brachol 21.01.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ja zapraszam nawet jak z dachówkami się nie uda, to chociaż się kawy napijemy jak to sie nie uda? jakies powatpiewanie w zdolnosci tutaj odczytuje a kawke zawsze mozna wypic w milym towarzystwie tylko troche daleko Raczej powątpiewanie w siłę charakteru - no bo jak juz się spotkamy, to myślisz, że na ten dach tak od razu polecicie? Ja ci mówię - wypije się kawkę, potem wódeczkę, i skończymy na łóżkach mojej ekipy (bez podtekstów ) coraz bardziej mnie przekonujesz a dachowki zawsze mozna zaczac klasc nastepnego dnia tak po poludniu jak juz sie odzyska naturalne umiejetnosci balansowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.01.2007 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Raczej powątpiewanie w siłę charakteru - no bo jak juz się spotkamy, to myślisz, że na ten dach tak od razu polecicie? Ja ci mówię - wypije się kawkę, potem wódeczkę, i skończymy na łóżkach mojej ekipy (bez podtekstów ) No to ja już się pakuję i jadę "te dachówki" układać! Brachol, będę czekał na ciebie na skrzyżowaniu Dąbrowskiego i .... Eeeee..., zaraz "burżujstwo" . coraz bardziej mnie przekonujesz a dachowki zawsze mozna zaczac klasc nastepnego dnia tak po poludniu jak juz sie odzyska naturalne umiejetnosci balansowania Nie ma to jak rzucić facetowi hasło bez podtekstu. Gotów z miejsca wyłączyć komputer i ruszyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 21.01.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 To na kiedy szykować tę "kawę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.01.2007 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 To na kiedy szykować tę "kawę"? No własnie nie wiem kurcze, muszę pogadać z bracholem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.01.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 To pogadajcie sobie Nawet jak dachówka będzie już ułożona, zanim przyjedziecie, to kawa bedzie czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 23.01.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Widze, że twardy i samowystarczalny (w pewnym zakresie ) z Ciebie zawodnik. Ja jednak oddam budowę w ręce fachowców i mam nadzieję, że takich przez duże "F" Więcej zarobie robiąc w swoim zawodzie, niż oszczędzę udzielając się intensywnie na budowie. A co do chatki, której zdjęcie zamieściłeś, to kształt mi się podoba, ale elewacja jakaś taka goła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 To na kiedy szykować tę "kawę"? No własnie nie wiem kurcze, muszę pogadać z bracholem. to chyba zaraz po budmie mozemy jechac robic ten dach tzn na kawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.01.2007 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Widze, że twardy i samowystarczalny (w pewnym zakresie ) z Ciebie zawodnik. Ja jednak oddam budowę w ręce fachowców i mam nadzieję, że takich przez duże "F" Więcej zarobie robiąc w swoim zawodzie, niż oszczędzę udzielając się intensywnie na budowie. Niestety czy siedzę w pracy 8 godzin, czy 18, zarabiam tyle samo i nie mam na to wpływu. Dlatego lepiej dla mnie jak energię poświęcę swojej budowie. 4 tys nie zapłacone dla dekarza, to jakby mój zarobek za dodatkową pracę. A co do chatki, której zdjęcie zamieściłeś, to kształt mi się podoba, ale elewacja jakaś taka goła... Co Ty chcesz od elewacji? Taka już zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 28.01.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 szybko ci to budowanie idzie ze nie nadazamy czytac mam pytanko choc moze to dla ciebie odległe o jakies kilka pieterek, ale na jaka głebokosc kopałes fundamenty?liczac od zielonej trawki czyli wraz z humusem w głab,a i na lie bloczków robiłes scianke fundamentowa? buduj dalej,powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.01.2007 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 szybko ci to budowanie idzie ze nie nadazamy czytac mam pytanko choc moze to dla ciebie odległe o jakies kilka pieterek, ale na jaka głebokosc kopałes fundamenty?liczac od zielonej trawki czyli wraz z humusem w głab Fundamenty mam na głębokości ok 90 cm licząc od trawki, oczywiście średnio, bo w niektórych miejscach jest głębiej. Pamiętaj, że w naszej strefie ława musi być osadzona na głębokości min. 80 cm ,a i na lie bloczków robiłes scianke fundamentowa? Kurcze, nie pamietam. Wiem, że majster dał jedną warstwe więcej niż wyszło w projekcie. Jak wrócę do Poznania, to przejrzę fotki i policzę ilość warstw. buduj dalej,powodzenia Jasne, ze będę budował dalej No i dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.01.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 a i na lie bloczków robiłes scianke fundamentowa? Właśnie sprawdziłem, mam 5 warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 29.01.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 a i na lie bloczków robiłes scianke fundamentowa? Właśnie sprawdziłem, mam 5 warstw. A ja 9 . I pewnie dorzucę 10-ty na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 31.01.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A ja 9 . I pewnie dorzucę 10-ty na wiosnę :wink Masz piwnicę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 01.02.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Cześć Marcin! Przeczytałam u świercza o fasolce. Moje gratulacje A tak z tematów budowlanych to czy rozważaliście też opcję z podłogówką w całym domu? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 01.02.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ja też gratuluję fasolki Hm... masz tylko 5 warstw bloczkow? Ja będę miała 8 a nie mam piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 01.02.2007 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Cześć Marcin! Przeczytałam u świercza o fasolce. Moje gratulacje Dzięki A tak z tematów budowlanych to czy rozważaliście też opcję z podłogówką w całym domu? Nie, chcemy tylko tam, gdzie się często łazi na bosaka. Podobno w sypaialni nie jest to zbyt dobre. No i najważniejsze - koszty. Nieługo dostanę wycenę od instalatora. Ma zaproponować dwa warianty. Jeden grzejniki + podłogówka, drugi tylko grzejniki. Zobaczymy jaka będzie różnica w cenia. Oczywiście szczegóły będą w dzienniku. Ja też gratuluję fasolki Dzieki dzięki Hm... masz tylko 5 warstw bloczkow? Ja będę miała 8 a nie mam piwnicy Już się wystraszyłem, że to rzeczywiście za mało. Fundamenty wystają ponad poziom ziemi o jeden bloczek. Cztery są w ziemi. 4 x 12= 48 + fugi ok 6cm + ława 30cm = 84 cm. Na styk. Z tego co czytałem w naszych rejonach taka głębokość posadownienie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 01.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 co do ilosci bloczkow to wszystko zalezy na jakiej glebokosci jest gora lawy i druga sprawa jak wysoko nad terenem ma byc podloga parteru teraz sporo ludzi robi tak ze do ogrodu wychodzi sie praktycznie bez schodka chociaz moim zdaniem podloga parteru powinna byc na poziomie +45 cm n.p.t. tak okolo oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 01.02.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 No fakt, do mnie będzie wchodziło się do domu po trzech schodkach = 45 cm = 3 dodatkowe bloczki - zagadka rozwikłana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 04.02.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Marzin, czy dostałeś już wycenęod instalatora? Mamy domek 90m2 i chciałbym się zorientować czy nie za dużo mnie skasują za CO i wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Marzin te twoje okna Fakro mają jakąś rolete, żaluzje??? ja tez mam Fakro - nie pamiętam jaki model - dziś sprawdze - i mam bez niczego - troche jestem zły na dekarza że właśnie jakie wziął.... a mówiłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts