piotrulex 08.11.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Nie mam pojecia ile kosztuje takie cos. Projektant mowil abysmy sie zastanowili czy chcemy dach deskowac czy nie. mamy powierzchnie dachu 160m - ile kosztuja takie deski na 1m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 09.11.2006 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 1m3 ok.600,-Jak deska 2,5cm to z 1m3 wyjdzie 1/0,025 =40m2 nie licząc odpadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.11.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 czyli na same deski minimum 2400 zeta. dziekuje. wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo. pod blachodachowke myslicie, ze warto deskowac? dachowka ceramiczna za droga, betonowa taka sobie, gontow podobno nie warto bo mlo trwale wiec zostaje nam blacha - niedroga, praktyczna i ladna tylko troche w deszcz glosna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 09.11.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 deski płaciłam chyba po 470 zł impregnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.11.2006 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 deski płaciłam chyba po 470 zł impregnowane to jeszcze lepsza informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 21.11.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ja też podobnie - rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 21.11.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 1 m3 impregnowane = ok 600 zl w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 22.11.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 deski płaciłam chyba po 470 zł impregnowane A gdzie gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 22.11.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 We Wrocławiu m3 desek impregnowanych - 690pln . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.11.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 deski płaciłam chyba po 470 zł impregnowane A gdzie gdzie??? Tam, skąd więźba - z Siedlec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 24.11.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 zostaje nam blacha - niedroga, praktyczna i ladna Jak dla mnie - droga , niepraktyczna i nieladna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.11.2006 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 zostaje nam blacha - niedroga, praktyczna i ladna Jak dla mnie - droga , niepraktyczna i nieladna . a co bedzie tansze, praktyczniejsze i ladniejsze? nie mam pomyslu no chyba, ze w Erze cos nowego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.12.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Po pierwsze projektant nie powinien pytać czy chcecie deskować tylko sam zadecydować czy dach wymaga deskowania!Po drugie to aktualnie najekonomiczniejszym pokryciem jest dachówka cementowa np. BRAAS. Jakość bezdyskusyjna, a co do estetyki to rzecz gustu. Życzę trafnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.12.2006 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Po pierwsze projektant nie powinien pytać czy chcecie deskować tylko sam zadecydować czy dach wymaga deskowania! Po drugie to aktualnie najekonomiczniejszym pokryciem jest dachówka cementowa np. BRAAS. Jakość bezdyskusyjna, a co do estetyki to rzecz gustu. Życzę trafnych wyborów. Pozdrawiam. w projekcie jest dachowe i nie ma deskowania znajomi podpowiadaja ze lepiej odeskowac bo stabilniejszy dach, nie peka na laczeniach scian z sufitem na poddaszu no i cieplej dachowka cementowa powiadasz jakosc bezdyskusyjna tzn ze dobre? estetyka z poziomu zero to chyba nie widac czy ceramiczna czy cementowa tylko, ze za ulozenie dachowki pewnie sporo wiecej sie placi niz blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.12.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Deskowanie usztywni dach lecz na ocieplenie nie wpłynie, gdyż pomiędzy deskami a ociepleniem musisz pozostawić przestrzeń wentylacyjną, w której pojawi się zimne powietrze. Koszt krycia dachówką jest tylko nieco droższy od krycia blachodachówką (w mojej firmie to tylko 3,- więcej za 1 m2). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.12.2006 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Deskowanie usztywni dach lecz na ocieplenie nie wpłynie, gdyż pomiędzy deskami a ociepleniem musisz pozostawić przestrzeń wentylacyjną, w której pojawi się zimne powietrze. Koszt krycia dachówką jest tylko nieco droższy od krycia blachodachówką (w mojej firmie to tylko 3,- więcej za 1 m2). Pozdrawiam. krycie masz na mysli robocnizne czy materialy bo drozsze jest i jedno i drugie. wykonczenie tez wiecej kosztuje i nie moze zrobic tego byle partacz. blache mozna prawie ze samemu polozyc z wujkiem zlota raczka a dachowe z pewnoscia nie jednak powoli nakrecam sie wlasnie na dachowke cementowa lub ceramiczna dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 08.12.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 piotrulex Nie pokrywaj blachodachówką. Wybierz normalne dachówki. Cementowew kolorze jakim chcesz lub w zbliżonej cenie ceramiczne czerwone/ inne kolory są sporo droższe/. To zupełnie inny wygląd dachu,poza tym nie nagrzewają się, nie bębnią podczas deszczu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 09.12.2006 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 U mnie wyszło 6 tys. drożej deskowanie, papa, robota w porównaniu z membraną, przy 250 m2 dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 09.12.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 deskoj i się nie zastanawiaj choć wyjdzie to drożej robocizna deskowania+papowania m2 - od 10pln papa nawierzchniowa 50 pln/ rolka deski calówki na dach - 440 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.12.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Piotrulex oczywiście miałem na myśli robociznę. Dachówka cementowa np. BRAAS nie będzie droższa od markowej blachodachówki. Jakość wykonania dachu nie zależy od rodzaju pokrycia niemniej blachodachówka wybaczy więcej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts