kris_pp 08.11.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Tu proszę o wszelkie komentarze oraz zapytania do mojego dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 09.11.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Cześć.Z uwagi na fakt iż poważnie przymierzam sie do zakupu projeku domu W-27.12b lub W-49.12 ,mam wielka prośbe - czy mógłby ktoś podesłać skan, lub zdjecie projektu domu, a jesli byłby dorysowany wykusz byłoby już ekstra.moje namiary: [email protected] lub gg:3796669Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 15.12.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ładnie Kris my bydujemy 21-12. będe do ciebie zaglądać w przyszłym roku żeby śledzić wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 19.12.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witaj Kris.Mamy bardzo podobne projekty.Oto mój http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912.html Zaczynamy z mężem budowę na wiosnę.Będę do ciebie zagladać i sledzić Twoje postępy .Pozdrawiam i życzę powodzenia Agahat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 02.01.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 B. fajny projekt. Czy robiłeś jakieś zmiany?Mógłbyś opisać co się składa na poz. 6 i 7 podliczenia kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 04.01.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam,dziś złozylismy zamówienie na zakup W-27.12d. Planujemy lekkie, w sumie kosmetyczne zmiany. Mamy nadzieję, że będziemy mogli dzielić się swoimi wrażeniami z pozostałymi budowniczymi projektów W-27.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 05.01.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam, dziś złozylismy zamówienie na zakup W-27.12d. Planujemy lekkie, w sumie kosmetyczne zmiany. Mamy nadzieję, że będziemy mogli dzielić się swoimi wrażeniami z pozostałymi budowniczymi projektów W-27.12 No to jest już nas coraz więcej. Ja chyba mogę się pochwalic że byłem pierwszym klientem, który kupił ten projekt. Ja równierz planuje małe zmiany. po pierwsze garaż jednostanowiskowy ze względu na działke a po drugie wydłużenie salonu o 90 cm - likwidacja załomu. M3 jakie zmiany planujesz? pozdrawiam P.S. A przy okazji to może umówimy sie i bedziemy pisać pod jednym "tematem" bo póki co piszemy w kilku wątkach a to chyba nie ma sensu tak skakac? Tylko czy tworzymy jeden temat "W-27.12" czy tez do każdej literki nowy? Co wy na to? A moze na jednym z tych na których już piszmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 06.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Cześć Kris. Z uwagą śledzę Twoje postępy na budowie, ponieważ kupiliśmy ten sam projekt. Dzięki za dokładne dane , choć trochę koszty stanu zerowego mnie przeraziły, wynika z tego , że w kosztorysie są mocno zaniżone. Ale co tam budujemy . Raz się żyje Ps. Myślę , że propozycja pisania o naszym projekcie w jednym temacie jest Ok. Dołączam się do poprzedniego postu. Temat W-27.12 mógłby wszystkich budujących i zamierzających budować ten domek połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 07.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam, dziś złozylismy zamówienie na zakup W-27.12d. Planujemy lekkie, w sumie kosmetyczne zmiany. Mamy nadzieję, że będziemy mogli dzielić się swoimi wrażeniami z pozostałymi budowniczymi projektów W-27.12 No to jest już nas coraz więcej. Ja chyba mogę się pochwalic że byłem pierwszym klientem, który kupił ten projekt. Ja równierz planuje małe zmiany. po pierwsze garaż jednostanowiskowy ze względu na działke a po drugie wydłużenie salonu o 90 cm - likwidacja załomu. M3 jakie zmiany planujesz? pozdrawiam P.S. A przy okazji to może umówimy sie i bedziemy pisać pod jednym "tematem" bo póki co piszemy w kilku wątkach a to chyba nie ma sensu tak skakac? Tylko czy tworzymy jeden temat "W-27.12" czy tez do każdej literki nowy? Co wy na to? A moze na jednym z tych na których już piszmy? Witam, Jeśli chodzi o zmiany jakie my planujemy w naszym 27.12d to: 1. Najwazniejsze to zmniejszenie garażu z 6 do ok. 4,5 m szerokości - bedzie 1-stanowiskowy. 2. Powiekszenie parterowej łazienki kosztem kotłowni (do krawedzi drzwi do garazu. 3. Być może zlikwidujemy spiżarkę (będzie w schowku pod schodami). To miał byc koniec ale ... moja Luba przeczytała Twoja wypowiedź i ...podręczymy naszego architekta by pomyslał o likwidacji załomu. Przy okazji pytania: czy Twój architekt nie narzekał na ten pomysł? Czy trezba było wprowadzać dużo zmian w konstrukcji dachu? Jak po zmianie wyglada rozkładi wielkości pomieszczeń na poddaszu? PS. Przyłączam się do pomysłu by "rzeźbić" słowem pisanym w jednym, spójnym wątku dotyczącym projektów rodziny -27.12. Zdaje się, ze niejaki gorgonit (uszanowania!) już wprowadził ten pomysł w czyn i taki wątek już istnieje: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=89856 Wobec powyższego, do zobaczenia w tym temacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 13.01.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Do 13hp 6 Projektant + zgoda na budowe 2 200,00 zł 7 Nadzór budowlany 1 500,00 zł W skład 6 wchodzi; wszystko co porzebne do zgony na budowe łącznie z nią, musiałem tylko odtarczyć mapke do celów projektowych W skład 7 wchodzi; prowadzenie dzieńnika budowy oraz odwiedzanie budowy, najczęśniej po moim telefonie. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 13.01.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Zmiany to: - powiększenie dolnej łazienki poprzez zlikwidowanie przedsionka do niej; przez to wejście zarówno do kotłowni i łazienki jest przez osobne drzwi z klatki schodowej; aby uzyskać miejsce na drzwi do kotłowni trzeba było przesunąć o 10cm ściankę kosztem zmniejszenia pokoju a zwiększenia kotłowni - w garażu likwidacja wszelkich ścianek działowych oraz likwidacja drzwi do garażu (starczy sama brama wjazdowa) - na piętrze likwidacja ścianki dzięki której otrzymujemy garderobę przy lukarnie, uważam ze ważniejsza jest większa ilość światła a zresztą wówczas dochodzą drzwi i zmniejsza sie klatka schodowa o widok z lukarny która przecież jest ozdoba domu - w kuchni zlikwidowanie spiżarni, będzie natomiast zamiast ściany odgradzającej kuchnie od pokoju dziennego długi blat z obniżona półką podświetlającą go To chyba wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.01.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Zmiany to: - powiększenie dolnej łazienki poprzez zlikwidowanie przedsionka do niej; przez to wejście zarówno do kotłowni i łazienki jest przez osobne drzwi z klatki schodowej; aby uzyskać miejsce na drzwi do kotłowni trzeba było przesunąć o 10cm ściankę kosztem zmniejszenia pokoju a zwiększenia kotłowni - w garażu likwidacja wszelkich ścianek działowych oraz likwidacja drzwi do garażu (starczy sama brama wjazdowa) - na piętrze likwidacja ścianki dzięki której otrzymujemy garderobę przy lukarnie, uważam ze ważniejsza jest większa ilość światła a zresztą wówczas dochodzą drzwi i zmniejsza sie klatka schodowa o widok z lukarny która przecież jest ozdoba domu - w kuchni zlikwidowanie spiżarni, będzie natomiast zamiast ściany odgradzającej kuchnie od pokoju dziennego długi blat z obniżona półką podświetlającą go To chyba wszystko. Cześć Kris, nie pamiętam już czy pisałeś: jaką ścianę będziesz budował? BK Solbet jednowarstwowy czy jakies inne opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 18.01.2007 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Do M3 BK Solbet na klej grubość 24cm + styropian (12-15cm); czyli