Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 130
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, potrzebuję informacji na temat podparcia belek stropowych przy kominie (mam terivę) . Jak to jest u Ciebie? Barbossa kiedyś swterdził, że "robi się żelbetowy wymian pomiędzy dwoma belkami, nie opiera się na konstr komina". Czy tak własnie zrobiłeś? Czy murowałeś dodatkową ściankę z cegieł żeby zeprzeć belkę? Temat jest pilny bo właśnie budowlańcy układają strop i twierdzą, że jest błąd w projekcie. Pozdrawiam

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, też wg mnie coś ci budowlańcy kombinują bo chcieli mi podnieść stawkę za strop w związku z rzekomymi błędami w projekcie.

Zwołałem na dzisiaj spotkanie z kierownikiem budowy i majstrem i wyjaśnię tę sprawę.

Reasumując, wystarczy skręcić belkę z czterech prętów fi 12, ułożyć ją wzdłuż komina oprając ją na obu belkach stropowych?

A tak na marginesie to dobrze pomyślałeś z tym wpuszczeniem komina w wewnetrzną ścianę nośną. Też tak chciałem ale za późno zobaczyłem to u Ciebie i budowlańcy zrobili po swojemu, niestety.

• 4 weeks później...
Domek śliczny:)))

Dziennik przeczytałam od deski do deski, kominek wyszedł wyjątkowo pieknie. Świetny pomysł z tymi kwiatami.

Jak dobrze zauważyłam kuchnie macie z BRW.

Proszę podaj jej cenę, czy była robiona na wymiar?

Z góry dziękuję za odpowiedz

I jeszcze jedno- fronty to kolor venge?

• 2 months później...
  • 3 months później...

Witam,

Super domek, nasz w sumie bardzo podobny,

Ponieważ mam podobny układ kuchni i rozważam podobne meble bardzo proszę o info co macie na podłodze i ścianach w kuchni (paradyż?:)

I jeszcze jedno , czy ta część obniżona sufitu kuchennego była malowana czy może to jakaś okleina?:)

Ile kosztowały te piękne schody??....:) (drewno+poręcze)

Serdecznie pozdrawiam

K.

• 11 months później...
  • 5 months później...