Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telefon z klapką jaki polecicie pilna prośba

Eluś

Recommended Posts

...jak telefon to dla mnie tylko nokia.. teraz w orange jest 6280 (klapka rozsuwana) jak zwykle najlepsza obsługa , wszystko wygodnie dostępne .Wcześniej miałem N70 i zmieniłem na właśnie 6280.. teraz zdradziłem nokie na rzecz sonyercsona K800i ........i no no ...niezły przyznam...może się przyzwyczaje...bo dla mnie telefon musi być funkcjonalny bo niestety jest często męczony :( musi mieć niezłą baterię i tu K800 mnie mile zaskoczył bo trzyma 1,5 dnia a wczesniejsze nokie to dzień nie mówiąc jak miałem samsunga...oczywiście piekny , fajne dzwonki itp ale bateria przy moim gadulstwie to wystarczała na pół dniówki w pracy....

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie mówiąc jak miałem samsunga...oczywiście piekny , fajne dzwonki itp ale bateria przy moim gadulstwie to wystarczała na pół dniówki w pracy....

Kenedy! mam prosbe! - looknij z łaski swojej na moj prawie blizniaczy watek _ Telkefon bez klapki -( :wink: ) ja tam sie pytam o pewne charakterystyczne rzeczy u samsunga a nie chce tu powielac tego pytania :)

dzieki z gory

ps. jak ci sie uzytkowalo nokie n70? (bo chyba z samsunga d600 jednak zrezygnuje ) a jako plan awaryjny mam wlasnie te n70-tke :wink:

jak ci sie uzytkowalo nokie n70? (bo chyba z samsunga d600 jednak zrezygnuje ) a jako plan awaryjny mam wlasnie te n70-tke :wink:

n70 nawet fajna ale co mnie denerwowało to jak wiadomo to telefon z symbianem czyli bardzo wolno dzałajacy..przynajmniej dla mnie. Smsy - polskie znaki zabierały dużo liter.. tzn pisząć np "stękać" :D to nie 6 znaków tylko np 80 więc nawet krótki sms był wysyłany jako 3 smsy... 8) , jak dla mnie za krótko trzymała bateria -pare razy nie wytrzymała mi dnia... ja lubie szybko załatwiać sprawy i najbardziej denerwowało mnie jego powolne działanie. Ale gneralnie nie jest zły. Dośc dużo funkcji oczywiście nikomu nie potrzebnych 8) jak to we wszystkich wypasionych telefonach. No i jeszcze mój telefon "gubił" zasięg nieraz nawet w czasie rozmowy , myślałem że to tylko ja mam taki egzemplarz ale mam 3 znajomych którzy równierz na to narzekają....

jak ci sie uzytkowalo nokie n70? (bo chyba z samsunga d600 jednak zrezygnuje ) a jako plan awaryjny mam wlasnie te n70-tke :wink:

n70 nawet fajna ale co mnie denerwowało to jak wiadomo to telefon z symbianem czyli bardzo wolno dzałajacy..przynajmniej dla mnie. Smsy - polskie znaki zabierały dużo liter.. tzn pisząć np "stękać" :D to nie 6 znaków tylko np 80 więc nawet krótki sms był wysyłany jako 3 smsy... 8) , jak dla mnie za krótko trzymała bateria -pare razy nie wytrzymała mi dnia... ja lubie szybko załatwiać sprawy i najbardziej denerwowało mnie jego powolne działanie. Ale gneralnie nie jest zły. Dośc dużo funkcji oczywiście nikomu nie potrzebnych 8) jak to we wszystkich wypasionych telefonach. No i jeszcze mój telefon "gubił" zasięg nieraz nawet w czasie rozmowy , myślałem że to tylko ja mam taki egzemplarz ale mam 3 znajomych którzy równierz na to narzekają....

ble ... ja jestem dosyc (czytajj: bardzo ale to bardzo :wink: :lol: ) niecierpliwa wiec wołowato chodzacy telefon odpada :-?

i jestem w punkcie wyjscia :(

• 2 weeks później...
...samsung D600

http://www.mobileshop.com.ua/images/samsung/l/d600.jpg...

Znam pewną przepiękną kobietkę, która ma taki telefon prawie od roku. :D

Po pierwsze.

W jej wypadku bateria trzyma 1 dzień: potrafi gadać nawet do 5 godzin dziennie (jest adwokatem). W/g mnie to super wynik.

Po drugie.

Aparat ma lampę: można robić zdjęcia w nocy. :D Jakość fotografii nie powala na kolana, ale wspomnienia nocnych igraszek nabierają dodatkowego pieprzu. :wink: W/g mnie pozytywna zabawka.

Po trzecie.

Funkcjonalana a nawet wypasiona. :lol: Ja osobiście nie mam się do czego przyczepić.

Reasumując:

Bateria w Samsungach w stanie czuwania nie wytrzymuje tyle co w np. Sony-Erricsonie ale jak dużo gadamy to wyniki są zbliżone. Wiem z doświadczeń własnych: mam 2 telefony: Sony-Erricsona T-310 i Samsunga X-450. 8)

Najlepszy telefon z klapką to telefon bez klapki.

Łatwiej go obsługiwać jedną ręką ,szczególnie gdy jedzie się samochodem.

K750i to chyba dobry wybór.

A najlepszy samochód to samochód z szoferem. A wtedy telefon można obsługiwać nawet nogami. :wink: :lol: I nie ma znaczenia czy telefon jest z klapką czy bez... . :roll: