Przez stulecia wieśniacy żyli w jednej izbie ze zwierzętami. Powstał u nich gen ze do zycia potrzebuja zapachu zwierzyny i dla tego ich potomkowie trzymaja psy, koty w domach a niektórzy to nawet spią wjednym łóżku- to takie zboczenie. Z czególnie kobiety lubią być lizane przez psy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 09.11.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ostatnio czytałem w gazecie ,że miły piesek zjadł trzy paluszki dziecka. Ciekaw jestem czy to dziecko jak dorośnie jego mama nie wystąpi o rente. Czyli my zapłacimy. Przez stulecia wieśniacy żyli w jednej izbie ze zwierzętami. Powstał u nich gen ze do zycia potrzebuja zapachu zwierzyny i dla tego ich potomkowie trzymaja psy, koty w domach a niektórzy to nawet spią wjednym łóżku- to takie zboczenie. Z czególnie kobiety lubią być lizane przez psy. A ja ostatnio czytałem w gazecie, że pewnego faceta to koń w głowe kopnął .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 09.11.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 I dlatego trzyma w mieszkaniu 2 psy i 2 koty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 09.11.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ostatnio czytałem w gazecie ,że miły piesek zjadł trzy paluszki dziecka. Ciekaw jestem czy to dziecko jak dorośnie jego mama nie wystąpi o rente. Czyli my zapłacimy. Przez stulecia wieśniacy żyli w jednej izbie ze zwierzętami. Powstał u nich gen ze do zycia potrzebuja zapachu zwierzyny i dla tego ich potomkowie trzymaja psy, koty w domach a niektórzy to nawet spią wjednym łóżku- to takie zboczenie. Z czególnie kobiety lubią być lizane przez psy. jebniety to ty jestes zdrowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 09.11.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Zdrowo je...ci to sa niektorzy milosnicy pieskow i kotkow. Kto spi z kim w lozku i gdzie sie liza to jednak osobiste sprawy i nie mozna w to ingerowac. Mozna sobie trzymac 2 psy i 2 koty w domu o ile nie jest to w zaden sposob uciazliwe dla innych , choc prawde mowiac to bardzo wspolczuje niektorym zwierzakom traktowanym przez swych wlascicieli z przesadna "troska" , a jeszcze bardziej wspolczuje ich wlascicielom. Dobro zwierzat nie mozna przedkladac ponad dobro ludzi. A zdziczalych , walesajacych sie zwierzat domowych nie mozna akceptowac jako czesci przyrody. Z malymi wyjatkami , np koty w miastach zyc powinny w stanie dzikim lub poldzikim aby ograniczac populacje gryzoni. Poza miastem winny byc wylapywane zarowno psy jak i koty , umieszczane w schroniskach a po jakims czasie ( nie za dlugim) nalezy je usypiac. Kazde zwierze domowe musi miec swego wlasciciela , ktory ma obowiazek za to zwierze odpowiadac. Jak pies odgryzie komus palec , to jego wlasciciel powinien placic poszkodowanemu rente. Tak niestety nie jest , ludzie traktuja zwierzeta jak zabawki , nie czuja sie za nie odpowiedzialni. Odpowiedzialnosc za to ponosza m in tzw "milosnicy pieskow i kotkow". Tadzel przy nich ma bardzo zdrowe poglady (choc wg mnie ciut przesadzil) PS Nie ma co "wciskac" na sile ludziom pieska , lepiej go uspic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 09.11.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 I dlatego trzyma w mieszkaniu 2 psy i 2 koty. Nie szczeka się samemu, jeśli ma się psy (angielskie) .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.11.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 W naszym kraju to przysłowie nie ma chyba zastosowania, albo źle je zrozumiałeś. Niejeden właściciel psą/psów jest tak wyszczekany, że szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts