Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 130
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Witaj,

starannie przeczytałem Twój bardzo ciekawy dziennik budowy i mimo, iż buduję zupełnie inny dom (jestem na etapie stanu surowego otwartego) mam pytanie bo zauważyłem jedną rzecz, którą skrytykował mój kierownik budowy, a którą zauważyłem też u ciebie. Chodzi mi o wykonanie hydrauliki przed tynkami ściennymi. Kierownik powiedział, ze powinienem najpierw zrobić elektryke w domu, potem tynki ścienne a na końcu hydraulike z ogrzewaniem podłogowym oraz wylewki na gotowo. Czy rozłożona hydraulika nie przeszkadzała ekipie przy tynkowaniu? ja planuję najpierw zrobić wylewki na gotowo, potem tynki.

Witaj:)

Czekam z niecierpliwością aż będziesz uaktualniał swój dziennik a jednocześnie zdaje sobie sprawę ,że z pewnością dopieszczasz swój domek :) .

Przeczytałam Twój dziennik od deski do deski :) . Napisałeś ,że możesz podać kontakty do wykonawców wiec bardzo proszę jeszcze raz o adresy lub telefony oczywiście na maila [email protected]

Nadmienię,że firma jeleniogórska za mniejszy niż Twój dom zażądała od nas 88 000 za stan surowy otwarty :( .Ręce opadają .

Do "EDZIA":

Co do tego jaka kolejność to są różne zdania, znajdziesz dużo postów na ten temat. Ja wykonałem tak jak uważałem, w kolejności:

- rozprowadzenie hydrauliki i c.o. tej co ma być pod tynkami

- elektryka

- tynki

- dojkończenie hydraulki i c.o. to co miało byc nadtynkowe

- wylewki

Szkół jest wiele.

Do "Kasiaa29":

DZiekuje za miłe słowo.

Do "renar74":

Z powodu spraw rodzinnych nie miałem czasu na uaktualnianie dziennika, ale obiecuje że w tym tygodniu sie poprawie.

Co do namiarów to tak jak pisdałem w @.

• 1 month później...
Pietro, pokój mały:

http://www.krisport.pl/allegro/budowa/157.jpg

JUŻ WAS WIĘCEJ NIE ZAMĘCZAM ZDIĘCIAMI BO NIE WIEM KTO BY TO DALEJ ZNIÓSŁ.

Ty nas wcale nie zamęczasz ,ja bardzo chętnie zaglądam do twojego dziennika :) Choć,nie buduję według tego projektu domek bardzo,bardzo mi sie podoba i proszę dawaj więcej zdjęć :D

• 3 weeks później...