dwuwarstwowa, zdecydowałem się na takie rozwiązanie ponieważ w poradniku budowlanym miałem podane współczynniki przenikania ciepła; a to rozwiązanie miało jeden z najleprzych przy niewysokich kosztach budowy i funkcjonalności podczas samego mieszkania. Przykłdowe współczynniki przenikania ciepła: U = 0,23 W/(m2*K) - Beton Komórkowy 24cm + 12cm styropianU = 0,26 W/(m2*K) - Pustak POROTHERM 25cm + 12cm styropianU = 0,25 W/(m2*K) - Pustak Keramzobeton 24cm + 12cm styropianU = 0,29 W/(m2*K) - Beton Komórkowy 36cm Lepsze współczynniki przenikania ciepła mają tylko siany trójwarstwowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.01.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Do M3 BK Solbet na klej grubość 24cm + styropian (12-15cm); czyli dwuwarstwowa, zdecydowałem się na takie rozwiązanie ponieważ w poradniku budowlanym miałem podane współczynniki przenikania ciepła; a to rozwiązanie miało jeden z najleprzych przy niewysokich kosztach budowy i funkcjonalności podczas samego mieszkania. Przykłdowe współczynniki przenikania ciepła: U = 0,23 W/(m2*K) - Beton Komórkowy 24cm + 12cm styropian U = 0,26 W/(m2*K) - Pustak POROTHERM 25cm + 12cm styropian U = 0,25 W/(m2*K) - Pustak Keramzobeton 24cm + 12cm styropian U = 0,29 W/(m2*K) - Beton Komórkowy 36cm Lepsze współczynniki przenikania ciepła mają tylko siany trójwarstwowe. Kris, A napisz jeszcze proszę jaki rodzaj bloczka: oni robią chyba 2 rodzaje Ideal i Optimal, wśród tych drugich sa jeszcze rozróżnienie na pióro/wpust i gładkie, i jaka klasa gęstości? Over Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 19.01.2007 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 SOLBET OPTIMAL 600; 240x240x590 z uchwytem montażowym. Na pióro-wpust były znaczaco drozsze a mój wykonawca powiedział że dla niego bez różnicy czy robi dodatkowo spoine pionową czy nie; wiec są tylko z uchwytem montażowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 SOLBET OPTIMAL 600; 240x240x590 z uchwytem montażowym. Na pióro-wpust były znaczaco drozsze a mój wykonawca powiedział że dla niego bez różnicy czy robi dodatkowo spoine pionową czy nie; wiec są tylko z uchwytem montażowym. Panimaju, dzięki za info. Się mi wydaje, że to jest słuszna koncepcja. PS. Nie ma/nie będzie problemu z tym, że w projekcie pracownia przewiduje jak dwuwarstwowe rozwiązanie dla ścian zewnetrznych ścianę 25 + ocieplenie a BK Solbetu to 24 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 11.03.2007 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam, "M3" nie bedzie problemu na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 11.03.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam, "M3" nie bedzie problemu na 100%. Witaj kriss w swoim dzienniku po dłuzszej nieobecności Jak pierwsze wrażenia z murowania ścian? Jak się sprawdza BK z Solbetu? Jeden znajomy narzekał, na jakość (zamawiał pod koniec roku i być może dostał jakąś słabszą partię) PS. Pozdrowienia dla Pana Ździcha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 13.03.2007 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Jakość BK SOLBET jest super, jest b. dokładny i nie pokruszony. Może znajomy brał niepaletowany lub o mniejszej dokladności na zaprawe ciepłochlonną. A wrażenia, to chyba najfajniejszy okres z budowy, szybko widać postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.03.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Jakość BK SOLBET jest super, jest b. dokładny i nie pokruszony. Może znajomy brał niepaletowany lub o mniejszej dokladności na zaprawe ciepłochlonną. A wrażenia, to chyba najfajniejszy okres z budowy, szybko widać postepy. No to super. Informuj pls dalej o postępach i okraszaj dziennik fotkami z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts