Tom88 08.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Mam problem z wykonaniem projektu przyłączenia wody do budowanego domu. Do wykonania ww niezbędna jest (?) zgoda właściciela (sąsiadującej z moją) działki na przekopanie i przeprowadzenie przyłącza wod-kan. Problem w tym, że właściciele sąsiedniej działki przez którą jedynie można przeprowadzić instalacje zmarli ok 30 lat temu, a spadkobierców nawet UM (po kilkuletnich staraniach) nie jest w stanie ustalić. Dodatkowo owi nieznani sąsiedzi są właścicielami działki zajmującej połowę drogi, w której biegnie wodociąg. (posiadam pozwolenie na budowę, warunki itp) Proszę o pomoc - w jaki sposób rozwiązać problem tej wymaganej zgody nieustalonych sąsiadów? Jeżeli dostałem pozwolenie na budowę to chyba powinienem móc podłączyć się do mediów. Jak i od kogo uzyskać tzw. "akt administracyjny" na ustanowienie służebności gruntowej, bez przeprowadzania kosztownej i czasochłonnej sprawy sądowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts