anika_dd 29.07.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam! Bardzo ładny domek a kominek super! Czekamy na obiecane zdjęcia elewacji (tydzień już minął dawno ). My budujemy dom z tej samej "rodzinki" (w 49.12). Dzisiaj właśnie wstawiają nam okienka A zdjęciami nie zamęczasz, możesz mi wierzyć! Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.A.F. 31.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam, potrzebuję informacji na temat podparcia belek stropowych przy kominie (mam terivę) . Jak to jest u Ciebie? Barbossa kiedyś swterdził, że "robi się żelbetowy wymian pomiędzy dwoma belkami, nie opiera się na konstr komina". Czy tak własnie zrobiłeś? Czy murowałeś dodatkową ściankę z cegieł żeby zeprzeć belkę? Temat jest pilny bo właśnie budowlańcy układają strop i twierdzą, że jest błąd w projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 31.07.2008 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Mam tak jak Barbossa stwierdził i jest to norma, a błędu z tym związanego w projekcie nie ma, niech sie Ci wykonawcy zaczna wkońcu dokształcać a nie o wszystko pytać inwestora i zgrywać inteligentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.A.F. 31.07.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, też wg mnie coś ci budowlańcy kombinują bo chcieli mi podnieść stawkę za strop w związku z rzekomymi błędami w projekcie. Zwołałem na dzisiaj spotkanie z kierownikiem budowy i majstrem i wyjaśnię tę sprawę. Reasumując, wystarczy skręcić belkę z czterech prętów fi 12, ułożyć ją wzdłuż komina oprając ją na obu belkach stropowych?A tak na marginesie to dobrze pomyślałeś z tym wpuszczeniem komina w wewnetrzną ścianę nośną. Też tak chciałem ale za późno zobaczyłem to u Ciebie i budowlańcy zrobili po swojemu, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniace 22.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Domek śliczny:)))Dziennik przeczytałam od deski do deski, kominek wyszedł wyjątkowo pieknie. Świetny pomysł z tymi kwiatami.Jak dobrze zauważyłam kuchnie macie z BRW.Proszę podaj jej cenę, czy była robiona na wymiar?Z góry dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniace 22.08.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Domek śliczny:))) Dziennik przeczytałam od deski do deski, kominek wyszedł wyjątkowo pieknie. Świetny pomysł z tymi kwiatami. Jak dobrze zauważyłam kuchnie macie z BRW. Proszę podaj jej cenę, czy była robiona na wymiar? Z góry dziękuję za odpowiedz I jeszcze jedno- fronty to kolor venge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 29.10.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 W DZIENNIKU MASZ OSTANIO FOTKE Z DNIA CHYBA 4 maja 2008 mozesz dodac nowe fotki oraz miales podac ceny stanu "pod klucz" to mnie bardzo interesuje poozdrawiam i czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwadrylion 14.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witaj !!!! Starannie obejżałem z żoną waszą budowę i was podziwiamy. My dopiero zaczynamy.Czekamy na nowe zdjęcia. Pozdrawiamy Magda i Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 20.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam, Super domek, nasz w sumie bardzo podobny, Ponieważ mam podobny układ kuchni i rozważam podobne meble bardzo proszę o info co macie na podłodze i ścianach w kuchni (paradyż? I jeszcze jedno , czy ta część obniżona sufitu kuchennego była malowana czy może to jakaś okleina? Ile kosztowały te piękne schody??.... (drewno+poręcze) Serdecznie pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 20.01.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Szkoda, że nie pojawiły się zdjęcia elewacji. Przeczytałam cały dziennik 2 razy. Też chcę budować wg projektu W-27.12 i chętnie obejrzałabym efekt finalny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouki 04.07.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Ja także rozpoczynam budowę domku 27.12a aczkolwiek zastanawiam się co do wymiarów okien czy wysokość okien x 150 oraz w salonie drzwi tarasowych x 245 to nie są wysokości ciut za duże jak sądzicie? jaki jest standard wysokości okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts