Kulin 09.11.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam. Mam taki problem, czy trudno wywiercić otwór w wannie akrylowej ? Pytam bo mamy zamówioną wannę bez otworu, ale możemy podać wktórym miejscu mam on być, tylko ciężko to określić bez samej wanny i dlatego wolałbym wywiercić sobie samemu, ale nie wiem czy to bezpieczne dla wanny ? Chodzi oczywiście o otwór na armaturę. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.11.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Żaden problem - wiem bo robiłem. Kupujesz w markecie (jak nie masz) , za ok. 10 zł. komplet wykrojników (takich do drewna lub plastiku - blaszanych). Wyznaczasz srodek otworu na armaturę i wiercisz tam zwykłym wiertłem mały otworek prowadzący, a następnie zakładasz na wiertarke wykrojnik odpowiedniej srednicy i na małych pbrotach wycinasz otwór.....i już. Całkowiecie bezpieczne dla wanny. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 09.11.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Dokładnie tak jak przedmówca. Uważaj tylko gdzie planujesz otwór i pod co, bo jak wiadomo to osłabi nieco miejsce gdzie wywiercisz. Ja wierciłem miejsce na baterię w rogo wanny i podłożyłem przy dokręceniu płytkę z twardego tworzywa, zeby baterianie zapierała się tylko na krawędzi otworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.11.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Uważaj tylko gdzie planujesz otwór i pod co, bo jak wiadomo to osłabi nieco miejsce gdzie wywiercisz. Ja wierciłem miejsce na baterię w rogo wanny i podłożyłem przy dokręceniu płytkę z twardego tworzywa, zeby baterianie zapierała się tylko na krawędzi otworu Własnie. Zapomniałem o wskazaniu na wzmocnienie osłabionego otworem fragmentu wanny. Ja przykleiłem w tym miejscu taki kawałek tworzywa i dopiero wycinałem otwór w obu warstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 09.11.2006 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Dzięki za rady. Mam po prostu możliwość zamówienia otworu przy produkcji wanny na zamowienie, jednakże za dużo niewiadomych: ile otowrów, jakiej średnicy i w końcu w jaki miejscu. Czy są jakieś standardowe wymiary otworów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 10.11.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dzięki za rady. Mam po prostu możliwość zamówienia otworu przy produkcji wanny na zamowienie, jednakże za dużo niewiadomych: ile otowrów, jakiej średnicy i w końcu w jaki miejscu. Czy są jakieś standardowe wymiary otworów ?? Rety... Po prostu wiercisz taką dziurę jaką potrzebujesz i w ilościach takich, ile potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 16.11.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 najpierw kup baterię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 19.11.2006 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 zmiana planów, bateria będzię "wychodziła" z półki, nie z wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 19.11.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 zmiana planów, bateria będzię "wychodziła" z półki, nie z wanny. No i problem masz rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 19.11.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 zmiana planów, bateria będzię "wychodziła" z półki, nie z wanny. No i dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts