Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marzin buduje, Ty komentujesz !

Marzin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 732
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Heh, dobrze, że mam prawie 1k m2 działki bo muszę mieć stodołę, żeby wlazły oba i jacht i samochód 8)

U mnie miejsca też nie brakuje, ale małżonka jeży się na hasło duży garaż. Jezeli chciałbym w nim odrestaurowywac stare auto, to potrzeba 3 stanowiska... Oj, nie będzie łatwo.

Raczej podziw, że Ci się chce :D . Naprawdę trzymam kciuki :D .

No to fajnie. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Marzin - fajne dachówki! Skoro taki masz zapał, to może i u mnie położysz? 8)

Mam papę na dachu, nie spieszy mi się.... :wink: :lol:

A tak na poważnie to bardzo mi się podoba (żeby nie powiedzieć kręci 8) ) jak faceci umieją (i robią) takie rzeczy samodzielnie. U nas w domu od razu woła się fachowców :(

ale to się zmieni, od Mikołaja dostałam wiertarkę Bosha 8)

Jak będę chciał robić to po pracy, to będzie mały problem logistyczny z dojazdem :o

A tak na poważnie to bardzo mi się podoba (żeby nie powiedzieć kręci 8) ) jak faceci umieją (i robią) takie rzeczy samodzielnie.

:oops:

No widzisz, a Ci, co to mają (znaczy takiego faceta) , wogóle tego nie doceniają :(

:D Przyda się, przyda. Ja już swoją spaliłem. Wytrzymała raptem może godzinę parcy... :x

ja Ci moge polozyc dachowki przynajmniej jak bede kladl u siebie to juz mi szybciej pojdzie 8)

teraz bosch to juz nie to samo co pare lat temu niestety

Potem prawie już podświadomie trafiliśmy do Rokietnicy. Pańskie oko konia tuczy, nie? Każdy z Was to pewnie ma, jedzie połazić na swoją budowę, i choć robi to już setny raz, za każdym razem chodzi się i ogląda puste pomieszczenia, dyskutując o tym, co będzie tu w przyszłości. Nie inaczej było z nami. I okazuje się, że nie tylko, bo zaraz jak tylko wysiedliśmy z samochodu, podjechał Misiak Pogadaliśmy przy moim płocie, a potem przenieśliśmy się pod płot Misiaka. Niestety pogodna nie jest łaskawa, więc ostatecznie wylądowaliśmy na kawie w restauracji. Faaaajnie!

Pozdrawiamy Misiaka, jego żonę Asię i syna Oskara (ciekawe, czy teraz będzie jadł szynkę )

ja wiem ze od miesiaca nic sie nie zmienilo na mojej dzialce dolek jaki byl taki jest tylko wiecej wody w nim a i tak co najmniej raz w tygodniu wpadam popatrzeć przez plot na swoja posiadłosc

dzieki za pozdrowienia

a co do szynki to moze uda sie przemycic w tostach :wink:

Cześć Marzin dawno nie pisałam ale takie mi się oczy :o zrobiły jak przeczytałam, że resztę to już ty sam będziesz robić. To ty prawdziwy mężczyzna jesteś, dom sam zbudujesz. Kciuki trzymam. A może by akcję zrobić, że grupa z forum pomaga dom koledze zrobić, i tak po kolei wszyscy domy postawimy własnymi siłami, będzie tanio, każdy coś w końcu potrafi. Ja na przykład...........no właśnie się zastanawiam, coś na pewno umiem, jakiś talent ukryty na pewno mam :roll:

Cześć Marzin dawno nie pisałam ale takie mi się oczy :o zrobiły jak przeczytałam, że resztę to już ty sam będziesz robić.

8)

To ty prawdziwy mężczyzna jesteś, dom sam zbudujesz.

Ale mi słodzisz :wink: Miło mi, miło...

Kciuki trzymam. A może by akcję zrobić, że grupa z forum pomaga dom koledze zrobić, i tak po kolei wszyscy domy postawimy własnymi siłami, będzie tanio, każdy coś w końcu potrafi.

Takie coś funkcjonuje. Kiedyś ogladałem o tym film, bodajże w stanach.

Ja na przykład...........no właśnie się zastanawiam, coś na pewno umiem, jakiś talent ukryty na pewno mam :roll:

W trakcie budowy się okaże. Jak zdecydujesz się już, co to jest, to daj znać. Spróbujemy to w jakiś sposób wykorzystać :wink:

Cześć Marzin!

Cześć!!! :D

Właśnie trafiłam na Twój dziennik :)

Cieszę się!

Bardzo fajnie, że jeszcze ktoś buduje takie małe i przytulne domki.

Powiem szczerze, że już w to wątpiłam :(

Wiem, wiem. Dużo jeździłem z Magdą (żoną) po peryferiach Poznania, oglądając różne domki tu i tam. Wszędzie jakieś burżujstwo normalnie! :wink:

Podając ilość potrzebnych materiałów, często widzę w hurtowniach na twarzy sprzedawców lekką drwinkę. Ale się tym za dużo nie przejmuję!

Mój będzie mieć podobny mertaż :)

Będę śledzić Twój dziennik i dalsze postępy na budowie :)

No to już przystępuję do lektury Twojego dziennika i oczywiscie też będę śledził postępy.

bardzo zgrabny domek.

Spróbowałabyś inaczej napisać :lol: :wink:

Zazdroszczę, że zdecydowaliście się na taki metraż...

Ja sam już nie wiem, czy to nie za mało. Gdzieś to już chyba pisałem, ale metraż wynika z:

- naszych finansowych możliwości

- doświadczenia z budowy moich rodziców. Chata wielka, ale obecnie jest prawie pusta. Teraz czekają na wnuków :wink:

u nas miało być 120 m max a w sumie projekt wyszedł na 150 :-?

ciekawe jak to teraz wybudować? :cry:

Da radę, cegła po cegle i do przodu. :D

Ja zapraszam :D

nawet jak z dachówkami się nie uda, to chociaż się kawy napijemy :wink: :lol:

jak to sie nie uda? jakies powatpiewanie w zdolnosci tutaj odczytuje 8) a kawke zawsze mozna wypic w milym towarzystwie tylko troche daleko

Raczej powątpiewanie w siłę charakteru - no bo jak juz się spotkamy, to myślisz, że na ten dach tak od razu polecicie? Ja ci mówię - wypije się kawkę, potem wódeczkę, i skończymy na łóżkach mojej ekipy (bez podtekstów :wink:) :lol: