DarekF 24.04.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 Mam przeciek w instalacji CO. Cisnienie na piecu CO (Vaillant) spada choć nigdzie nie widać mokrej plamy. Instalacja jest z rur plastikowych.Jak zlokalizować przeciek?Czy ktoś potrafi coś poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 24.04.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 Sam posiadam instalację plastikową (klejoną NIBCO) i najgorszemu wrogowi bym jej nie polecił. No ale do rzeczy. Najpierw sprawdź ciśnienie w naczyniu wzbiorczym twojego pieca (przy pustym kotle tzn. zawory zamknięte te pod piecem) i otwarty zawór bezpieczeństwa musi być ciśnienie ok. 0,7-1 bara. Jeżeli brak to uzupełnij (np.pompka samochodowa z manometrem), przy okazji oględziny w kociołku czy aby w nim nie ma jakiegoś wycieku. Ja miałem ten sam problem i wsypałem do instalacji proszek do likwidacji nieszczelności w chłodnicach samochodowych, pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts