Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marzin buduje, Ty komentujesz !

Marzin

Recommended Posts

Ja zapraszam :D

nawet jak z dachówkami się nie uda, to chociaż się kawy napijemy :wink: :lol:

jak to sie nie uda? jakies powatpiewanie w zdolnosci tutaj odczytuje 8) a kawke zawsze mozna wypic w milym towarzystwie tylko troche daleko

Raczej powątpiewanie w siłę charakteru - no bo jak juz się spotkamy, to myślisz, że na ten dach tak od razu polecicie? Ja ci mówię - wypije się kawkę, potem wódeczkę, i skończymy na łóżkach mojej ekipy (bez podtekstów :wink:) :lol:

coraz bardziej mnie przekonujesz 8) a dachowki zawsze mozna zaczac klasc nastepnego dnia tak po poludniu jak juz sie odzyska naturalne umiejetnosci balansowania

• Odpowiedzi 732
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raczej powątpiewanie w siłę charakteru - no bo jak juz się spotkamy, to myślisz, że na ten dach tak od razu polecicie? Ja ci mówię - wypije się kawkę, potem wódeczkę, i skończymy na łóżkach mojej ekipy (bez podtekstów :wink:) :lol:

No to ja już się pakuję i jadę "te dachówki" układać! Brachol, będę czekał na ciebie na skrzyżowaniu Dąbrowskiego i .... :wink:

Eeeee..., zaraz "burżujstwo" :wink: .

:D

coraz bardziej mnie przekonujesz 8) a dachowki zawsze mozna zaczac klasc nastepnego dnia tak po poludniu jak juz sie odzyska naturalne umiejetnosci balansowania

Nie ma to jak rzucić facetowi hasło bez podtekstu. Gotów z miejsca wyłączyć komputer i ruszyć.... :o :wink:

Widze, że twardy i samowystarczalny (w pewnym zakresie :lol:) z Ciebie zawodnik. Ja jednak oddam budowę w ręce fachowców i mam nadzieję, że takich przez duże "F" Więcej zarobie robiąc w swoim zawodzie, niż oszczędzę udzielając się intensywnie na budowie. A co do chatki, której zdjęcie zamieściłeś, to kształt mi się podoba, ale elewacja jakaś taka goła... :-?

Widze, że twardy i samowystarczalny (w pewnym zakresie :lol:) z Ciebie zawodnik. Ja jednak oddam budowę w ręce fachowców i mam nadzieję, że takich przez duże "F" Więcej zarobie robiąc w swoim zawodzie, niż oszczędzę udzielając się intensywnie na budowie.

Niestety czy siedzę w pracy 8 godzin, czy 18, zarabiam tyle samo i nie mam na to wpływu. Dlatego lepiej dla mnie jak energię poświęcę swojej budowie. 4 tys nie zapłacone dla dekarza, to jakby mój zarobek za dodatkową pracę.

A co do chatki, której zdjęcie zamieściłeś, to kształt mi się podoba, ale elewacja jakaś taka goła... :-?

Co Ty chcesz od elewacji? Taka już zostanie :lol:

szybko ci to budowanie idzie ze nie nadazamy czytac :D

mam pytanko choc moze to dla ciebie odległe o jakies kilka pieterek,

ale na jaka głebokosc kopałes fundamenty?liczac od zielonej trawki czyli wraz z humusem w głab,a i na lie bloczków robiłes scianke fundamentowa?

buduj dalej,powodzenia :lol:

szybko ci to budowanie idzie ze nie nadazamy czytac :D

8)

mam pytanko choc moze to dla ciebie odległe o jakies kilka pieterek, ale na jaka głebokosc kopałes fundamenty?liczac od zielonej trawki czyli wraz z humusem w głab

Fundamenty mam na głębokości ok 90 cm licząc od trawki, oczywiście średnio, bo w niektórych miejscach jest głębiej. Pamiętaj, że w naszej strefie ława musi być osadzona na głębokości min. 80 cm

,a i na lie bloczków robiłes scianke fundamentowa?

Kurcze, nie pamietam. Wiem, że majster dał jedną warstwe więcej niż wyszło w projekcie. Jak wrócę do Poznania, to przejrzę fotki i policzę ilość warstw.

buduj dalej,powodzenia :lol:

Jasne, ze będę budował dalej :D No i dziękuję!

Cześć Marcin!

Przeczytałam u świercza o fasolce.

Moje gratulacje :D

Dzięki 8)

A tak z tematów budowlanych to czy rozważaliście też opcję z podłogówką w całym domu?

Nie, chcemy tylko tam, gdzie się często łazi na bosaka. Podobno w sypaialni nie jest to zbyt dobre. No i najważniejsze - koszty. Nieługo dostanę wycenę od instalatora. Ma zaproponować dwa warianty. Jeden grzejniki + podłogówka, drugi tylko grzejniki. Zobaczymy jaka będzie różnica w cenia. Oczywiście szczegóły będą w dzienniku.

Ja też gratuluję fasolki :D :D :D

Dzieki dzięki 8)

Hm... masz tylko 5 warstw bloczkow? Ja będę miała 8 a nie mam piwnicy :roll:
Już się wystraszyłem, że to rzeczywiście za mało. Fundamenty wystają ponad poziom ziemi o jeden bloczek. Cztery są w ziemi. 4 x 12= 48 + fugi ok 6cm + ława 30cm = 84 cm. Na styk. Z tego co czytałem w naszych rejonach taka głębokość posadownienie jest OK. :roll:

co do ilosci bloczkow to wszystko zalezy na jakiej glebokosci jest gora lawy i druga sprawa jak wysoko nad terenem ma byc podloga parteru teraz sporo ludzi robi tak ze do ogrodu wychodzi sie praktycznie bez schodka chociaz moim zdaniem podloga parteru powinna byc na poziomie +45 cm n.p.t. tak okolo oczywiscie